fyme Opublikowano 11 Lutego 2014 Opublikowano 11 Lutego 2014 Nie mam opcji skanuj w zakładce NET w es file ex?
szym3k Opublikowano 11 Lutego 2014 Opublikowano 11 Lutego 2014 Nie mam opcji skanuj w zakładce NET w es file ex? Przyciśnij menu, powinno wyskoczyć. Postawiłem świeże MIUI PL, zainstalowałem polecany przez Ciebie skrypt. Pierwsze co chciałem zainstalować czyli Titanium Backup, nie działa, z tego co widzę w abd odwołuję się do pustej lokalizacji. ES też nie działa, czyli mam tą sytuację co poprzednio. Gry działają bez problemu. Wszystko na mój guest jest przez to, że po skrypcie wchodząc w symlink /sdcard wchodzę w pustą lokalizacje, również w /sdcard1 mogę wejść ale jest tam pusto, a niektóre aplikację się do tego odwołują, a przez kompletny brak miejsca się wysypują. Jak możesz spróbuj zobaczyć co się dzieje jak wejdziesz przez jakiegoś root explorera do ścieżek /sdcard , /storage/sdcard0, /storage/sdcard1, /mnt/sdcard, /mnt/sdcard2 - u mnie skanuj pojawia się od razu :]
fyme Opublikowano 11 Lutego 2014 Opublikowano 11 Lutego 2014 Dobra nie dogadaliśmy się Zakładka to LAN a nie NET a ja przewaliłem obie wersję es file explorer w poszukiwaniu NET i jak już znalazłem w starszej wersji to okazuje się że to nie to. W każdym razie jak wchodzę w LAN to pokazuje się mój komputer a na nim udostępnione partycje z których bez problemu mogę odtworzyć filmy czy muzykę nie pobierając ich na telefon. Co do skryptu to u mnie po wgraniu jest tak : i wszystko ładnie działa Jeśli chodzi o wejście w ścieżki które podałeś to w sdcard0 wchodzi normalnie i pokazuje zawartość mojej fizycznej karty sd, sdcard1 wchodzi i pokazuje pusty folder
Acid Opublikowano 11 Lutego 2014 Opublikowano 11 Lutego 2014 Ale Wy chyba rozmawiacie o innych telefonach... Fyme ma ZTE o ile się nie mylę a problem z pamięcią jest w Hongmi. Wysłane z mojego MI 3W
fyme Opublikowano 11 Lutego 2014 Opublikowano 11 Lutego 2014 No o innych ale na tej samej platformie które tak naprawdę mają tak samo podzieloną pamięć wewnętrzną. Myślałem że to jest jasne od początku? Jako że u mnie takie rozwiązanie działa to pomyślałem że u innych też. To może inaczej. U mnie bazą dla modyfikacji którą wgrywam aby wyłączyć jeden z nośników jest to: ## Vold 2.0 Generic fstab ## - San Mehat ([email protected]) ## ####################### ## Regular device mount ## ## Format: dev_mount ## label - Label for the volume ## mount_point - Where the volume will be mounted ## part - Partition # (1 based), or 'auto' for first usable partition. ## - List of sysfs paths to source devices ###################### ## Example of a standard sdcard mount for the emulator / Dream # Mounts the first usable partition of the specified device # # sdcard0 is external sdcard # sdcard1 is internal sdcard # if replace sdcard0 -> sdcard1. then in_sdcard will replace ex_sdcard # dev_mount sdcard /storage/sdcard0 emmc@fat /devices/platform/goldfish_mmc.0 /devices/platform/mtk-msdc.0/mmc_host dev_mount sdcard2 /storage/sdcard1 auto /devices/platform/goldfish_mmc.1 /devices/platform/mtk-msdc.1/mmc_host # ## Example of a dual card setup # dev_mount left_sdcard /mnt/sdcard1 auto /devices/platform/goldfish_mmc.0 /devices/platform/mtk-sd.0/mmc_host/mmc0 # dev_mount right_sdcard /mnt/sdcard2 auto /devices/platform/goldfish_mmc.1 /devices/platform/mtk-sd.2/mmc_host/mmc2 ## Example of specifying a specific partition for mounts # dev_mount sdcard /mnt/sdcard 2 /devices/platform/goldfish_mmc.0 /devices/platform/msm_sdcc.2/mmc_host/mmc1 # usb otg disk dev_mount usbotg /mnt/usbotg auto /devices/platform/mt_usb /devices/platform/musbfsh_hdrc Tak wygląda plik vold.fstab gdy na świerzo wgram miui pl
Acid Opublikowano 11 Lutego 2014 Opublikowano 11 Lutego 2014 To nie to...Tu tylko zamieniasz sdcard0 z sdcard1, aczkolwiek w Hongmi jest odwrotnie. emmc jest na sdcard1.
szym3k Opublikowano 11 Lutego 2014 Opublikowano 11 Lutego 2014 Na innych telefonach nie ma z tym problemu, na ZTE V987 mam MIUI PL i wszytko jest w porządku, pamięć podzieliłem w taki sam sposób. @ACID Idzie coś z tym zrobić ?
