mikizino Opublikowano 7 Listopada 2016 Opublikowano 7 Listopada 2016 Witam Dziś zakupilem telefonem redmi 3 pro . Cieszyłem się jak dziecko wszystko zainstalowalem wygląda nieziemsko i chodzi ... aż do czasu. Zadzwoniła do mnie żona nie słyszałem jej poprzez normalna rozmowę dopiero kiedy włączyłem na głośnik wszystko działało i niestety ale mam tak z każdą osobą do której dzwonię oraz dzwoni do mnie. Miał ktoś podobny problem? Proszę o pomoc.
FromWP Opublikowano 7 Listopada 2016 Opublikowano 7 Listopada 2016 4 minuty temu, mikizino napisał: Proszę o pomoc. Sprawdź sobie w diagnostyce działanie głośnika do rozmów, może po prostu popsuty. Tu masz ogólnie jak do tej diagnostyki się dostać:
mikizino Opublikowano 7 Listopada 2016 Autor Opublikowano 7 Listopada 2016 Dnia 7.11.2016 o 12:49, FromWP napisał: Sprawdź sobie w diagnostyce działanie głośnika do rozmów, może po prostu popsuty. Tu masz ogólnie jak do tej diagnostyki się dostać: Mianowicie wszedłem w to co mówiłeś i gdzie zaznaczylo mi failed to -accelerometr sensor -proximity sensor -audio handset nie mogę skalibrowac
FromWP Opublikowano 7 Listopada 2016 Opublikowano 7 Listopada 2016 7 minut temu, mikizino napisał: -audio handset nie mogę skalibrowac Audio handset to jest to co ciebie interesuje, akurat tego tam się nie kalibruje tylko testuje. Powinien się jakiś dźwięk ze słuchawki wydobywać (muzyka, sygnał dźwiękowy, głos coś mówiący po chińsku). Jak nic nie słychać to masz po prostu uszkodzony głośnik do rozmów. A akcelerometr i proximity sensor to trzeba pomachać telefonem, zbliżyć oddalić rękę itd
mikizino Opublikowano 7 Listopada 2016 Autor Opublikowano 7 Listopada 2016 Dnia 7.11.2016 o 13:27, FromWP napisał: Audio handset to jest to co ciebie interesuje, akurat tego tam się nie kalibruje tylko testuje. Powinien się jakiś dźwięk ze słuchawki wydobywać (muzyka, sygnał dźwiękowy, głos coś mówiący po chińsku). Jak nic nie słychać to masz po prostu uszkodzony głośnik do rozmów. A akcelerometr i proximity sensor to trzeba pomachać telefonem, zbliżyć oddalić rękę itd Rozumie. Więc nie słyszę nic podczas audio handset . Telefon na gwarancję...albo może to sprawa oprogramowania? Podsylam swoja wersje. Może na jakiejś starszej tego błędu nie będzie jak sądzisz?
FromWP Opublikowano 7 Listopada 2016 Opublikowano 7 Listopada 2016 2 minuty temu, mikizino napisał: Rozumie. Więc nie słyszę nic podczas audio handset . Telefon na gwarancję...albo może to sprawa oprogramowania? Podsylam swoja wersje. Może na jakiejś starszej tego błędu nie będzie jak sądzisz? Raczej wątpię, bo te testy są odpalane poza romem na poziomie oprogramowania wewnętrznego telefonu. Zmiana romu nic tu chyba nie zmieni, a twój rom wygląda na oficjalnego globala.
mikizino Opublikowano 7 Listopada 2016 Autor Opublikowano 7 Listopada 2016 34 minuty temu, FromWP napisał: Raczej wątpię, bo te testy są odpalane poza romem na poziomie oprogramowania wewnętrznego telefonu. Zmiana romu nic tu chyba nie zmieni, a twój rom wygląda na oficjalnego globala. W takim razie co teraz polecałbyś?
FromWP Opublikowano 7 Listopada 2016 Opublikowano 7 Listopada 2016 Reklamację, nie wiem gdzie go kupiłeś, ale jak przez internet z polskiego sklepu, czy allegro to odstąpienie od umowy, (masz na to 14 dni) chyba najprostsze.
Rekomendowane odpowiedzi