Endriu Posted February 12, 2014 Share Posted February 12, 2014 Naszła mnie ciekawa myśl i jestem ciekaw co o tym sądzicie Otóż posiadam tuner pod USB http://www.media-tech.eu/produkty/tuner ... usb/MT4171 i ciekawe, czy po OTG dałoby się odpalić DVB-T. Sterowników na oficjalnej stronie pod Androida nie widać, ale może ktoś z Was to przerabiał lub by mógł się zagłębić w tym temacie Widziałem na YT różne tunery odpalone na Androidzie i wiem jedno, że to ma prawo działać Nie wiem ile by wytrzymała bateria, ale jeśli chociaż 45min, to meczyk w plenerze z ziomkiem przy piwie dałoby się odpalić, a na przerwę można gdzieś telefon wpiąć i ponownie zasiąść do drugiej połowy. Temat bardzo ciekawy - zapraszam do dyskusji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athame Posted February 12, 2014 Share Posted February 12, 2014 Akurat ten tuner to nie zadziała z żadnym Andkiem. Potrzebujesz takiego co działa na linuksach bez sterowników (tzn. ze sterownikiem w jądrze). Najlepiej jakby ktoś już przygotował moduł do Androida, bo sam raczej niczego nie wykombinujesz. A co do czasu działania to jest znacznie lepiej niż 45 min. (kilka godzin). Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixol Posted May 5, 2014 Share Posted May 5, 2014 Jeśli kogoś to interesuje - można oglądać DVB-T na tunerze Auvisio dedykowanym dla Androida. Działa on na moim Red Rice na dwóch aplikacjach - iDTV Mobile oraz Air DTV. Niestety nie odtwarza poprawnie programów w HD (TVP1, TVP2) - czasem obraz pojawia się na chwilę, czasem słychać tylko głos. Przypuszczam, że powinny także działać inne tunerki z micro-usb dla Androida (np. Overmax - z wyglądu identyczny jak Auvisio). Mój tunerek kupiłem na Allegro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
checkmate Posted May 6, 2014 Share Posted May 6, 2014 @mixol, a mógłbyś daj jakiegoś linka do aukcji Allegro? Albo pełną nazwę Twojego tunera? Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixol Posted May 6, 2014 Share Posted May 6, 2014 (edited) @mixol, a mógłbyś daj jakiegoś linka do aukcji Allegro? Albo pełną nazwę Twojego tunera? Dzięki Obecnie brak takiego tunera na allegro - ale jest to coś takiego: http://opera.allegro.rs/mini-odbiornik-dvb-t-do-telefonu-tabletu-auvisio-k-i4103229532.html Dodam jeszcze, że tunerek działa też na tablecie Prestigio MultiPad 10.1 Ultimate 3G (na tych samych 2 apk-ach, co na RedRice i także bez odbioru kanałów HD). Dołączona antenka (a raczej 2 anteny - jedna miniaturowa teleskopowa, druga podłączana przez przejściówkę) spisuje się raczej w niewielkiej odległości od nadajnika, natomiast po podłączeniu normalnej anteny ze wzmacniaczem odbiór ulega znaczącej poprawie. Edited May 6, 2014 by mixol Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanVarg Posted June 2, 2014 Share Posted June 2, 2014 Moim skromnym zdaniem lepszym rozwiązaniem byłby domowy serwerek ze streamem dvb-t bądź dvb-s. Ja osobiście czasem korzystam ze stremowania z przerobionego nbox'a. Żadnych kabli wszystko przez wifi. Potrzebna jest tylko apka AndroidDreamer z marketu i odpowiedni dekoder/serwer Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixol Posted June 10, 2014 Share Posted June 10, 2014 Moim skromnym zdaniem lepszym rozwiązaniem byłby domowy serwerek ze streamem dvb-t bądź dvb-s. Ja osobiście czasem korzystam ze stremowania z przerobionego nbox'a. Żadnych kabli wszystko przez wifi. Potrzebna jest tylko apka AndroidDreamer z marketu i odpowiedni dekoder/serwer Do zastosowań domowych jak najbardziej masz rację, natomiast na wakacjach (bez dostępu do wi-fi) tunerek dvb-t może być przydatny. pozdrawiam, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts