Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

8-) Niestety przydarzył mi się nieplanowany crash test mojego 2tygodniowego Mi3. Fonik wysunął się z "zamkniętej na zatrzaski" na wysokości piersi kieszeni spodni, w trakcie ich zakładania. No cóż stało się - spadał lotem swobodnym prosto na posadzkę betonową z wysokości około 1,5 metra. Jak to wytrzymał pokazują zdjęcia poniżej. Oczywiście smartfon dalej działa, nic poza górnymi rogami nie zostało uszkodzone. Obudowa z plastiku nie jest lakierowana i powstałe w trakcie uderzenia wgniecenia mają kolor obudowy. Prawdę mówiąc wygląda to bardzo podobnie do crash testów robionych na HTC One, które widziałem w necie.

Może czas na etui, nie przepadam za takimi rozwiązaniami, bo Mi3 fajnie się prezentuje bez dodatków. Poza tym już nie będzie taki smukły, ale może przetrwa bezpieczniej kolejny niezaplanowany, lecz również nieunikniony test.

post-823-13980030862766_thumb.jpg

post-823-13980030863177_thumb.jpg

post-823-13980030863585_thumb.jpg

• Like 1
Opublikowano

Dobrze że telefon przetrwał:)

Na pewno dobrze wiedzieć że obudowa nie jest lakierowana tylko cała barwiona, dzięki temu wszelkie rysy i uszkodzenia powinny być mniej widoczne.

Opublikowano

Masz szczęście, że tylko rogi. Czyli takie szczęście w nieszczęściu. Ja mam tył telefonu trochę poharatany, bo gdy jadąc rowerem chciałem odebrać telefon i obracając go w ręku po prostu mi wypadł i upadł na kamienną drogę (w dodatku były to świeżo usypane, grube kamienie..). Telefon zrobił kilka koziołków w każdej osi i ostatecznie wylądował ekranem do podłoża. Chyba nie muszę opisywać uczucia gdy zbliżałem się do niego by go podnieść? ^^ Okazało się, że ekran jak i ramka jest nienaruszona, bez najmniejszej ryski, a tylko tył trochę się podrapał i to dosłownie lekko jak na taki upadek z piruetami.

Widzę, że na tym jednym rogu Ci się plastik zawinął, na Twoim miejscu wziąłbym papier wodny i przytarłbym to. Lepiej będzie się prezentować i nie będzie "zadzierać". Tylko koniecznie wodnym..

Opublikowano

Dzięki za radę, jednak na razie nie planuję wygładzać wyszczerbionych rogów, tym bardziej tego małego zadzioru po stronie ekranu. Ramka ekranu minimalnie wystaje poza jego obrys i to prawdopodobnie dodatkowo osłania wyświetlacz przed bezpośrednim kontaktem z twardymi nawierzchniami. Całość nie wygląda tragicznie i jest prawie niewidoczne, choć nie mogę napisać, że obudowa się samo-zregenerowała. Poza tym czekam na zamówione etui z klapką, w końcu dopłynie pod koniec miesiąca i zobaczymy jak całość się zaprezentuje.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Sprzedam Ci taniej niz z ibuygou z przesylka rejestrowana china post. Okolo 2 tygodni.

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Dobrze, fajnie tylko narazie pytam czy ktoś ma takowe bo chodzi mi o to czy znacznie nie pogrubia telefonu i czy to jest twardy czy miękki silikon :P

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

No cóż wczoraj dołączyłem do klubu mi 3 po crash teście. Chciałem go szybko wyjąć z kieszeni kurtki w szafie bo dzwonił i poleciał na terakotę. Niestety nie przeszło tak ulgowo jak u kolegi z pierwszego postu. Wykruszył się mały kawałek szkła tuż nad logiem mi. Da się żyć bo telefon działa ale wygląda to teraz dobijająco.

zy6yhe8y.jpg
ymeha3yj.jpg
Zastanawiam się ile by kosztowało wysłanie go na serwis. W grę wchodziłaby wymiana całego szkła.

Edytowane przez GeoT
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hmm.. obudowa Mi3 jest dziwna :) Niedawno telefon updał mi na asfalt z siedzenia w samochodzie, czyli z jakiś 30-40 cm. Róg się nieco zniekształcił, co mnie zdziwiło bo wysokość upadku malutka. W domu docisnąłem zniekształecenie do rantu biurka i poprawiłem w ten sposób kształt. Obudowa jest bardziej plastyczna i mniej sprężysta niż plastik, za to na pewno nie pęknie. 

Póki co nie planuję żadnego etui, trzeba uważać.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

czytam te crashtesty i zastanawiam się, bo na razie mam zopo c2 i już 2 razy zmieniałem digitalizer, a teraz znowu mi spadł i już 3 raz zmieniał nie będę bo to koszt 100$.

czy w mi3 można dostać samą obudowę - przód i tył?

czy ktoś złamał telefon?

czy te metalowe obudowy na plecy coś pomagają?

czy koszt szybki lub całego digitalizera jest tak duży jak w zopo bo np do iphona s5 to 14$

zientas

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...