Jump to content

Po zablokowaniu nie reaguje na przycisk ani czytnik

pirytsolo

Recommended Posts

Witam.
Telefon działał bardzo dobrze przez 2 tygodnie, ale od wczoraj mam z nim niemały problem. Pobrałem wczoraj jakąś grę i włączyłem przy stanie baterii 20%, pograłem chwile i podłączyłem ładowarkę nadal grając. Stało się coś dziwnego, telefon chwilowo nie reagował na dotyk więc odruchowo odłączyłem ładowarkę (doświadczenie z Xperią x10 mini pro :D) ale dioda ładowania nadal świeciła. Pomyślałem że zrobię reset przytrzymując dłużej przycisk włączania. Telefon się włączył ale był strasznie gorący (pewnie przez grę) ale odczekałem chwile, temp spadła z 38 do 33,7 więc zacząłem go używać, ale znowu szybko się grzał mimo włączonego jedynie Messengera (nie zdarzało się raczej, żeby jedynie używając jego temp przekroczyła 31 stopni). Ale temperatura w jakiej pracuje to jedno, a drugie to to, że po zablokowaniu ekranu telefon umiera, nie reaguje na przycisk Power ani na czytnik linii - dosłownie. Dopiero po jakichś 40 sekundach od naciśnięcia podświetli się ekran - i to nie zawsze, zazwyczaj trzeba z 10 razy nacisnąć żeby po 40 sekundach coś się stało. Wczoraj już wyłączyłem telefon i naładowałem do pełna, sprawdziłem przed spaniem i bez zmian. Zostawiłem na noc włączony i spadło 15 procent baterii (nie zdarzało się by spadło więcej niż 5%). Dziś rano zrobiłem przywracanie ustawień ale niestety to też nic nie dało. Panowie co mogę z tym zrobić? Nie da się nie blokować ekranu. Nie chciałbym wgrywać softu bo po pierwsze się na tym nie znam, a po drugie mam najnowszy stable:
MIUI Global 8.0 I Stabilna
8.0.4.0 (MHRMIDG)

Bardzo proszę o jakieś wskazówki i pomoc...
Pozdrawiam

Znalazłem filmik, widać na nim mniej więcej to co dzieje się u mnie, jednak uważam że u mnie jest dużo gorzej bo nawet klawisze się nie podświetlają...

Edited by pirytsolo
Dodanie filmiku

Zamiast jakieś reklamację i odsyłanie kolego znajdź poradnik jak wgrać od początku soft za pomocą miflash. Jest na forum w dziale poradniki tutoriale. Sprawa jest bardzo prosta. Jeśli to nie pomoże to wtedy zastanawiasz się co dalej.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...