Skocz do zawartości

Xiaomi Mi Note Pro - gdzie kupic tanio?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc

Chcialbym zakupic nowego Xiaomi Mi Note Pro, za dobra cene (200-250$). Jeden z forumowych kolegow kupil go 3 miesiace temu za 250 $, ale niestety w tamtym sklepie juz go nie ma. W ogole jest duzy problem z dostepnoscia tego modelu, a jezeli juz jest dostepny to ceny wahaja sie od 350 do nawet 450 $. Przekracza to moj budzet. Moze znacie jakies strony gdzie dostane ten telefon w podanej przeze mnie cenie? A moze ktos ma do odsprzedania uzywany ale w idealnym stanie egzemplarz?

Opublikowano (edytowane)

Dzięki za informację, udało mi się dotrzeć do opinii o tym sklepie wcześniej.

Z racji tego, że Mi Note jest o wiele bardziej dostępny, chciałbym zapytać osób go użytkujących czy różnica w szybkości działania między nim a wersją PRO jest odczuwalna? Chodzi mi o:

przełączanie między aplikacjami, płynne działanie (szybkość uruchamiania aplikacji, fb, youtube, messenger, brak przycieć przy pisaniu smsów/w messengerze, multitasking i jego wpływ na płynność), brak throttlingu i ogólnie jak to wygląda w stosunku do Mi Note Pro? Pytam ponieważ obecnie posiadam LG G3, który także ma Snapa 801, Adreno 330, a niestety działa tragicznie i w sumie działał tak od nowości. Może @Acid jako eksperty wypowie się na ten temat?

Edytowane przez vicu88
Opublikowano

@vicu88

Ja miałem Mi Note tylko 20 dni ale zdążyłem go przetestować na Android 4.4.4 i było wszystko pięknie,wielozadaniowość zła nie była bo to w końcu 3 GB RAM ale jak potrzebujesz lepszej wielozadaniowości to instalacja alternatywnego systemu które są na oficjalnym forum MIUI jak i na XDA.

Opublikowano
1 godzinę temu, vicu88 napisał:

Racja, 1400 zł to już trochę za dużo jak na ten model. Pomyślę nad jakimś używanym chyba.

1400 zł? to trzeba upaść mocno na głowę.

Opublikowano
58 minut temu, vicu88 napisał:

Kupował ktoś z Was na alibaba.com? Jest dobra oferta: https://www.alibaba.com/product-detail/Snapdragon-Xiaomi-Mi-Note-Pro-Phone_60450086076.html 

Tylko zastanawiam się czy to nie refub, albo jakaś podróbka. Cena bardzo dobra.

To ile byś chciał zapłacić za ten stary model?

Telefony z Snapdragon 820 już około 200$ można kupić a tutaj jest Snapdragon 810 jak dla mnie ten telefon powinien kosztować max 150 $.

Opublikowano

@majdan12 właśnie napisałem, że cena jest według mnie ok za ten model.

Znalazłem jeszcze taniej bo za 160$, takze na alibaba.com (niestety nie mogę znaleźć teraz linku do ich strony). Mają też swoją stronę: http://www.szunipro.com/

Sprzedawca zapewnia tam o oryginalności swoich produktów pisząc że współpracują bezpośrednio z fabrykami. Czy na podstawie przesłanych zdjęć jesteście w stanie stwierdzić czy to oryginał?

1.jpg2.jpg

3.jpg

Opublikowano

@vicu88

Nikt ci nie zdjęciach nie oceni czy to oryginał bo podróbka może być idealnie skopiowana jeśli chodzi o wygląd a informacje o specyfikacji też mogą być podrobione i jedynie przez ADB można rozpoznać co faktycznie jest zamontowane w telefonie.

https://miuipolska.pl/podrobka-redmi-1s-jak-rozpoznac-podrobiony-telefon

Opublikowano

@vicu88

To ja ci wstawiłem adres do poradnika jak rozpoznać podróbkę (wiem że inny model,ale komendy będą działać) a ty mi teraz zadajesz pytanie czy zrzut ekranu jest dowodem na oryginalność tak jakby photoshop nie istniał,albo nie dało się edytować informacji w odpowiednim pliku żeby bez photoshop mieć wyświetlane fałszywe informacje w systemie.

Opublikowano (edytowane)

@majdan12

W regulaminie alibaba.com znalazłem coś takiego (załącznik), więc chyba jest tak jak na aliexpress

2016-12-01_091910.jpg

Edytowane przez vicu88
Opublikowano (edytowane)

@majdan12

Portal bardzo rozbudowany i z tego co widzę nie mniej popularny niż aliexpress. Dziewczyna z helpdesku (bardzo miła i pomocna) poradziła żebym dopytał sprzedawcę o "  brand authorization documents.", ale takie dokumenty pewnie też można sfabrykować w razie czego...
Osoba z którą rozmawiałem potwierdziła też, że gdy otrzymam towar niezgodny z opisem bądź nieoryginalny mogę stworzyć spór i pieniądze będą w dalszym ciągu zamrożone u nich (sprzedawca ich nie dostanie). 

Edytowane przez vicu88
Opublikowano

@majdan12

Z tego co widzę coś już było o tym sklepie, to ponoć spółka matka aliexpress, w sumie początek nazwy taki sam. Tyle,że alibaba zajmuje się sprzedażą hurtową i rzeczywiście widziałem sporo ofert gdzie minimalna ilość jaką można było zamóiwć to 10-50-100 sztuk po konkretnej cenie. Z tym, że akurat ten sprzedawca u którego ja patrzę wysyła już od 1 sztuki i to po dość okazyjnej cenie.

Dziwne tylko, że gość nie wysłał IMEI ani S/N tylko odesłał do swojej strony głównej żebym zobaczył pozytywny feedback od klientów. Ciekawe jak zareaguje na moją prośbę o "brand authorization documents".

Opublikowano

@majdan12

Nie mam pojęcia, ale z tonu Twojej wiadomości rozumuję, że chyba nie. Jestem zielony jeżeli chodzi o zakupy w Chinach, nigdy nic stamtąd nie zamawiałem.

Opublikowano (edytowane)

@vicu88

Mi chodzi o to żebyś napisał takie same pytanie do Hong Kong Goldway i poczekał na ich odpowiedź bo sam jestem ciekam,ja tam nigdy nie zadawałem im takich pytań o numery.

Widzę że też jesteś z okolic Warszawa więc możesz zamawiać śmiało przesyłkę darmową która ma ryzyko Vat 23% ja zamówiłem w różnym czasie w 2015/2016 telefony i ani jeden mi nie wpadł na Vat 23%.

Edytowane przez majdan12
  • Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...