Endriu Opublikowano 11 Lutego 2014 Opublikowano 11 Lutego 2014 Przyciśnij menu, powinno wyskoczyć. Postawiłem świeże MIUI PL, zainstalowałem polecany przez Ciebie skrypt. Pierwsze co chciałem zainstalować czyli Titanium Backup, nie działa, z tego co widzę w abd odwołuję się do pustej lokalizacji. ES też nie działa, czyli mam tą sytuację co poprzednio. Gry działają bez problemu. Wszystko na mój guest jest przez to, że po skrypcie wchodząc w symlink /sdcard wchodzę w pustą lokalizacje, również w /sdcard1 mogę wejść ale jest tam pusto, a niektóre aplikację się do tego odwołują, a przez kompletny brak miejsca się wysypują. Jak możesz spróbuj zobaczyć co się dzieje jak wejdziesz przez jakiegoś root explorera do ścieżek /sdcard , /storage/sdcard0, /storage/sdcard1, /mnt/sdcard, /mnt/sdcard2 - u mnie skanuj pojawia się od razu :] Albo ja nie wiem co chcesz uzyskać, albo źle coś czytam. U mnie Titanium oraz ES pobrały się, zainstalowały i odpalają
szym3k Opublikowano 11 Lutego 2014 Opublikowano 11 Lutego 2014 @Endriu A jaką masz konfigurację pamięci?
Endriu Opublikowano 11 Lutego 2014 Opublikowano 11 Lutego 2014 Teraz zmodyfikowałem, ale sprawdzałem na domyślnej z najnowszego wydania
szym3k Opublikowano 11 Lutego 2014 Opublikowano 11 Lutego 2014 Nie do końca chyba wiesz o co mi chodzi. Przy domyślnych chodzi wszystko, ale nie do końca tak jakbym chciał, dlatego zmieniłem partycje na 2,7gb. Po zmianie nie działa wszystko tak jak powinno. Jeśli zrobiłeś też partycje 2,7gb to zobacz punkty montowania o których wspominałem wcześniej. Es owszem działa, ale np. Nie otwiera plików z samby. TB kompletnie się wysypuje. Mówię tu juz o sytuacji po koniecznej modyfikacji pliku vold.fstab. Gdyż gdy go nie zmodyfikujemy gry nie widzą folderu ONZ.
Endriu Opublikowano 11 Lutego 2014 Opublikowano 11 Lutego 2014 Ja nie ruszałem w ogóle rozmiaru partycji
fandango Opublikowano 18 Lutego 2014 Opublikowano 18 Lutego 2014 Tak to u mnie wygląda. Przy wyciągnietej karcie czy nie... Już nie mam pojecia co zrobić zeby aplikacje domyślnie sie instalowały na SD o.O Ja mam dokładnie to samo. Wczoraj przyszedł Nowy RED RICE, dobrałem się do niego od razu i właśnie ten problem mnie zaskoczył. wszystko instaluje się ładnie root wszedł poprawnie a kartę i widzi a w sumie nie widzi? Pokazuje że karta jest współdzielona z Nośnikiem USB. Zdjęcia zapisuje na Nośniku USB a bez włączonego nośnika USB nie mogę robić zdjęć bo nie ma gdzie ich zapisać. Przed wgraniem polskiego MIUI zapisywał bez problemu w pamięci wewnętrznej nawet bez włożonej karty. Do tego zdjęcia zgrane wcześniej na kartę SD traktuje w galerii jak folder lokalny (czyli pod folder). I pytanie, jak tu zapisywać, zdjęcia, filmy muzykę aby nie ładować tego do wewnętrznego Nośnika USB? A może po użyciu wszystkich danych z nośnika zacznie zapisywać na SD? Poradźcie coś.-- 19 lut 2014, o 09:35 --Przypominam się z prośba o poradę! Czy ktoś może coś doradzić laikowi?
40rozbojnik Opublikowano 21 Lutego 2014 Opublikowano 21 Lutego 2014 Dotychczas instalowałem na czysto (full wipe) system z MIUI Polska i miałem tą upierdliwość, że mimo poprawnego rozpoznawania karty SD (16 GB) i instalowania aplikacji rzekomo na tej karcie, po odłączeniu "Nośnika USB" nie dało się zainstalować jakiejkolwiek aplikacji. Poza tym występował problem z takimi grami jak GTA III czy Max Payne - niby są na SD, ale nie uruchamiały się. Teraz zainstalowałem na czysto stabilny ROM dla Xiaomi Hongmi WCDMA i problem z "Nośnikiem USB" zniknął, apki normalnie instalują się na SD i uruchamiają po odłączeniu tamtej "pamięci". Po upgradzie (bez wipe) do ROMU z MIUI Polska (coś nie chciał mi się system zrootować, a w "naszym" ROMie jest root w standardzie) również wszystko jest ok. Pozostaje mi tylko sprawdzić Maksia i GTA po powrocie z pracy, na internetach z aero to se mogę... Edit. Niestety d*** wyszła z Max Payne i GTA III na romie z MIUI Polska. Zainstalowałem wczoraj Ultimate MIUI 4.2.23 i wreszcie wszystko działa jak powinno. Co do spolszczenia Ultimate jest w porządku. Bywają momenty że nie zawsze opcje (zwłaszcza dodatkowe, nieobecne w "normalnym" MIUI) są po angielsku, ale poza tym wszystko ok.
Kopek84 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Może ktoś opisać krok po kroku jak sgormatować SD żeby szło na nią instalować aplikacje gry itp? W TWRP Recovery widziałem zakładke MOUNT może trzeba tam coś ustawić prosze o rade?
Numb Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Nic w TWRP, wszystko od ROMu zależy. I sam nic nie zrobisz bo app2sd nie działa na 13. U nas na romie MIUIPolska dane aplikacji zapisują się na karcie SD, więcej raczej nie zrobisz.
Kopek84 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Rom mam v5 4.4.4 czyli nie mam wybor opcji instalacji gier na SD?
Acid Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Nie masz bo przecież to leci automatycznie na SD. Było to już tłumaczone wiele razy. Wystarczy doczytać parę postów wstecz lub inne tematy o Red Rice.
Rekomendowane odpowiedzi