Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Panowie mam pytanko. Proszę mnie nie karcić jak się pomyliłem z działem albo smartfonem bo to mój pierwszy post na forum :)

Posiadam od przedwczoraj Redmi Note 3 Pro international snapdragon. Przez pol dnia bawiłem się na MIUI 7 bateria wygladala obiecująco. Zaktualizowalem do MIUI 8.0.4.0 i zdaje mi się ze bateria trzyma kiepsko powedzialbym mocno gorzej no chyba ze jedno ładowanie po resecie to za mało. Zauważylem jeszcze, że smartfon trochę się grzeje np. przegladarka i WIFI 5Ghz 2,4Ghz raczej też.  Podświetlenie ekranu jakieś 50% na sztywno. Wszystko ok?

Edytowane przez Melman1980
Opublikowano

jak posiadasz   pare  godzin  ,czyli  masz pewnie   jakies "miui" na pokladzie

-nie  masz odblokawanego bootloadera 

-nie  posiadasz twrp (a zatem nie masz miui polska 

i na koniec slaba  bateria rozumiem ze nie osiagasz  nawet Sota 6h bo to dla mnie jest kiepska bateria

i na koniec  jak od wczoraj to go nie ladowales  nigdy   ,wiec jak ma sie ustabilizowac bateria po tych paru godzinach  

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Co daje odblokowany Bootloader :)?

Co daje MIUI polska - polski język ? pytam bo szczerze nei wiem pierwszy mój xiaomi na pokładzie :)

Chciałem dodać, że przez noc zleciało 28% baterii :) i nie osiągam 6 SOT :)

Edytowane przez Melman1980
Opublikowano

Coś ci drenuje baterie najlepiej odblokuj boot loader i wgraj miui Polska lub xiaomi.eu.

Ja bardzo długo walczyłem z baterią i dopiero po wielokrotnych próbach zmiany oprogramowania dopiero  wgranie xiaomi.eu wersji rozwojowej rozwiązało problemy z drenażem baterii

Opublikowano

po wgraniu wczoraj 6.10.13. Przez chwile zdawalo mi sie ze problem opanowany ale smartfon znowu zrobil sie bardzo cieply i bateria leci dosc szybko. Tak mi sie zdaje ze nastapilo to po pierwszej aktualizacji wszystkich aplikacji w google play

Opublikowano

U mnie po instalacji nowego softu też zawsze miałem 20-30% spadek baterii przez noc, rozwiązanie okazało się banalne, wystarczyło włączyć na chwilę GPS i zlokalizować telefon a potem już spokój, inaczej telefon cały czas próbuje ustalić (potwierdzić) lokalizacje i bateria leci w oczach.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...