Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wersja MIUI:

Jakim użytkownikiem jesteś? -- używam MIUI od pewnego czasu

Opis znalezionego błędu

Witam wszystkich

Stałem się właśnie szczęśliwym posiadaczem MI3 :) Zainstalowałem rom z MIUI Polska w/g poradnika i wszystko jest ok oprócz Bluetooth Audio. Multimedia działają ale nie ma możliwości prowadzenia rozmowy (nic nie słychać). Parowałem urządzenia kilka razy ale bez rezultatu. Czy to jakiś znany problem ?

Urządzenie po drugiej stronie to radio samochodowe JVC (o ile to ma znaczenie).

Zakładam, że to wina MIUI a nie urządzenia ?

Logcat

Dodatkowe informacje

Opublikowano

Mam podobną rzecz na SGS4. Tyle, że ja nie mogę użyć głośnika audio via BT. Jest sparowany ale przy próbie wysłania na niego dźwięku nastaje cisza ...

Mam tak od ostatniej wersji MIUI dla I9505 czyli 4.1.24. Na poprzedniej było ok.

[Edit]

Co ciekawe słuchawka nauszna BT działa bez problemu.

Opublikowano
Mam podobną rzecz na SGS4. Tyle, że ja nie mogę użyć głośnika audio via BT. Jest sparowany ale przy próbie wysłania na niego dźwięku nastaje cisza ...

Mam tak od ostatniej wersji MIUI dla I9505 czyli 4.1.24. Na poprzedniej było ok.

[Edit]

Co ciekawe słuchawka nauszna BT działa bez problemu.

Dzięki za odpowiedź. Uspokoiłeś mnie trochę bo już się zastanawiałem czy ze sprzętem wszystko ok. Choć z drugiej strony jakby było coś sprzętowo nie tak to by w ogóle bluetooth nie działał. Tak sądzę...

Czy takie rzeczy przy telefonach Xiaomi można gdzieś zgłaszać oficjalnie ?

Czy ktoś z forumowiczów posiada MI3 i mógłby sprawdzić jak u niego wygląda kwestia z bluetooth ? Acid ? :)

Opublikowano

Bluetooth działa ale nie mam zestawu BT by sprawdzić. Zresztą piszesz, że parujesz z BT w samochodzie? A tak normalnie przez zestaw słuchawkowy masz rozmowy?

I czy czasem po prostu MI3 nie rozpoznaje poprawnie tego zestawu JVC? Inne telefony (jakie?) działały?

Opublikowano
Bluetooth działa ale nie mam zestawu BT by sprawdzić. Zresztą piszesz, że parujesz z BT w samochodzie? A tak normalnie przez zestaw słuchawkowy masz rozmowy?

I czy czasem po prostu MI3 nie rozpoznaje poprawnie tego zestawu JVC? Inne telefony (jakie?) działały?

Tak w samochodzie.

Nie mam zestawu słuchawkowego BT więc nie mam jak sprawdzić.

MI3 za każdym razem poprawnie rozpoznaje "JVC Unit", paruje urządzenia i udostępnia usługi (multimedia, połączenia głosowe).

Multimedia działają aczkolwiek zdarza się, że połączenie zostaje zerwane czego nie było przy poprzednich telefonach. Co do połączeń głosowych to samo połączenie zostaje nawiązane ale obydwie strony się nie słyszą. Nie słychać też charakterystycznego sygnału dzwonienia (po mojej stronie) po wybraniu numeru docelowego.

Te inne telefony to: Samsung Galaxy S2(MIUIV5 ale jakieś kilka wersji wstecz), SE W810i.

PS.

Acid, jak jest ze wsparciem MI3? Tego typu problemy można gdzieś oficjalnie zgłosić do Xiaomi?

Zastanawiam się czy to nie jest problem sprzętowy. Może przesadzam ale telefon ma kilka dni i trochę się boję, że uszkodzony się trafił.

Opublikowano

Na pewno telefon jest dobry. To pewnie wina softu albo jego niedopracowania. Mi3 dostał dopiero kilka wersji dev. Możesz ew sprawdzić BT na sofcie stable Xiaomi.

Wysłane z mojego MI 3W

Opublikowano
Na pewno telefon jest dobry. To pewnie wina softu albo jego niedopracowania. Mi3 dostał dopiero kilka wersji dev. Możesz ew sprawdzić BT na sofcie stable Xiaomi.

Wysłane z mojego MI 3W

Dzięki za odpowiedź.

Napisz mi tylko jeszcze czy można w jakiś sposób zrobić kopię obecnego romu MI3 tak aby po teście móc przywrócić bez instalowania wszystkiego od nowa. CWM Recovery coś takiego oferowało.

Opublikowano

Na stable na Hongmi działa, ale po włączeniu Vipera przestaje. Telefon nie może nawiązać stabilnego połączenia z radiem. Potrafi powiesić sie cały BT - nie da się go włączyć. Może to jest trop.

Opublikowano
Na stable na Hongmi działa, ale po włączeniu Vipera przestaje. Telefon nie może nawiązać stabilnego połączenia z radiem. Potrafi powiesić sie cały BT - nie da się go włączyć. Może to jest trop.

Przeinstaluje cały rom i potestuje bez wcześniejszego uruchamiania Vipera. Dam znać co z tego wyszło.

Opublikowano
Wystarczy wyłączyć główny przełącznik ViperFX.

Wysłane z mojego MI 3W

Teoretycznie tak.

Viper przy pierwszym uruchomieniu prosi o prawa root-a więc po ich otrzymaniu może coś modyfikuje na stałe. Wydaje mi się, że pewniejszym testem będzie przeinstalowanie i nie ruszanie Vipera w ogóle do momentu sprawdzenia BT.

Opublikowano

Możesz tak zrobić jednak wg mnie root nie robi tu problemu. ViperFX prosi o root ponieważ w dalszym kroku masz wybór biblioteki z którą działa program i ona jest kopiowana do systemu.

Wysłane z mojego MI 3W

Opublikowano
Możesz tak zrobić jednak wg mnie root nie robi tu problemu. ViperFX prosi o root ponieważ w dalszym kroku masz wybór biblioteki z którą działa program i ona jest kopiowana do systemu.

Wysłane z mojego MI 3W

Oczywiście miałeś rację. Nic się nie zmieniło. Głosu jak nie było tak nie ma.

Mam nadzieje, że zostanie to szybko poprawione bo to jedna z rzeczy, na której najbardziej mi zależy.

Opublikowano

Kiedyś pamiętam miałem to na SGS2 na którymś romie 3.x.x

Kolejna poprawka to naprawiła więc jak dla mnie to na 100% kwestia softu.

Opublikowano

Chyba mamy tymczasowe rozwiązanie: http://en.miui.com/thread-14899-1-1.html

-- 21 lut 2014, o 14:51 --

Cóż w najnowszej aktualizacji nie ma poprawki bluetooth. Przynajmniej o tym nie piszą.

Zainstaluje i sprawdzę ale pewnie by się pochwalili :(

-- 22 lut 2014, o 09:15 --

Nie pochwalili się ale poprawili. Bluetooth działa w całej rozciągłości :)

Temat do zamknięcia.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...