SenseyNS Opublikowano 7 Listopada 2016 Opublikowano 7 Listopada 2016 (edytowane) Postanowiłem zacząć bawić się trochę z edycją plików systemowych, żeby np odblokować ukryte fukcje. Problem w tym, że po edycji pliku honessey.xml (przy pomocy MT manana) w którym można m.in odblokować ukryte fukcje aparatu lub kamery, klikam zapisz, pojawia się komunikat "succesfully changed". Jednak po ponownym uruchomieniu pliku okazuje się, że plik się nie zapisał tylko został orginalny, Ktoś się orientuje o co chodzi? Edytowane 7 Listopada 2016 przez SenseyNS
ZduneX25 Opublikowano 8 Listopada 2016 Opublikowano 8 Listopada 2016 A od kiedy to można w taki sposób bezpiecznie grzebać? Terminal i apktool.
SenseyNS Opublikowano 8 Listopada 2016 Autor Opublikowano 8 Listopada 2016 Mógłbyś to jakoś krótko opisać co i jak? Na forum jest już temat o ukrytych funkcjach aparatu, ale podmiana pliku sposobem opisanym w tym temacie również się nie udaje, Nigdy nie grzebalem jeszcze w oprogramowaniu, bo moje poprzednie telefony średnio się do tego nadawały dlatego potrzebuję (ale kiedyś musi byc ten pierwszy raz), żeby ktoś bardzo łopatologicznie wytłumaczył mi kolejne kroki przy edycji lub podmianie plików. (np przez jaki program, jak zmienić uprawnienia, gdy system sam o to nie pyta lub jak dodać konkretnej aplikacji uprawnienie do roota, gdy sama nie wysyła żadania a teoretycznie korzysta z roota.
SenseyNS Opublikowano 9 Listopada 2016 Autor Opublikowano 9 Listopada 2016 Temat do zamknięcia. Po kilkunastu próbach różnymi sposobami w końcu się udało. Niestety to forum nie pomogło...
luki! Opublikowano 10 Listopada 2016 Opublikowano 10 Listopada 2016 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi