K99 Opublikowano 6 Lutego 2014 Opublikowano 6 Lutego 2014 Witam, kilka dni temu przyszedl do mnie red rice, wgrany mulitlang przez chinczyka. Po uruchomieniu w lewym gornym oknie widnial napisal Invalid IMEI. Wgralem najnowszy rom z MIUI Polska lecz dalej to samo, probowałem tez zmienic imei przez mobileuncle tak jak na filmiku ponizej.. lecz jedyne opcje jakie widze to te http://imgur.com/1YBkoeY CDS Informations mam zablokowane.. w jednym z tematow przeczytalem zeby zrobic to http://xiaomi.eu/community/threads/rest ... ool.23188/ zrobilem wgral sie nowy rom lecz problem jak byl tak jest to jest moj drugi dzien z androidem w zyciu wiec nie jestem jeszcze obeznany we wszystkim.. dzieki za pomoc, pozdrawiam
ebola1972 Opublikowano 6 Lutego 2014 Opublikowano 6 Lutego 2014 Tak z ciekawosci gdzie kupiles bo jestem ciekawy kto cie uszczesliwil tym telefonem Wysłane z Xiaomi HongMi
Endriu Opublikowano 6 Lutego 2014 Opublikowano 6 Lutego 2014 Dlatego właśnie między innymi ja szukam dziewiczych telefonów, czyli sprzedawców nie ingerujących w software
fyme Opublikowano 6 Lutego 2014 Opublikowano 6 Lutego 2014 Ktoś wgrłał ci rom za pomocą wadliwej wersji recovery i poleciały ci numery imei. Ciekawe co za cwaniak po wgraniu romu nie sprawdzając czy działa spakował telefon i wysłał do ciebie? Jeśli wgrałeś rom przez flashtool to teraz spróbuj wpisać numery imei tak jak próbowałeś przed zmianą romu. W sumie Acid trenował przywracanie numerów imei na Red Rice więc powinien pomóc.
ebola1972 Opublikowano 6 Lutego 2014 Opublikowano 6 Lutego 2014 Troche dziwne, ze sklep o ktorym slyszalem dobre opinie taka kiche odstawia Wysłane z Xiaomi HongMi
Acid Opublikowano 6 Lutego 2014 Opublikowano 6 Lutego 2014 No bo zamiast kupować tam gdzie wszyscy to ludzie szukają oszczędności i biorą ze źródeł byle by taniej. Jeśli kolega jest świeży w te sprawy to powinien się pytać, przecież jest od tego forum. A teraz telefon kupiony, ktoś w nim grzebał i teraz mamy ratować sytuację. Norma. Przyczyna jest jak napisał fyme złe recovery. Na początku, pierwsze recovery jakie były pod Hongmi psuły imei i dopiero następne (już angielskie wersje CWM/TWRP) problemu nie mają. Jedynym sposobem jest flash romu stock z poprawnym plikiem scatter.txt przez flash toola. Na razie nie mam możliwości bo jestem w pracy ale gdzieś mam na dysku archiwizowany katalog do odratowania Red Rice. Choć ten z poradnika xiaomi.eu powinien działać.
Falcon Opublikowano 8 Lutego 2014 Opublikowano 8 Lutego 2014 Również kupiłem w tym sklepie 1949 mojego RR z wygranym multilangiem ale IMEI jest poprawny Może w Twoim przypadku to wypadek przy pracy
Rekomendowane odpowiedzi