Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.
Kupiłem na początku września ten sprzęt od technosa z wgraniem polskiego softu i recovery od razu. 
Było to MIUI 8 z Androidem 5.1.
Dzisiaj pobrałem paczkę zip dla Androida 6.0 -> https://miuipolska.pl/download/ z megadysku.
Zainstalowałem, wyczyściłem w TWRP dalvik i cache, telefon się włącza.
Nie mam jednak dostępu do właściwie niczego - podczas ładowania pulpitu lub innych elementów zawiesza się i włącza ekran blokady.
Mogę go odblokować, ale znowu mnie do niego wyrzuci. Próba przejścia z tego ekranu do ustawień kończy się tak samo.
Jak to można rozwiązać?

Opublikowano
10 minut temu, Bartek_N3P napisał:

Cześć.
Kupiłem na początku września ten sprzęt od technosa z wgraniem polskiego softu i recovery od razu. 
Było to MIUI 8 z Androidem 5.1.
Dzisiaj pobrałem paczkę zip dla Androida 6.0 -> https://miuipolska.pl/download/ z megadysku.
Zainstalowałem, wyczyściłem w TWRP dalvik i cache, telefon się włącza.
Nie mam jednak dostępu do właściwie niczego - podczas ładowania pulpitu lub innych elementów zawiesza się i włącza ekran blokady.
Mogę go odblokować, ale znowu mnie do niego wyrzuci. Próba przejścia z tego ekranu do ustawień kończy się tak samo.
Jak to można rozwiązać?

Zrób wipe/ Factory reset w twrp

Opublikowano

Dałem z data, konfiguruję telefon ponownie - ale nie chce mnie puścić dalej bez konta Xiaomi, którego nie zakładałem do tej pory. 
Gdy klikam pomiń logowanie dostaje komunikat o błędzie sprawdzania bezpieczeństwa telefonu.

Opublikowano

to skonfiguruj konto przez podanie maila , albo nr telefonu , jeśli nie będziesz w stanie to znaczy że telefon jest podpięty pod konto tego sprzedawcy i to on musi go usunąć ze swojego konta .

Opublikowano

Jakoś się przebiłem bez logowania, ale teraz nie mogę do ustawień wejść.

K**wa, trzeba było na 5.1 chyba zostać, xiaomi to taka sama patologia aktualizacyjna jak cały Android...

Opublikowano

Jedyne co Ci mogę jeszcze doradzić to ponowna instalacja romu , ale wcześniej wykonaj full wipe , jedyny problem to czy telefon jest przypisany do konta xiaomi tego sprzedawcy , bo jeśli odblokował bootloder to musiał przypisać go do konta , pytanie czy go odłączył po tym od swojego konta . 

Opublikowano

Dobra, spróbuję fullwipe - to znaczy zaznaczyć w TWRP wszystko, co nie? Czy którąś z tych opcji pominąć? 
Jak na razie przy każdym odblokowaniu mam info, że program Ustawienia się wysypał, próba wejścia w nie też tak się kończy. Poza tym wydaje się wszystko działać...

Opublikowano (edytowane)

Nie , nie wszystko . Bez pamięci telefonu i karty sd , tylko system , data , cache i delvik

Spróbuj najpierw skonfigurować konto xiaomi

Edytowane przez mariusz.ur
  • Like 1
Opublikowano

Zrobiłem Wipe do zera i wgrałem soft, to samo. Konto Xiaomi dalej nie działa ale nie dlatego, że ktoś inny podpiął telefon, po prostu wyrzuca błąd i nie mogę nawet się zalogować.

Opublikowano (edytowane)

Jaką masz wersję twrp , najnowsza to 3.0.2.2 , jako że instalujesz androida 6 to jak masz starszą wersję twrp to może powodować  problem z prawidłowym działaniem systemu , ściągnij najnowszą wersję i instaluj w recovery potem reboot spowrotem do recovery i Factory reset i instaluj rom 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Instalacja twrp w fastboot

Tu masz poradnik pkt. 3

https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/

Tu sposób na instalację (upgrade) w twrp obrazu recovery (twrp.img) 

wrzuć obraz twrp.img do pamięci telefonu potem w twrp instaluj na dole po prawej stronie obraz i klikasz na twrp.img które wrzuciłeś i wybierasz partycję recovery po tym nie bootuj do systemu tylko wybierz z menu twrp restart recovery , potem wipe i instaluj rom

• Like 1
Opublikowano

Kilka dni temu w ramach testu przeszedłem z V7 na V8, po kilku godzinach zabaway na V8 postanowiłem wrócić do V7, przywróciłem kopię, którą sobie wcześniej zrobiłem w TWRP i niby wszystko ok, ale nie mogłem wejść na pulpit, wpisywałem pin, na moment pokazywał się pulpit i po chwili ekran blokady i ponownie telefon wołał o pin i tak w kółko. Okazało się że w telefonie zablokował się bootloader, który wcześniej już był odblokowany, użyłem MiUnlock i wszystko wróciło do normy. Może u Ciebie też się zablokował?

Opublikowano

Zrobiłem to przed północą ale chciałem poczekać, żeby nie zapeszać.
Pobrałem TWRP 3.0.2.2 w postaci .img, zainstalowałem w poprzedniej wersji(czyli bez fastboota).
Reboot do recovery z powrotem, czyszczenie dalvika, cache, data, system, potem flash paczki zip z Antkiem 6.
Wszystko działa, dzięki za pomoc mariusz :D

• Like 1
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...