Bartek_N3P Opublikowano 15 Listopada 2016 Opublikowano 15 Listopada 2016 Cześć. Kupiłem na początku września ten sprzęt od technosa z wgraniem polskiego softu i recovery od razu. Było to MIUI 8 z Androidem 5.1. Dzisiaj pobrałem paczkę zip dla Androida 6.0 -> https://miuipolska.pl/download/ z megadysku. Zainstalowałem, wyczyściłem w TWRP dalvik i cache, telefon się włącza. Nie mam jednak dostępu do właściwie niczego - podczas ładowania pulpitu lub innych elementów zawiesza się i włącza ekran blokady. Mogę go odblokować, ale znowu mnie do niego wyrzuci. Próba przejścia z tego ekranu do ustawień kończy się tak samo. Jak to można rozwiązać?
mariusz.ur Opublikowano 15 Listopada 2016 Opublikowano 15 Listopada 2016 10 minut temu, Bartek_N3P napisał: Cześć. Kupiłem na początku września ten sprzęt od technosa z wgraniem polskiego softu i recovery od razu. Było to MIUI 8 z Androidem 5.1. Dzisiaj pobrałem paczkę zip dla Androida 6.0 -> https://miuipolska.pl/download/ z megadysku. Zainstalowałem, wyczyściłem w TWRP dalvik i cache, telefon się włącza. Nie mam jednak dostępu do właściwie niczego - podczas ładowania pulpitu lub innych elementów zawiesza się i włącza ekran blokady. Mogę go odblokować, ale znowu mnie do niego wyrzuci. Próba przejścia z tego ekranu do ustawień kończy się tak samo. Jak to można rozwiązać? Zrób wipe/ Factory reset w twrp
Bartek_N3P Opublikowano 15 Listopada 2016 Autor Opublikowano 15 Listopada 2016 Wipe czego dokładnie? Dalvik/ART cache, Cache i co jeszcze?
mariusz.ur Opublikowano 15 Listopada 2016 Opublikowano 15 Listopada 2016 wchodzisz w czyszczenie i przesuń aby wykonać , to wszystko , potem restart do systemu
Bartek_N3P Opublikowano 15 Listopada 2016 Autor Opublikowano 15 Listopada 2016 Dałem z data, konfiguruję telefon ponownie - ale nie chce mnie puścić dalej bez konta Xiaomi, którego nie zakładałem do tej pory. Gdy klikam pomiń logowanie dostaje komunikat o błędzie sprawdzania bezpieczeństwa telefonu.
mariusz.ur Opublikowano 15 Listopada 2016 Opublikowano 15 Listopada 2016 to skonfiguruj konto przez podanie maila , albo nr telefonu , jeśli nie będziesz w stanie to znaczy że telefon jest podpięty pod konto tego sprzedawcy i to on musi go usunąć ze swojego konta .
Bartek_N3P Opublikowano 15 Listopada 2016 Autor Opublikowano 15 Listopada 2016 Jakoś się przebiłem bez logowania, ale teraz nie mogę do ustawień wejść. K**wa, trzeba było na 5.1 chyba zostać, xiaomi to taka sama patologia aktualizacyjna jak cały Android...
mariusz.ur Opublikowano 15 Listopada 2016 Opublikowano 15 Listopada 2016 A na pewno odpowiedni rom za instalowałeś ? Są dwie wersje note 3 pro (kenzo) i note 3 pro se (kate)
Bartek_N3P Opublikowano 15 Listopada 2016 Autor Opublikowano 15 Listopada 2016 Jest tylko 1 oznaczony jako Note3Pro - nie było rozróżniania na rodzaj procesora. https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=126471
mariusz.ur Opublikowano 15 Listopada 2016 Opublikowano 15 Listopada 2016 Jedyne co Ci mogę jeszcze doradzić to ponowna instalacja romu , ale wcześniej wykonaj full wipe , jedyny problem to czy telefon jest przypisany do konta xiaomi tego sprzedawcy , bo jeśli odblokował bootloder to musiał przypisać go do konta , pytanie czy go odłączył po tym od swojego konta .
