Acapulco Opublikowano 19 Listopada 2016 Opublikowano 19 Listopada 2016 Witam, mam problem z ładowaniem baterii (2 różne sztuki, sytuacja identyczna na obu). Czytałem że wskazania przełamują i trzeba czekać po pokazaniu 100%, ale u mnie od kilku dni pełne naładowanie od okolic 0% trwa niecałą godzinę. Czas pracy chyba jest ok (4,5-5h internetu na chromie przez wifi przy jasności ustawionej na połowę). Wcześniej 100% pokazywało po niecałych 2 godzinach więc problem jest dużo większy niż był jeszcze kilka dni temu. Apki pokazują ładowanie prądem 1,4A, kabel i ładowarka oryginalne. Ktoś spotkał się z czymś takim, macie jakieś rozwiązanie?
mgcompany Opublikowano 19 Listopada 2016 Opublikowano 19 Listopada 2016 (edytowane) Jest bardzo prosty sposób na sprawdzenie jak dużo prądu pobiera urządzenie podczas ładowania i jak długo to trwa -> miernik napięcia USB np. taki jak ten: https://www.aliexpress.com/item/Current-Voltage-Meter-Charging-Detector-Mobile-Power-Current-and-Voltmeter-Ammeter-Voltage-USB-Charger/32711953631.html Podłączasz między ładowarkę i kabel USB, i pokazuje Ci dokładnie aktualne napięcie i natężenie pobierane przez sprzęt. W telefonie nie używam, ale np. z zestawem słuchawkowym tak, bo nigdy nie wiem czy w jest w pełni naładowany, dioda miga że niby jest już ok, a potem okazuje się że nagle zabrakło prądu. Redmi Note 2 pobiera chyba maksymalnie 1.33A z ładowarki (z tego co pamiętam), na pewno w okolicach 1.3A. Edytowane 19 Listopada 2016 przez mgcompany
Rekomendowane odpowiedzi