reben Opublikowano 30 Października 2016 Opublikowano 30 Października 2016 Witam, zaktualizowałem przed chwila z pliku zip mojego redmi 3s do najnowszej wersji miui, wygladało ze wszystko idzie dobrze jednak po zaktualizowaniu telefon sie wyłączył, mignęło logo xiaomi, telefon zawibrował i nie chce sie włączyć. Ktoś pomoze? teraz jak długo przytrzymam przycisk power dzieje sie to samo, telefon na sekunde pokazuje logo i wibruje i nic dalej sie nie dzieje.
reben Opublikowano 30 Października 2016 Autor Opublikowano 30 Października 2016 Wykonuję wszystko tak jak jest w poradniku: . INSTALACJA ROMÓW PRZEZ MIFLASH (działa też na zablokowanym bootloaderze) 0.Do całego procesu potrzebny jest system 64 bit! 1.Przechodzimy na stronę i pobieramy "MIUI ROM Flashing Tool" i instalujemy. Pobieramy i instalujemy: MiFlash2016.04.01 2.Pobieramy oficjalny rom: link (szukamy romu z "Redmi 3" lub "Redmi 3S" w nazwie; najbardziej polecam rom Global Dev - posiada on j.polski i można na nim odblokować bootloader) 3.Wypakowujemy - ważne żeby w ścieżce nie było spacji ani polskich znaków - najlepiej wypakować bezpośrednio na dysk (nie na pulpit!). 4.Uruchamiamy MiFlash; klikamy "Browse" i wskazujemy wypakowany folder (nie folder "images"!). 5. Zaznaczamy też którąś z dolnych opcji - "Flash all" (wszystko - zalecane) "Flash all except storage" (nie flashuje pamięci/karty) "Flash all expect data and storage" (nie flashuje pamięci/karty i pamięci wewnętrznej - nie zalecane) 6.Uruchomienie w trybie download/edl (w tym trybie telefon nic nie wyświetla, czarny ekran): -uruchamiamy menu serwisowe kombinacją vol+ i power, po czym wybieramy "download" lub -jeśli mamy uceglony telefon to możemy próbować włączyć tryb download trzymając vol+ i vol- i podłączając telefon do komputera lub -jeśli mamy bootloopa i możemy wejść tylko do trybu fastboot używamy skryptu 7.Podłączamy telefon, klikamy refresh - Miflash powinien znaleźć nasz telefon 8.Klikamy flash i czekamy, aż status będzie ukończono pomyślnie (powinno to trwać nie dłużej niż 10 min) 9.Odłączamy telefon i trzymamy power aż telefon się włączy. (pierwsze uruchomienie trwa długo, nawet pół godziny! jeśli widzisz migające kropki lub pasek postępu to czekaj cierpliwie) I tak, nie dziala nic innego jak włączenie trybu fastboot, przy nim miflash wywala bląd Critical partition flashing is not allowed. Tryb download uruchamiany skryptem równiez nie dziala, nie wykrywa telefonu w miflash. Co zrobic?
FromWP Opublikowano 30 Października 2016 Opublikowano 30 Października 2016 Spróbuj w konsoli ms będąc w folderze z tym skryptem ręcznie wpisać komendę "fastboot oem device" przy podłączonym telefonie w trybie fastboot. Powinien przejść do download (czarny ekran).
