keczi Opublikowano 21 Listopada 2016 Opublikowano 21 Listopada 2016 Witajcie, przy próbie zainstalowania poczty firmowej, którą mam w outlooku na swoim telefonie poprzez Xiaomi Poczta w folderze narzędzia pojawia mi się następujący błąd podczas utworzenia jej, co pokazuje screenshot. Pytanie czy mogę pocztę z outlooka zainstalować bez aplikacji outlook na xiaomi właśnie dzięki tej poczcie xiaomingowej? Jeśli tak to dlaczego wyskakuje mi załączony błąd? Mój model Xiaomi: MI - 4c Wersja Android - 5.1.1 LMY47V Wersja MIUI - Miui 7 od MIUI POlska 6.1.21 Wersja jądra - 3.10.49-perf-g17e0411 Baza Android - LMY47V Jeśli brakuje jakichkolwiek informacji potrzebnych do rozwiązania tego problemu, proszę o informacje:) Pozdrawiam
Baryla Opublikowano 21 Listopada 2016 Opublikowano 21 Listopada 2016 W moim przekonaniu generalnie możesz. Outlook to tylko klient poczty. Jeśli znasz ustawienia swojej poczty (adres, login, hasła, porty), wystarczy je wkleić, do dowolnego klienta i powinno działać. Jedyne wyjątki jakie przychodzą mi do głowy to jakieś specjalne certyfikaty, uwierzytelniania z których może korzystać firma a nie wszystkie aplikacje mogą je obsługiwać. Ja korzystam z powodzeniem z k-9. aplikacje firmowane przez mi jakoś mi nie przypadły do gustu.
keczi Opublikowano 21 Listopada 2016 Autor Opublikowano 21 Listopada 2016 (edytowane) @Baryla dzięki za odpowiedź, natomiast problem polega na tym, że ja posiadam te wszystkie informacje i wyskakuje mi błąd zawarty na skrinszocie, którego przesłałem w poprzednim poście Edit. Przy próbie podłączenia się za pomocą k-9 wyskakują mi z kolei takie błędy.. Edytowane 21 Listopada 2016 przez keczi
Tomasz Petrycki Opublikowano 21 Listopada 2016 Opublikowano 21 Listopada 2016 Zainstaluj sobie aplikację Outlook na Androida. U mnie działa bezbłędnie na kilku kontach pocztowych.
Baryla Opublikowano 21 Listopada 2016 Opublikowano 21 Listopada 2016 Więc to kwestia certyfikatu. U mnie też się buntuje i woła o certyfikat ale po akceptacji działa. Co prawda raz na jakiś czas (po około miesiącu czy dwóch), muszę powtórzyć konfiguracje bo nie odbiera/wysyła nowej poczty ale pozatym działa. Nie wiem czy jest to związane z aktualizacją certyfikatów na serwerze czy z czymś innym....
Gość Opublikowano 24 Listopada 2016 Opublikowano 24 Listopada 2016 Dnia 21.11.2016 o 16:48, Tomasz Petrycki napisał: Zainstaluj sobie aplikację Outlook na Androida. U mnie działa bezbłędnie na kilku kontach pocztowych. Popieram zainstaluj oficjalnego klienta od Microsoftu nie ma z nim problemu, mam i używam. Microsoft Outlook for Android
Mi4C Opublikowano 5 Grudnia 2016 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Mam problem ze skonfigurowaniem firmowej poczty na Mi4C. Wpisuje prawidłowe /adres, login, hasła, porty/ i pada komunikat o błędzie. Wcześniej poczta działała. Obecnie mam wgrany najnowszy miui tygodniowy 6.12.1.
Rekomendowane odpowiedzi