Agnieszka1272 Opublikowano 1 Listopada 2016 Opublikowano 1 Listopada 2016 Witam, Dziś po aktualizacji nie mogłam uruchomić telefonu - przestał mi działać ekran dotykowy. Ruch palcem po ekranie nie jest w stanie odblokować telefonu. Telefon nigdzie mi nie spadł, nie zamoczył się, użytkowany od końca sierpnia. Już raz miałam taką sytuację około 2-3 tygodni temu jednak problem rozwiązał się jakoś sam po kilku minutach. Teraz nie pomaga wyłączanie i włączanie. Bardzo proszę o informację czy mogę to jakoś naprawić sama czy jednak jutro będę musiała odesłać na reklamację?
mgcompany Opublikowano 1 Listopada 2016 Opublikowano 1 Listopada 2016 Jeśli masz wgrane TWRP, to możesz wejść w recovery i tam sprawdzić czy ekran działa, jak tak to znaczy, że problem jest z systemem. Jeśli nie masz TWRP tylko standardowe MiRecovery, to możesz zrobić factory reset lub lepiej od razu zrobić MiFlash z poziomu komputera i będzie jak nowy, tylko nie wiadomo, czy to problem soft czy hardware'owy. Ale możesz przekonać się o tym w domu, co zaoszczędzi Ci trochę czasu, jeśli okaże się to problem softu. Jak nie pomogą takie zabiegi, to trzeba reklamować, bo może okazać się problem ze sprzętem.
Rekomendowane odpowiedzi