aTegOrnaTErA Opublikowano 19 Listopada 2016 Opublikowano 19 Listopada 2016 Czesc, Zaszyfrowałem Redmi 3 Pro, następnie chciałem sie dostać do TWRP recovery wpisuje odpowiedni wzór a telefon nie chce sie odszyfrowac. To samo jest jak ustawi sie kod 4 cyfrowy. W systemie wszystko odszyfrowuje sie bez problemu. Jest jakis sposob na rozwiazanie tego oprocz odszyfrowywanie telefonu od nowa? miui 8.6.10.20
Drakoon34 Opublikowano 20 Listopada 2016 Opublikowano 20 Listopada 2016 Szyfrowanie z tego co wiem nie działa na miui. Wysłane sową pocztową z Xiaomi Redmi Note 3 Pro
aTegOrnaTErA Opublikowano 21 Listopada 2016 Autor Opublikowano 21 Listopada 2016 Wydaje mi sie, że raczej działa skoro w TWRP wymagane jest hasło do odszyfrowania i bez niego nie moge chociazby zrobic kopi zapasowej do pamieci wewnetrznej, nawet przy wlaczaniu telefonu wymagane jest haslo. Wyczytalem na necie ze najnowsza wersja TWRP 3.0.2.0 naprawia problem z odszyfrowywaniem ale po zainstalowaniu nic sie nie zmienilo i wciaz nie jestem w stanie odszyfrowac telefonu w recovery. Moze ktos jakos to rozwiazal?
skay77 Opublikowano 21 Listopada 2016 Opublikowano 21 Listopada 2016 Moze chodzi ci o to ze po zainstalowaniu twrp pojawia sie haslo? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalkalazyflasher-no-verity-opt-encrypt.zipWysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
aTegOrnaTErA Opublikowano 25 Listopada 2016 Autor Opublikowano 25 Listopada 2016 Czesc, Wiem o co Ci chodzi z tym haslem, czytalem o tym na jakis forach ze jest to jakies podstawowe haslo "defualt_password" ale mi chodzi o haslo/kod ktore sam utworzylem i sam szyfrowalem telefon.
Vergiliusz Opublikowano 30 Listopada 2016 Opublikowano 30 Listopada 2016 Szyfrowanie działa ale użycie procka jest o wiele większe i zjada baterię. Mi w TWRP symbol jaki wybrałem do odblokowania i odszyfrowania też nie działał. W końcu zdecydowałem się na format całego urządzenia i instalację systemu od nowa.
aTegOrnaTErA Opublikowano 3 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2016 Niestety okazalo sie ze nawet telefonu nie da sie odszyfrowac tak jak normalnie na androidzie i musialem czyscic caly telefon i stawiac system od nowa. Nie polecam szyfrowac
Rekomendowane odpowiedzi