reben Opublikowano 30 Października 2016 Autor Opublikowano 30 Października 2016 Nie bardzo wiem o co chodzi, w tym skrypcie nie da sie niczego wpisac, a jesli otwieram konsolę od nowa to jesli to wpisuję wyskakuje ze to polecenie nie jest rozpoznawalne
MiD Opublikowano 31 Października 2016 Opublikowano 31 Października 2016 pewnie chodziło o fastboot oem edl 1
reben Opublikowano 31 Października 2016 Autor Opublikowano 31 Października 2016 ale gdzie mam to wpisać
MiD Opublikowano 31 Października 2016 Opublikowano 31 Października 2016 w konsoli, która uruchamiasz będąc w folderze z fastboot.exe
reben Opublikowano 31 Października 2016 Autor Opublikowano 31 Października 2016 ale w tej konsoli czyli reboot_download nie da sie nic wpisać bo kazde nacisniecie klawisza powoduje przejscie do nastepnego kroku
MiD Opublikowano 31 Października 2016 Opublikowano 31 Października 2016 nie uruchamiasz skryptu tylko naciskasz prawy klawisz myszy i uruchamiasz wiersz poleceń jako administrator i ręcznie wpisujesz w nim komendę
reben Opublikowano 31 Października 2016 Autor Opublikowano 31 Października 2016 na tym skrypcie prawy przycisk i jako admin? nie działa, to samo, kazde nacisniecie przewija
MiD Opublikowano 31 Października 2016 Opublikowano 31 Października 2016 uruchamiałeś kiedykolwiek wiersz poleceń?
reben Opublikowano 31 Października 2016 Autor Opublikowano 31 Października 2016 wyskakuje ze nazwa fastboot nie jest rozpoznawalna
MiD Opublikowano 31 Października 2016 Opublikowano 31 Października 2016 musisz przejść do katalogu w którym masz plik fastboot.exe lub będąc w tym katalogu uruchomić wiersz poleceń, taki urok windowsa
reben Opublikowano 31 Października 2016 Autor Opublikowano 31 Października 2016 własnie tak robię i to samo, nie rozpoznaje polecenia
MiD Opublikowano 31 Października 2016 Opublikowano 31 Października 2016 bedac w katalogu z fastboot.exe nie rozpoznaje komendy fastboot?
reben Opublikowano 31 Października 2016 Autor Opublikowano 31 Października 2016 jak próbuję dostać sie do folderu z fastboot z poziomu wiersza polecen wyskakuje ze system nie moze znalezc okreslonej sciezki Dobra mam, wyskoczyło "failed <remote: device locked, oem edl is not allowed>"
MiD Opublikowano 31 Października 2016 Opublikowano 31 Października 2016 spróbuj dodać klawisz shift do prawego przycisku myszy, tak mi podpowiedział wujek google, będąc w katalogu z fastboot.exe
reben Opublikowano 31 Października 2016 Autor Opublikowano 31 Października 2016 mozesz wyjasnic, bo nie rozumiem
MiD Opublikowano 31 Października 2016 Opublikowano 31 Października 2016 https://www.youtube.com/watch?v=IyYbfHRNo74
reben Opublikowano 31 Października 2016 Autor Opublikowano 31 Października 2016 zrobilem, dalej to samo: "failed <remote: device locked, oem edl is not allowed>"
MiD Opublikowano 31 Października 2016 Opublikowano 31 Października 2016 to chyba jednak coś innego niż nie rozpoznawane polecenie, niestety wygląda, że jedyna metoda wejścia w tryb download to specjalnie spreparowany kabel, ale tutaj musisz podpytać @FromWP, bo zrobił i używał
MiD Opublikowano 31 Października 2016 Opublikowano 31 Października 2016 @reben sprobuj odinstalowac sterowniki jak w tym poscie https://miuipolska.pl/forum/topic/18426-zbrickowany-telefon/?do=findComment&comment=259098
FromWP Opublikowano 31 Października 2016 Opublikowano 31 Października 2016 8 godzin temu, MiD napisał: pewnie chodziło o fastboot oem edl Tak, co innego myślę, co innego piszę. W drugom temacie który zacytowałeś też napisałem z błędem, tam już poprawiłem. 1
reben Opublikowano 31 Października 2016 Autor Opublikowano 31 Października 2016 zrobilem tak ale nic nie daje, dalej te same bledy wyskakuja
reben Opublikowano 31 Października 2016 Autor Opublikowano 31 Października 2016 Problem rozwiązany, temat do zamkniecia. Rozwiazanie problemu w tym temacie:
Rekomendowane odpowiedzi