Melman1980 Opublikowano 4 Listopada 2016 Opublikowano 4 Listopada 2016 (edytowane) Panowie mam pytanko. Proszę mnie nie karcić jak się pomyliłem z działem albo smartfonem bo to mój pierwszy post na forum Posiadam od przedwczoraj Redmi Note 3 Pro international snapdragon. Przez pol dnia bawiłem się na MIUI 7 bateria wygladala obiecująco. Zaktualizowalem do MIUI 8.0.4.0 i zdaje mi się ze bateria trzyma kiepsko powedzialbym mocno gorzej no chyba ze jedno ładowanie po resecie to za mało. Zauważylem jeszcze, że smartfon trochę się grzeje np. przegladarka i WIFI 5Ghz 2,4Ghz raczej też. Podświetlenie ekranu jakieś 50% na sztywno. Wszystko ok? Edytowane 4 Listopada 2016 przez Melman1980
skay77 Opublikowano 4 Listopada 2016 Opublikowano 4 Listopada 2016 jak posiadasz pare godzin ,czyli masz pewnie jakies "miui" na pokladzie -nie masz odblokawanego bootloadera -nie posiadasz twrp (a zatem nie masz miui polska i na koniec slaba bateria rozumiem ze nie osiagasz nawet Sota 6h bo to dla mnie jest kiepska bateria i na koniec jak od wczoraj to go nie ladowales nigdy ,wiec jak ma sie ustabilizowac bateria po tych paru godzinach 1
Melman1980 Opublikowano 5 Listopada 2016 Autor Opublikowano 5 Listopada 2016 (edytowane) Co daje odblokowany Bootloader :)? Co daje MIUI polska - polski język ? pytam bo szczerze nei wiem pierwszy mój xiaomi na pokładzie Chciałem dodać, że przez noc zleciało 28% baterii i nie osiągam 6 SOT Edytowane 5 Listopada 2016 przez Melman1980
lukasz1992 Opublikowano 5 Listopada 2016 Opublikowano 5 Listopada 2016 Coś ci drenuje baterie najlepiej odblokuj boot loader i wgraj miui Polska lub xiaomi.eu. Ja bardzo długo walczyłem z baterią i dopiero po wielokrotnych próbach zmiany oprogramowania dopiero wgranie xiaomi.eu wersji rozwojowej rozwiązało problemy z drenażem baterii
Melman1980 Opublikowano 6 Listopada 2016 Autor Opublikowano 6 Listopada 2016 po wgraniu wczoraj 6.10.13. Przez chwile zdawalo mi sie ze problem opanowany ale smartfon znowu zrobil sie bardzo cieply i bateria leci dosc szybko. Tak mi sie zdaje ze nastapilo to po pierwszej aktualizacji wszystkich aplikacji w google play
Snajper Opublikowano 6 Listopada 2016 Opublikowano 6 Listopada 2016 (edytowane) Mi po aktualizacji do dev pomogły ustawienia fabryczne. Edytowane 6 Listopada 2016 przez Snajper
Melman1980 Opublikowano 6 Listopada 2016 Autor Opublikowano 6 Listopada 2016 ustawienia fabryczne z poziomu tel nie pomogły w niczym a recovery nie działa
muszateq Opublikowano 6 Listopada 2016 Opublikowano 6 Listopada 2016 U mnie po instalacji nowego softu też zawsze miałem 20-30% spadek baterii przez noc, rozwiązanie okazało się banalne, wystarczyło włączyć na chwilę GPS i zlokalizować telefon a potem już spokój, inaczej telefon cały czas próbuje ustalić (potwierdzić) lokalizacje i bateria leci w oczach.
Melman1980 Opublikowano 6 Listopada 2016 Autor Opublikowano 6 Listopada 2016 @up włączyłem korzystalem z Google Maps, nic z tego
adrx Opublikowano 6 Listopada 2016 Opublikowano 6 Listopada 2016 Może o to chodzi? https://i.mi.com/ tutaj się zaloguj i zlokalizuj telefon.
muszateq Opublikowano 6 Listopada 2016 Opublikowano 6 Listopada 2016 Melman zainstaluj wakelock detector i sprawdź co ciągnie baterię.
Rekomendowane odpowiedzi