Skocz do zawartości

BRAK IMEI,MODEM NULL po wgraniu CM14.1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

ok działa ale musiałem użyć pliku qcn z xda i edytować ręcznie ten z generatora mi nie działał

Edytowane przez festor89
Edycja
Opublikowano

Działa działa, spróbuj np. uruchomić z podniesionymi uprawnieniami.

Opublikowano

Koledzy,witajcie. Czy jest mozliwosc aby stworzyc jakis turtorial dla mniej ogarnietych? Dopadlo mnie to samo...chcialem przywrocic kopie w TWRP no i nie mam Imei. Czy jest ktos kto poprowadzi? Mi 5 pro 128

Opublikowano

Cięzko powiedzieć czemu nie zadziałało, to ten sam plik. Ostatnio ktoś miał taki przypadek i pisał prywatnie, okazało się, że nie wyczyścił partycji EFS i po tym poszło. Tak przy okazji, skompilowałem program z nowymi QCNami, jutro albo w sobotę dam aktualizację. Dziękuję ludziom z forum, którzy bardzo w tym pomagają, szczególnie Acidowi i Fredkowi.

Zmieniłem tez kompilator na 32 bitowy, żeby program odpalał się bez problemów. :)

Opublikowano

Oczywiście, ze możesz :) Trzeba ułatwiać co się da :) Zrobiłbym też wgrywanie pliku do telefonu jak QPST ale brak czasu na to :) Wtedy byłoby jeszcze sprawniej.

Gość mniamek75
Opublikowano

Witam,

Znajdzie się jakiś ratunek dla RN3 MTK ?

IMEI-u gdzie się zapodziałeś ! wróć proszę :'(

Opublikowano (edytowane)

Nowa - 32bitowa wersja.

Zmiany:

1. Dodany Redmi 3S International.

2. Lekko poprawione przyporządkowanie obrazków (nie wszystkie).

3. Zapamiętywanie wybranego modelu telefonu.

4. Automatyczne wczytywanie odpowiedniego pliku dla modelu.

5. Wersja 32 bitowa, żeby działała na wszystkich Windows.

Co do MTK i RN3: http://en.miui.com/thread-198578-1-1.html

IMEI_Writer 1.5.png

IMEI Writer 1.5_32bit.exe

Edytowane przez sp4ubw
  • Like 2
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Kurde i chyba mam ten sam problem. Tylko ze nie instalowalem innych systemow. Po prostu na mi5 rom xiaomi.eu 6.11.10 zrobilem wipe factory reset. No i jak system zaczal sie wgrywac od nowa to d*pa brak id. Tak wiec odzyskalem system z backup i niestety karta sim nie dzialala/ Wpisywalem kod *#06# i numer imei sie pojawial, a mimo to sim nie dzialalo, wifi za to tak. No to wywalilem wszystko jakbym wgrywal caly system na nowo i juz zostalem bez backup i dalej nie ma ID. Pomocy :)

IMG_20170213_121551.jpg

IMG_20170213_123834.jpg

Opublikowano

Rom juz mam postawiony. Zrobilem wszysto zgodnie z instrukcja od @festor89. Z poziomu ADB wyczyscilem co trzeba ta komenda

adb shell
su
dd if=/dev/zero of=/dev/block/sde28
dd if=/dev/zero of=/dev/block/sdf3
dd if=/dev/zero of=/dev/block/sdf5
reboot

Nastepnie przez QPST wrzucilem odpowiedni plik qcn.

Widzi karte sim ale nie chce sie zarejestrowac w sieci. Powtarzalem cala operaja czyszczenia partycji a nastepnie wrzucania qcn i to pisanych recznie i przez program od @sp4ubw i niestety nic nie pomaga. Juz naprawde nie wiem co robic :/

Pomoze ktos?

Opublikowano

Nie używa się w Internecie wielkich liter, bo to oznacza krzyk, a poza tym jest niegrzeczne. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...