qbadm Opublikowano 7 Listopada 2016 Opublikowano 7 Listopada 2016 Mam problem z moim Mi5, miui w wersji global stable 7.5.2.0, wszystko było ok ale od jakiegoś czasu telefon ma problem z uruchomieniem transmisji danych po wyłączeniu WiFi. Wyglada to tak: telefon używa 3G (LTE nie używam, chcę oszczędzać baterię) i do niedawna transmisja danych włączała się bez problemu kiedy wyłączałem WiFi. Teraz wygląda to tak, że jak telefon popracuje na WiFi kilka godzin to za cholerę nie może włączyć transmisji danych po 3G, muszę przejść kilka razy na 4G>3G>4G i wtedy zaczyna działać 3G. Potem już przełącza normalnie dane 3G>WiFi, aż do momentu kiedy telefon znów kilka godzin popracuje na WiFi Ktoś coś pomoże w temacie?
Poohacz79 Opublikowano 8 Listopada 2016 Opublikowano 8 Listopada 2016 Zmień soft na najnowszy. Powinno pomóc.
qbadm Opublikowano 8 Listopada 2016 Autor Opublikowano 8 Listopada 2016 (edytowane) To za proste zmienić soft, skoro działało na aktualnym Sprawdzam teraz na karcie z T-Mobile i jest ok, problem jest na nju... Edytowane 8 Listopada 2016 przez qbadm
malina Opublikowano 17 Listopada 2016 Opublikowano 17 Listopada 2016 Też mam Nju i mój problem wygląda podobnie Na Mi4c nigdy rano nie mogłem włączyć 3g. Najpierw musiałem włączyć tryb samolotowy a potem dopiero uruchamialo się 3gTeraz kupiłem Mi5 i było ok przez 3 tygodnie a dzisiaj rano znowu był problem z uruchomieniem 3g Jakieś macie pomysły? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
majdan12 Opublikowano 17 Listopada 2016 Opublikowano 17 Listopada 2016 1 minutę temu, malina napisał: Też mam Nju i mój problem wygląda podobnie Na Mi4c nigdy rano nie mogłem włączyć 3g. Najpierw musiałem włączyć tryb samolotowy a potem dopiero uruchamialo się 3g Teraz kupiłem Mi5 i było ok przez 3 tygodnie a dzisiaj rano znowu był problem z uruchomieniem 3g Jakieś macie pomysły? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Masz zainstalowany samouczek MIUI Polska? jeśli nie to zainstaluj i sprawdź sobie co zrobić w przypadku problemów które u innych nie występują.
qbadm Opublikowano 17 Listopada 2016 Autor Opublikowano 17 Listopada 2016 2 godziny temu, majdan12 napisał: Masz zainstalowany samouczek MIUI Polska? jeśli nie to zainstaluj i sprawdź sobie co zrobić w przypadku problemów które u innych nie występują. Ale problem wystepuje u innych, np. u mnie:) Zrobiłem flash romu na tą samą wersję czyli 7.5.2.0 ale nie robilem roota, i póki co jest ok, podobnie jak u kolegi powyżej poprzednio tez było spoko przez pierwsze dni ... nju wymieniło mi kartę SIM, testuję i zobaczę jak sie sytuacja rozwinie...
malina Opublikowano 17 Listopada 2016 Opublikowano 17 Listopada 2016 Ale problem wystepuje u innych, np. u mnie:) Zrobiłem flash romu na tą samą wersję czyli 7.5.2.0 ale nie robilem roota, i póki co jest ok, podobnie jak u kolegi powyżej poprzednio tez było spoko przez pierwsze dni ... nju wymieniło mi kartę SIM, testuję i zobaczę jak sie sytuacja rozwinie...Dziękuję za informacje Ja roota chce mieć Czy po flashu przywracales ustawienia, dane z kopii Miui lub Twrp? Czy instalowales wszystko od nowa (programy, ustawienia tel.) Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka/p>Zastanawiam się czy nie zrobić flash china dev /all a potem wgrać twrp i potem ROM Xiaomi.eu i przywrócić dane przez TWRPWysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
qbadm Opublikowano 17 Listopada 2016 Autor Opublikowano 17 Listopada 2016 11 minut temu, malina napisał: Dziękuję za informacje Ja roota chce mieć Czy po flashu przywracales ustawienia, dane z kopii Miui lub Twrp? Czy instalowales wszystko od nowa (programy, ustawienia tel.) Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka /p> Zastanawiam się czy nie zrobić flash china dev /all a potem wgrać twrp i potem ROM Xiaomi.eu i przywrócić dane przez TWRP Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Nic nie przywracałem, chodziło mi o czystą instalację, wszystko ustawiłem ponownie z palca... Używasz romów z MIUI8? Ja jadę ciągle na 7.5 i tym razem bez roota...
malina Opublikowano 17 Listopada 2016 Opublikowano 17 Listopada 2016 6.10.13 xiaomi.eu Miui 8Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka 1
qbadm Opublikowano 17 Listopada 2016 Autor Opublikowano 17 Listopada 2016 ok, czyli wersja romu nie ma tu za wiele do rzeczy jak widać, spróbuj wyczyścić dalvik i cache jeszcze przez twrp
malina Opublikowano 17 Listopada 2016 Opublikowano 17 Listopada 2016 Czyscilem wczoraj dalvik i cache i dzisiaj rano 3g nie odpalił normalnie Może to problem z Nju? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
malina Opublikowano 17 Listopada 2016 Opublikowano 17 Listopada 2016 W moim przypadku nie jest to związane z kartą SIM. Tryb samolotowy pomaga. Problem pojawia się tylko rano, później w ciągu dnia mogę włączać/wyłączać/zmieniać sieci WIFI i zawsze bez problemu dane mobilne się włączają. Od niedawna radzę sobie w ten sposób, że ustawiłem automatyczne włączanie na minutę trybu samolotowego o 7:00 rano i już tego po prostu nie zauważam. Jeśli u Ciebie też problem występuje po dłuższej nieaktywności telefonu, tak jak u mnie, to raczej też nie jest wina SIM.To od mars28
malina Opublikowano 25 Stycznia 2017 Opublikowano 25 Stycznia 2017 Wszystko już działa dobrze od 2 miesięcy Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi