wojtekmarchewka Opublikowano 27 Listopada 2016 Opublikowano 27 Listopada 2016 (edytowane) Witajcie koledzy Podaję wam link do TWRP, który nie ma problemu z pamięcią wewnętrzną (sprawdzone i działa) oraz ma się uruchamiać domyślnie w języku angielskim (tu niestety nadal jest problem i mi się uruchamiał w języku Hiszpańskim) https://megawrzuta.pl/download/b2a908aeeedb6c59898f95927c8e18bc.html Gdyby uruchamiał się w niezrozumiałym dla was językiem to na dole rozwiązanie Podaję wam także narzędzie do automatycznego wgrania Recovery (Twrp) bez wpisywania komend Na telefonie włączacie debugowanie USB, ustawienia, informacja o telefonie, ok 6 razy klikasz w wersje MIUI, wracacie do ustawień,więcej ustawień, opcje developerskie i tam włączacie debugowanie USB Pobierzcie Recovery.rar Rozpakujcie na komputerze, wrzućcie plik "recovery" do rozpakowanego folderu, telefon w trybie fastboot (na wyłączonym przytrzymać Volume Down + Power) podłączcie do PC i kliknijcie na instalacje Następnie po uruchomieniu się TWRP wchodzimy w install i szukamy pliku Zip z romem Zapewne każdy po wgraniu TWRP Omega zdziwił się że po instalacji ma język Chiński, nie widzi pamięci wewnętrznej i trzeba rom wrzucać na kartę pamięci, robić "Format Data" oraz "Advanced Wipe" Dla wielu z Was okazało się to problemem, dlatego postanowiłem podzielić się z Wami znalezionym rozwiązaniem pod tym adresem http://en.miui.com/thread-412351-3-1.html Edit. Gdyby jednak TWRP dalej nie widział pamięci wewnętrznej, zróbcie zwykły Wipe (tak jak kolega @Edvin polecał) Edytowane 6 Grudnia 2016 przez wojtekmarchewka 2
czujger Opublikowano 1 Grudnia 2016 Opublikowano 1 Grudnia 2016 witam jestem nowy po wielu walkach przeszedłem kroku tak jak opsane są lecz jak wchodze w install>wybieram plik boot.img z karty>wyskakuje mi wybierz partycje do zainstalowania obrazu daje boot i instaluje po instalacji jak dam wstecz do glownego menu lub od razu dam uruchom system wyskakuje mi tak jak na zdjeciu
wojtekmarchewka Opublikowano 1 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2016 Przed chwilą, czujger napisał: witam jestem nowy po wielu walkach przeszedłem kroku tak jak opsane są lecz jak wchodze w install>wybieram plik boot.img z karty>wyskakuje mi wybierz partycje do zainstalowania obrazu daje boot i instaluje po instalacji jak dam wstecz do glownego menu lub od razu dam uruchom system wyskakuje mi tak jak na zdjeciu Kolego romów Miui.eu nigdy nie rozpakowujemy, wrzucamy plik spakowany i w install szukamy pliku.zip, nie wyłączaj telefonu, nie uruchamiaj systemu teraz i nie rób reboot to system, jeżęli masz kartę wrzuć plik z romem SPAKOWANYM, zrób reboot to recovery, i powtórz operacje z format data i wipe i dopiero wejdź w install i znajdz pli z romem.zip 1
czujger Opublikowano 1 Grudnia 2016 Opublikowano 1 Grudnia 2016 aha dziekuje bardzo mam nadzieje ze sie uda
czujger Opublikowano 1 Grudnia 2016 Opublikowano 1 Grudnia 2016 wszystko działa jak powinno a więc dziękuje ci bardzo i pozdrawiam 1
wojtekmarchewka Opublikowano 1 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2016 (edytowane) 1 godzinę temu, czujger napisał: wszystko działa jak powinno a więc dziękuje ci bardzo i pozdrawiam Na zdrowie Edytowane 1 Grudnia 2016 przez wojtekmarchewka
Krzyx_wielki Opublikowano 1 Grudnia 2016 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Witam, mam takie pytanie, posiadam już TWRP, czy muszę je skasować by zainstalować tą wersję?
