Skocz do zawartości

Pytanie

Opublikowano

Jak w tytule,  problem mam taki,  a może to nie problem tylko miui tak ma,  a ja tego nie zauwazylem:

Gdy jestem w jakiejkolwiek aplikacji/grze i chce ją zamknąć,  a nie tylko wyjść do ekranu głównego,  mam do wyboru kilka dróg. Przyznam szczerze że najczęściej jakoś tak wychodziło,  że wychodziłem do pulpitu a potem z home sunalem  ja ku górze po prostu,  albo iksem czyscilem wszystkie i było git.  Ale zazwyczaj aplikacja ma coś takiego jak exit/wyjście no i dziś odkryłem,  przypadkiem bo przez przytrzymanie klawisza back,  że mimo iż aplikacja po tej czynności wyświetla monitor, że została zamknięta, dalej wyświetla się w tych uruchomionych pod home . . .  Próbowałem zamknąć je kilkukrotnie i backiem i poprzez wyjdź z gry/zamknij etc. I ciągle siedzi w tych uruchomionych,  a przecież jak bym jej nie chciał zamknąć to bym po prostu wszedł w pulpit i niech se jest tam w tle,  np jakiś chrome czy coś co ale częściej korzysta . Pomaga tylko wspomniane suniecie w górę czy x. . . . 

Może to ja coś pochrzanilem w ustawieniach,  a może bug 6.11.3 ? A może coś nabroily  jakieś Apki jak greenify czy power nap (wiem że może śmieszne połączenie,  ale ktoś twierdził,  że razem działają lepiej niż pojedynczo)  tel redmi Note 3 pro z wspomniana ostatnia aktualizacja global developer (nie będzie linczu ,  że nie miui polska,  c'nie :p) 

Nosz to się rozpisałem,  jak miui tak po prostu ma to spoko,  mówi się trudno i będę wywalał do góry, ale wydaje mi się,  że chyba tak być nie powinno,  liczę na odpowiedzi,  dziękoweczka z góry. 

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano (edytowane)

Ustawienia - Dodatkowe Ustawienia - Przyciski - Ustaw żeby przytrzymanie wstecz zamykało aplikację i po sprawie, jak Ci tak zależy. A to że Ci zostaje w "menadżerze wielozadaniowości" to normalne. To nie ma jakiegoś wielkiego znaczenia dla czegokolwiek. Standardowo pewnie i tak masz ustawione, żeby apki po 30 minutach zamykał (Panel Sterowania - Zębatka u góry - Zasilanie - Usuń aplikacje z pamięci gdy zablokowany)

Edytowane przez RegimeOfTerror
  • 0
Opublikowano

No czyli skoro to normalne to cóż zrobić,  dla mnie trochę to dziwne,  bo jak wyjdę do menu to mam ten sam efekt,  a jest szybciej,  właśnie napisane jest,  że mam opcje zabijania Apki backiem zaznaczona (pisałem,  że mam monit o zamknięciu aplikacji),  po prostu myślałem,  że jest jakaś różnica między zamknięciem aplikacji,  a wyjściem do pulpitu,  a w tym momencie jej jakby nie było,  bo rozumiem trzymanie w pamięci by móc szybko wrócić,  a ubicie  w przypadku braku pamięci,  ale gdy oficjalnie daje do zrozumienia że chce zakończyć,  to po co mi dalej to trzyma,  analogicznie po co mam zamykać przytrzymujac  back skoro  kliknie środkowy i w sekundę wyjde.  Czy nie ma znaczenia no nie wiem,  bo jakoś bateria mi nie leci tak szybko jak siedzę tylko na necie bez pseudowylaczonych apek. Ale dzięki za odpowiedź wtem to nie ja coś popsulem...   

• 0
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, paveu napisał:

To nie są uruchomione, tylko ostatnie aplikacje. To, że aplikacje tam widnieją wcale nie oznacza, że działa, jest włączona. 

Oki,  dzięki za odpowiedzi.  To teraz będę musiał wybadac czemu mi tak baterie zżera,  co prawda nie jest fatalnie,  ale gorzej niż był przed aktualizacja,  czyli to może ona coś zawinił.  Dzięki serdeczne,  pozdrawiam. 

Edytowane przez Polokk
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...