Bartek_N3P Opublikowano 15 Listopada 2016 Autor Opublikowano 15 Listopada 2016 Dobra, spróbuję fullwipe - to znaczy zaznaczyć w TWRP wszystko, co nie? Czy którąś z tych opcji pominąć? Jak na razie przy każdym odblokowaniu mam info, że program Ustawienia się wysypał, próba wejścia w nie też tak się kończy. Poza tym wydaje się wszystko działać...
mariusz.ur Opublikowano 15 Listopada 2016 Opublikowano 15 Listopada 2016 (edytowane) Nie , nie wszystko . Bez pamięci telefonu i karty sd , tylko system , data , cache i delvik Spróbuj najpierw skonfigurować konto xiaomi Edytowane 15 Listopada 2016 przez mariusz.ur 1
Bartek_N3P Opublikowano 15 Listopada 2016 Autor Opublikowano 15 Listopada 2016 Zrobiłem Wipe do zera i wgrałem soft, to samo. Konto Xiaomi dalej nie działa ale nie dlatego, że ktoś inny podpiął telefon, po prostu wyrzuca błąd i nie mogę nawet się zalogować.
mariusz.ur Opublikowano 15 Listopada 2016 Opublikowano 15 Listopada 2016 (edytowane) Jaką masz wersję twrp , najnowsza to 3.0.2.2 , jako że instalujesz androida 6 to jak masz starszą wersję twrp to może powodować problem z prawidłowym działaniem systemu , ściągnij najnowszą wersję i instaluj w recovery potem reboot spowrotem do recovery i Factory reset i instaluj rom Edytowane 16 Listopada 2016 przez mariusz.ur 1
Bartek_N3P Opublikowano 15 Listopada 2016 Autor Opublikowano 15 Listopada 2016 Cholera, mam 3.0.0.0. To znaczy że tak 1)ściągam twrp 3.0.2.2 2)instaluję to w TWRP po zwykłym wipie 3)wipuję w TWRP andka 6.0 z paczki, którą mam dobrze rozumiem?
mariusz.ur Opublikowano 15 Listopada 2016 Opublikowano 15 Listopada 2016 (edytowane) Instalacja twrp w fastboot Tu masz poradnik pkt. 3 https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ Tu sposób na instalację (upgrade) w twrp obrazu recovery (twrp.img) wrzuć obraz twrp.img do pamięci telefonu potem w twrp instaluj na dole po prawej stronie obraz i klikasz na twrp.img które wrzuciłeś i wybierasz partycję recovery po tym nie bootuj do systemu tylko wybierz z menu twrp restart recovery , potem wipe i instaluj rom Edytowane 16 Listopada 2016 przez mariusz.ur 1
loniexz Opublikowano 16 Listopada 2016 Opublikowano 16 Listopada 2016 Witam Mam ten sam problem. Telefon również kupywany w Technos. Rozwiązałeś już problem z tą aktualizacją?
wajs Opublikowano 16 Listopada 2016 Opublikowano 16 Listopada 2016 Kilka dni temu w ramach testu przeszedłem z V7 na V8, po kilku godzinach zabaway na V8 postanowiłem wrócić do V7, przywróciłem kopię, którą sobie wcześniej zrobiłem w TWRP i niby wszystko ok, ale nie mogłem wejść na pulpit, wpisywałem pin, na moment pokazywał się pulpit i po chwili ekran blokady i ponownie telefon wołał o pin i tak w kółko. Okazało się że w telefonie zablokował się bootloader, który wcześniej już był odblokowany, użyłem MiUnlock i wszystko wróciło do normy. Może u Ciebie też się zablokował?
Bartek_N3P Opublikowano 16 Listopada 2016 Autor Opublikowano 16 Listopada 2016 Zrobiłem to przed północą ale chciałem poczekać, żeby nie zapeszać. Pobrałem TWRP 3.0.2.2 w postaci .img, zainstalowałem w poprzedniej wersji(czyli bez fastboota). Reboot do recovery z powrotem, czyszczenie dalvika, cache, data, system, potem flash paczki zip z Antkiem 6. Wszystko działa, dzięki za pomoc mariusz 1
Rekomendowane odpowiedzi