wojtekmarchewka Opublikowano 1 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2016 2 minuty temu, Krzyx_wielki napisał: Witam, mam takie pytanie, posiadam już TWRP, czy muszę je skasować by zainstalować tą wersję? A po co kasować, błąd z nie widzeniem pamięci występuje tylko przy przy pierwszym wgraniu, jak masz już na swoim telefonie TWRP to nie musisz tego wgrywać
sebasvp Opublikowano 28 Grudnia 2016 Opublikowano 28 Grudnia 2016 https://megawrzuta.pl/download/b2a908aeeedb6c59898f95927c8e18bc.html niestety ten link nie działa mogę prosić o nowy z góry bardzo dziękuję
wojtekmarchewka Opublikowano 28 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2016 1 godzinę temu, sebasvp napisał: https://megawrzuta.pl/download/b2a908aeeedb6c59898f95927c8e18bc.html niestety ten link nie działa mogę prosić o nowy z góry bardzo dziękuję Proszę https://mega.nz/#!GhR1DTBI!GH0YEdkgEkvwDiQ71zcyjeV2yxAQ4ri_uNC1_JQR8ZM
sebasvp Opublikowano 28 Grudnia 2016 Opublikowano 28 Grudnia 2016 jeszcze raz dzięki i jeszcze jedno pytanie jak zrobić włączyć roota
wojtekmarchewka Opublikowano 28 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2016 (edytowane) 5 minut temu, sebasvp napisał: jak zrobić włączyć roota Pobierasz to https://download.chainfire.eu/969/SuperSU/UPDATE-SuperSU-v2.76-20160630161323.zip Po zakończonej instalacji romu Miui.eu, wrzucasz pobrany spakowany plik na telefon, wchodzisz w TWRP (recovery), wybierasz instal, szukasz pliku SuperSu.zip, instalujesz, po instalacji wyskoczą Ci dwie komendy wipe i reboot, najpierw robisz wipe a następnie reboot, i koniec Edytowane 28 Grudnia 2016 przez wojtekmarchewka
sebasvp Opublikowano 28 Grudnia 2016 Opublikowano 28 Grudnia 2016 dzięki tylko tego mi brakowało miui wgrane wszystko zrobione dzięki za poradniki
snayper-mk Opublikowano 3 Stycznia 2017 Opublikowano 3 Stycznia 2017 (edytowane) Witam Mam taki problemik: po wpisaniu fastboot boot twrp.img (enter) na telefonie mam takie coś Co tu kliknąć? Edytowane 3 Stycznia 2017 przez snayper-mk dodane zdjęcie
@GUTEK@ Opublikowano 3 Stycznia 2017 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Przycisk (na ekranie) po prawej, wybierasz język polski (lub inny jaki chcesz) a potem przeciągasz te strzałki do prawej.
snayper-mk Opublikowano 3 Stycznia 2017 Opublikowano 3 Stycznia 2017 dzięki a tego pola do zaznaczenia powyżej nie tykam?
JachuWojtan Opublikowano 3 Stycznia 2017 Opublikowano 3 Stycznia 2017 13 minut temu, snayper-mk napisał: dzięki a tego pola do zaznaczenia powyżej nie tykam? Musisz zaznaczyć, to jest zgoda, że akceptujesz ich warunki tylko po chińsku
snayper-mk Opublikowano 3 Stycznia 2017 Opublikowano 3 Stycznia 2017 hehe nie zaznaczyłem ale poszło dalej
wojtekmarchewka Opublikowano 3 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2017 16 minut temu, JachuWojtan napisał: Musisz zaznaczyć, to jest zgoda, że akceptujesz ich warunki tylko po chińsku Nie nie nie zgoda, tylko "Nie pokazuj tego ekranu, podczas następnego uruchomienia TWRP" dobrze że w szkole zamiast języka angielskiego miałem chiński 1
szyps Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 @wojtekmarchewka Wczoraj dostałem swojego Redmi Pro i co prawda już na kilka telefonów wgrywałem TWRP i Xiaomi.eu ale pierwszy raz spotkałem się z takim problemem. Mianowicie po zakończeniu instalacji i w chwili kiedy trzeba zrestartować z TWRP do systemu to wyskakiwało mi ostrzeżenie "czy na pewno chcę to zrobić żaden system nie jest zainstalowany". Długo się nad tym głowiłem i w końcu postanowiłem go zresetować. Wtedy okazało się, że system jednak się zainstalował. Niestety mimo, że system śmiga to teraz nie mogę w ogóle wejść do TWRP. Telefon się tylko restartuje. Jest na to jakieś rozwiązanie? Już nie mam pomysłów.
wojtekmarchewka Opublikowano 5 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2017 (edytowane) 5 minut temu, szyps napisał: @wojtekmarchewka Wczoraj dostałem swojego Redmi Pro i co prawda już na kilka telefonów wgrywałem TWRP i Xiaomi.eu ale pierwszy raz spotkałem się z takim problemem. Mianowicie po zakończeniu instalacji i w chwili kiedy trzeba zrestartować z TWRP do systemu to wyskakiwało mi ostrzeżenie "czy na pewno chcę to zrobić żaden system nie jest zainstalowany". Długo się nad tym głowiłem i w końcu postanowiłem go zresetować. Wtedy okazało się, że system jednak się zainstalował. Niestety mimo, że system śmiga to teraz nie mogę w ogóle wejść do TWRP. Telefon się tylko restartuje. Jest na to jakieś rozwiązanie? Już nie mam pomysłów. Próbowałeś wejść do TWRP z odpalonego systemu?. Narzędzia-aktualizacje-3 kropeczki-uruchom recovery Jeżeli to nie pomoże, wgraj twrp jeszcze raz Co do komunikatu o braku systemu, dosyć często się pojawia po instalacji, nie mam pojęcia co jest przyczyną. Edytowane 5 Stycznia 2017 przez wojtekmarchewka
szyps Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Ok. Dzięki za pomoc. Nie pomyślałem, że przecież można wejść do recovery przez aktualizacje. Udało się ale trwało to bardzo długo. Przy wyłączonym telefonie dalej nie da się wejść. No trudno. Wgram TWRP jeszcze raz.
mrosi Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi