Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

kupiłem sobie na allegro Xiaomi Redmi Note 3 Pro ze Snapdragonem 650 i z MIUI 7, konkretnie 7.4.9.0 (stabilna) zdaje się stąd, bo pisze w aplikacji do aktualizacji "Pozdrowienia z MIUIPolska". Wygląda na to, że aplikacja do aktualizacji jednak nie działa, tzn nie wiem co sprzedawca przy nim majstrował, telefon nowy. Gdy kliknę szukaj aktualizacji, nic się nie dzieje, gdy klikam pobierz aktualizację pisze "błąd pobierania", Gdy kliknę zainstaluj aktualizację przez zip pisze Zainstaluj menadżer plików, mam zainstalowane dwa, oryginalny i jakiś ze sklepu Play, ale niczego to nie zmieniło. Gdy kliknę "Co nowego?" pisze "Połącz z siecią by pobrać listę zmian". Telefon jest połączony z siecią WIFI internet działa. Nie wiem co jest grane, czy ktoś jest w stanie mi wytłumaczyć co może być nie tak? 

Opublikowano (edytowane)

Czy aby na pewno? W Informacjach o telefonie jest MIUI Global 7.4 (stabilna) 7.4.9.0 (LH0CNDD), kompilacja Android 5.1.1 LMY47V. Czy mogę dostać jakiś link do tutka? 

Ściągnąłem TEN plik. 

Edytowane przez Wulver
Opublikowano (edytowane)

Ok, dziękuję, już to pobieram, smartfon jest już chyba przygotowany, tzn mam w menadżerze Qualcomm HS-USB QDLoader 9008 na dziesiątym porcie COM i MiFlash go widzi, rozumiem, że teraz już tylko wybieram ROM'a z katalogu, w sensie plik zip, który pobieram, zaznaczam Flash All, rozpoczynam i powinno grać i buczeć? Po polsku też będzie?

Edytowane przez Wulver
Opublikowano

Wypakowałem plik, który podesłałeś, jednak wyskakuje błąd:  "Nazwa pliku, nazwa katalogu lub składnia etykiety woluminu jest niepoprawna. (0x8007007b: Open programmer "MPRG*.hex")" . Oczywiście katalogi w ścieżce nie zawierają przerw.

Opublikowano (edytowane)

No niestety update przez recovery nie jest możliwy z tym ROM'em co jest obecnie, bo jak pisałem na początku aplikacja aktualizacji wywala błąd. Nie wiem do końca, który plik mam wgrać przez miflash.

Edytowane przez Wulver
Opublikowano (edytowane)

Czy to ten? http://bigota.d.miui.com/6.11.3/kenzo_global_images_6.11.3_20161103.0000.00_6.0_global_f7309f8161.tgz Stąd: http://en.miui.com/a-234.html

Nie jestem pewien, niby Redmi Note 3 Qualcomm Latest Global Developer Version Fastboot File Download ale czy to Pro 32GB?

EDIT: Jest jeszcze plik Special Edition i podejrzewam, że to własnie będzie ten.

Edytowane przez Wulver
Opublikowano (edytowane)

Aha, to pobieram kenzo, ten kate to chyba jakaś wersja pod LTE w Indonezji. Niestety ściąga mi się niecałe 70Kb/s więc chyba zrobię to jutro w nocy, albo rano... 

Edytowane przez Wulver
Opublikowano

Dobra, udało mi się, jest MIUI 8 i wygląda na to, że aktualizacje działają, tzn wszystko na to wskazuje. Jest po polsku, działa git, dziękuję bardzo za pomoc. 

• Like 1
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Mam pytanie skąd pobrałeś to kenzo na ten telefon? bo ja też chciałbym pobrać na telefon xiaomi redmi note 3 pro ponieważ nie mam wogóle aktualizacji systemowych.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...