Tofik Opublikowano 19 Listopada 2016 Opublikowano 19 Listopada 2016 (edytowane) Cześć wszystkim. Zakupiłem redmi 3s na x-com.pl. Miałem problemy z wysyłaniem mmsów i co jakiś czas zmulał mi niesamowicie internet. Postanowiłem zainstalować aktualizację miui poprzez aplikację zaintalowaną na telefonie. Niestety ta próba zakończyła się bootloopem. Poczytałem tutaj trochę o takich przypadkach i znalazłem radę, żeby ściągnąć paczkę miui i zainstalować ją poprzez wybór tego rara w aplikacji do aktualizacji. To również skończyło się bootloopem. Co jeszcze mogę zrobić, żeby zaktualizować miui w moim telefonie? Aktualnie jestem na MIUI Global (stable) 5.2.8.0 (MALMIDE). Widziałem tutaj mnóstwo poradników o flashowaniu etc, ale raz, że kompletnie się na tym nie znam, a dwa, że w chacie korzystam z komputera apple, więc nie mam dostępu do większości aplikacji windowsowych. Czy jest dla mnie nadzieja na zwyczajny update? Edytowane 19 Listopada 2016 przez Tofik
Drakoon34 Opublikowano 19 Listopada 2016 Opublikowano 19 Listopada 2016 Masz syfmiui Wysłane sową pocztową z Xiaomi Redmi Note 3 Pro
FromWP Opublikowano 19 Listopada 2016 Opublikowano 19 Listopada 2016 5 minut temu, Drakoon34 napisał: Masz syfmiui Wysłane sową pocztową z Xiaomi Redmi Note 3 Pro Nie, on niewiele kuma, myli cyferki i pojęcia (bootloopa raczej nie ma). Jak ma z X-Komu to ma chyba 7.5.8 global stable. Chyba że ten x-kom to też jakiś inny sprzedawca.
Tofik Opublikowano 19 Listopada 2016 Autor Opublikowano 19 Listopada 2016 (edytowane) Niewiele kumam, bo chociaż korzystałem już z innego chińczyka wcześniej, takich jazd nigdy nie spotkałem... W każdym razie tak, mam 7.5.8, tak jak pisze FromWP. Co do bootloopa - po restarcie w procesie aktualizacji pojawia się logo Mi, które wisi przez około 15 sekund, po czym telefon ponownie się restartuje. I tak bez końca. Po długim przytrzymaniu powera telefon restartuje się jeszcze parę razy, po czym ostatecznie się uruchamia, ale oczywiście w sterej wersji miui. Edytowane 19 Listopada 2016 przez Tofik
FromWP Opublikowano 19 Listopada 2016 Opublikowano 19 Listopada 2016 34 minuty temu, Tofik napisał: W każdym razie tak, mam 7.5.8, tak jak pisze FromWP. Bez komputera z windows 64bit raczej nic nie zrobisz. Wgranie od nowa nowszego romu miflashem w trybie download to chyba jedyne rozwiązanie. Sam powinie ci się z aktualizować przez ota do wersji 8.0.3.
MiD Opublikowano 19 Listopada 2016 Opublikowano 19 Listopada 2016 @Tofik bez windowsa jedynie możesz spróbować ściągnąć inny zip z ROMem i jeszcze raz spróbować z aktualizacja z pliku zip w ustawieniach - http://en.miui.com/download-303.html jaki plik próbowałeś wgrywać?
FromWP Opublikowano 19 Listopada 2016 Opublikowano 19 Listopada 2016 Albo zresetować telefon do ustawień fabrycznych, może sam pobierze jeszcze raz nową aktualizację i zadziała, ale pewności nie ma.
Tofik Opublikowano 20 Listopada 2016 Autor Opublikowano 20 Listopada 2016 MiD - ściągnąłem z tej strony ROM Stable i próbowałem aktualizacji z pliku zip, ale rezultat był taki sam, jak w przypadku aktualizatora. W takim razie spróbuję wgrać nowy ROM miflashem u znajomego na pececie.
Rekomendowane odpowiedzi