Xeonn Opublikowano 5 Listopada 2016 Opublikowano 5 Listopada 2016 Komputer nie widzi telefonu po podłączeniu przez usb, ani w trybie MTP ani PTP. Słychać sygnał podłączonego urządzenia, ale nie widnieje w Mój komputer.. Dokładniej opisałem wszystko wraz ze screenami na fb https://www.facebook.com/groups/1568991513426251/permalink/1724296374562430/
majdan12 Opublikowano 6 Listopada 2016 Opublikowano 6 Listopada 2016 2 godziny temu, Xeonn napisał: Komputer nie widzi telefonu po podłączeniu przez usb, ani w trybie MTP ani PTP. Słychać sygnał podłączonego urządzenia, ale nie widnieje w Mój komputer.. Dokładniej opisałem wszystko wraz ze screenami na fb https://www.facebook.com/groups/1568991513426251/permalink/1724296374562430/ pewnie na innym komputerze wykrywa telefon? Weź wstaw zdjęcie na jakiś hosting,bo ja nawet zalogowany na FB widzę jakąś zamkniętą grupę.
Xeonn Opublikowano 6 Listopada 2016 Autor Opublikowano 6 Listopada 2016 Próbowałem: -debugowania usb na włączonym i wyłączonym -wyszukiwania problemu w Windowsie -2 kabli 3 portów i 2 komputerów -programu Mi PC Suite -instalowania sterowników na pc znalezionych w internecie Myślę, że jedyne co może nakierować kogoś kto się zna to ten ss:
mrosi Opublikowano 6 Listopada 2016 Opublikowano 6 Listopada 2016 Menadżer urządzeń -> na "Nieznane urządzenie" lub "Urządzenie MTP" p-klik i wybór "Aktualizuj oprogramowanie sterownika" -> "Ręcznie zainstaluj oprogramowanie" -> "Pozwól mi wybrać z listy sterowników dostępnych na komputerze" -> wyszukujesz "Urządzenie przenośne" -> wybierasz "Urządzenie MTP USB -> "Dalej ". Po tym zabiegu powinieneś zobaczyć telefon na liście w "Mój komputer". Zabieg trzeba powtarzać po każdej instalacji nowego ROMu w telefonie. Menadżer urządzeń -> na "Nieznane urządzenie" lub "Urządzenie MTP" p-klik i wybór "Aktualizuj oprogramowanie sterownika" -> "Ręcznie zainstaluj oprogramowanie" -> "Pozwól mi wybrać z listy sterowników dostępnych na komputerze" -> wyszukujesz "Urządzenie przenośne" -> wybierasz "Urządzenie MTP USB -> "Dalej ". Po tym zabiegu powinieneś zobaczyć telefon na liście w "Mój komputer". Zabieg trzeba powtarzać po każdej instalacji nowego ROMu w telefonie.
Xeonn Opublikowano 6 Listopada 2016 Autor Opublikowano 6 Listopada 2016 wyszukujesz "Urządzenie przenośne" - nie łapie od tego momentu.. gdzie mam znaleźć to urządzenie przenośne kiedy jestem w tym momencie?
mrosi Opublikowano 6 Listopada 2016 Opublikowano 6 Listopada 2016 2 minuty temu, Xeonn napisał: wyszukujesz "Urządzenie przenośne" - nie łapie od tego momentu.. gdzie mam znaleźć to urządzenie przenośne kiedy jestem w tym momencie? Menadżer urządzeń, a nie Mój komputer... Wszystko robisz w menadżerze urządzeń... Masz Windows 10 lub 8.1 jak widzę. P-klik na logo Windows na pasku i wybierasz Menadżer urządzeń.
Xeonn Opublikowano 6 Listopada 2016 Autor Opublikowano 6 Listopada 2016 Już mam dziękuję bardzo za pomoc i wyrozumiałość
mrosi Opublikowano 6 Listopada 2016 Opublikowano 6 Listopada 2016 Przed chwilą, Xeonn napisał: Już mam dziękuję bardzo za pomoc i wyrozumiałość Działa? Mi Note Pro jest widoczny? Pamiętaj, że musisz jeszcze w telefonie wybrać "Przesyłanie plików", bo domyślnie jest "Ładowanie baterii"...
Xeonn Opublikowano 6 Listopada 2016 Autor Opublikowano 6 Listopada 2016 Tak, działa, dziękuję jeszcze raz. Pamiętam, a tam wcześniej podczas wyszukiwania sterownika po prostu kliknąłem "przeglądaj" zamiast wybrać z listy, ale juz wszystko jest w porządku. Dzięki!
Rekomendowane odpowiedzi