Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kilka dni temu przyszedl do mnie red rice, wgrany mulitlang przez chinczyka. Po uruchomieniu w lewym gornym oknie widnial napisal Invalid IMEI.

Wgralem najnowszy rom z MIUI Polska lecz dalej to samo, probowałem tez zmienic imei przez mobileuncle tak jak na filmiku ponizej..

lecz jedyne opcje jakie widze to te http://imgur.com/1YBkoeY CDS Informations mam zablokowane..

w jednym z tematow przeczytalem zeby zrobic to

http://xiaomi.eu/community/threads/rest ... ool.23188/

zrobilem wgral sie nowy rom lecz problem jak byl tak jest ;)

to jest moj drugi dzien z androidem w zyciu wiec nie jestem jeszcze obeznany we wszystkim..

dzieki za pomoc, pozdrawiam ;)

Opublikowano

Ktoś wgrłał ci rom za pomocą wadliwej wersji recovery i poleciały ci numery imei. Ciekawe co za cwaniak po wgraniu romu nie sprawdzając czy działa spakował telefon i wysłał do ciebie?

Jeśli wgrałeś rom przez flashtool to teraz spróbuj wpisać numery imei tak jak próbowałeś przed zmianą romu.

W sumie Acid trenował przywracanie numerów imei na Red Rice więc powinien pomóc.

Opublikowano

No bo zamiast kupować tam gdzie wszyscy to ludzie szukają oszczędności i biorą ze źródeł byle by taniej. Jeśli kolega jest świeży w te sprawy to powinien się pytać, przecież jest od tego forum. A teraz telefon kupiony, ktoś w nim grzebał i teraz mamy ratować sytuację. Norma.

Przyczyna jest jak napisał fyme złe recovery. Na początku, pierwsze recovery jakie były pod Hongmi psuły imei i dopiero następne (już angielskie wersje CWM/TWRP) problemu nie mają.

Jedynym sposobem jest flash romu stock z poprawnym plikiem scatter.txt przez flash toola.

Na razie nie mam możliwości bo jestem w pracy ale gdzieś mam na dysku archiwizowany katalog do odratowania Red Rice.

Choć ten z poradnika xiaomi.eu powinien działać.

Opublikowano

Również kupiłem w tym sklepie 1949 mojego RR z wygranym multilangiem ale IMEI jest poprawny Może w Twoim przypadku to wypadek przy pracy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...