Skocz do zawartości

Telefon nie wlącza sie po aktualizacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zaktualizowałem przed chwila z pliku zip mojego redmi 3s do najnowszej wersji miui, wygladało ze wszystko idzie dobrze jednak po zaktualizowaniu telefon sie wyłączył, mignęło logo xiaomi, telefon zawibrował i nie chce sie włączyć. Ktoś pomoze? teraz jak długo przytrzymam przycisk power dzieje sie to samo, telefon na sekunde pokazuje logo i wibruje i nic dalej sie nie dzieje.

Opublikowano

Wykonuję wszystko tak jak jest w poradniku:

. INSTALACJA ROMÓW PRZEZ MIFLASH (działa też na zablokowanym bootloaderze)

0.Do całego procesu potrzebny jest system 64 bit!

1.Przechodzimy na stronę i pobieramy "MIUI ROM Flashing Tool" i instalujemy. Pobieramy i instalujemy: MiFlash2016.04.01

2.Pobieramy oficjalny rom: link (szukamy romu z "Redmi 3" lub "Redmi 3S" w nazwie; najbardziej polecam rom Global Dev - posiada on j.polski i można na nim odblokować bootloader)

3.Wypakowujemy - ważne żeby w ścieżce nie było spacji ani polskich znaków - najlepiej wypakować bezpośrednio na dysk (nie na pulpit!).

4.Uruchamiamy MiFlash; klikamy "Browse" i wskazujemy wypakowany folder (nie folder "images"!).

5. Zaznaczamy też którąś z dolnych opcji - "Flash all" (wszystko - zalecane) "Flash all except storage" (nie flashuje pamięci/karty) "Flash all expect data and storage" (nie flashuje pamięci/karty i pamięci wewnętrznej - nie zalecane)

6.Uruchomienie w trybie download/edl (w tym trybie telefon nic nie wyświetla, czarny ekran):

-uruchamiamy menu serwisowe kombinacją vol+ i power, po czym wybieramy "download" lub

-jeśli mamy uceglony telefon to możemy próbować włączyć tryb download trzymając vol+ i vol- i podłączając telefon do komputera lub

-jeśli mamy bootloopa i możemy wejść tylko do trybu fastboot używamy skryptu

7.Podłączamy telefon, klikamy refresh - Miflash powinien znaleźć nasz telefon

8.Klikamy flash i czekamy, aż status będzie ukończono pomyślnie (powinno to trwać nie dłużej niż 10 min)

9.Odłączamy telefon i trzymamy power aż telefon się włączy. (pierwsze uruchomienie trwa długo, nawet pół godziny! jeśli widzisz migające kropki lub pasek postępu to czekaj cierpliwie)

I tak, nie dziala nic innego jak włączenie trybu fastboot, przy nim miflash wywala bląd  Critical partition flashing is not allowed. Tryb download uruchamiany skryptem równiez nie dziala, nie wykrywa telefonu w miflash. Co zrobic?

Opublikowano

Spróbuj w konsoli ms będąc w folderze z tym skryptem ręcznie wpisać komendę "fastboot oem device" przy podłączonym telefonie w trybie fastboot. Powinien przejść do download (czarny ekran). 

Opublikowano

Nie bardzo wiem o co chodzi, w tym skrypcie nie da sie niczego wpisac, a jesli otwieram konsolę od nowa to jesli to wpisuję wyskakuje ze to polecenie nie jest rozpoznawalne

Opublikowano

nie uruchamiasz skryptu tylko naciskasz prawy klawisz myszy i uruchamiasz wiersz poleceń jako administrator i ręcznie wpisujesz w nim komendę

Opublikowano

musisz przejść do katalogu w którym masz plik fastboot.exe lub będąc w tym katalogu uruchomić wiersz poleceń, taki urok windowsa

Opublikowano

jak próbuję dostać sie do folderu z fastboot z poziomu wiersza polecen wyskakuje ze system nie moze znalezc okreslonej sciezki

Dobra mam, wyskoczyło "failed <remote: device locked, oem edl is not allowed>"

Opublikowano

to chyba jednak coś innego niż nie rozpoznawane polecenie, niestety wygląda, że jedyna metoda wejścia w tryb download to specjalnie spreparowany kabel, ale tutaj musisz podpytać @FromWP, bo zrobił i używał

Opublikowano
8 godzin temu, MiD napisał:

pewnie chodziło o fastboot oem edl

Tak, co innego myślę, co innego piszę. W drugom temacie który zacytowałeś też napisałem z błędem, tam już poprawiłem.

• Like 1
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...