Finn Opublikowano 26 Października 2016 Opublikowano 26 Października 2016 Witam wszystkich, Otóż pojawił się kolejny problem, tak naprawdę nagle, nie wiadomo dlaczego. Mam wgrany rom global 8.0.5. Zainstalowałem roota, usunąłem zbędne aplikacje, wyłączyłem/zamroziłem zbędne procesy w tle i telefon działał idealnie. Przez kilka ładowań nie miałem żadnych zastrzeżeń. Przy normalnym użytkowaniu + jakieś dodatkowe aplikacje miałem po 5dni pracy + 8h SoT. Właśnie po tym "rekordzie" zaczęło się coś psuć. Telefon miał kilka procent baterii więc go podłączyłem do ładowania. Niestety parę razy podczas ładowania musiałem go odłączyć, ponieważ podłączyłem do gorszej ładowarki (kilka podpiętych pod listwę, nie zauważyłem, który kabel biorę) zorientowałem się, gdy telefon poinformował mnie, że naładuje się do pełna za 5 godzin . Telefon naładował się, jednakże po paru godzinach nic nie robienia zniknęło 20% Cpu Spy pokazało mi, że nie wszedł w deep sleep. Sam z siebie, nagle. Zresetowałem telefon i deep sleep pojawił się z powrotem na liście - pomyślałem, że już wszystko jest ok. Niestety, od tamtego czasu przez noc schodzi mi po 10% dodatkowo podczas korzystania z telefonu, drenaż jest dość zauważalny. Sot na poziomie 3,5h... Mam pytanie, jak zniwelować ten nagły problem? Czy wyczyszczenie cache/dalvik pomoże? Będę wdzięczny za wskazówki!
jack78 Opublikowano 26 Października 2016 Opublikowano 26 Października 2016 5 dni na jednym ładowaniu? Chyba w trybie samolotowym. Ja jak dobijam do 2 dni, to jestem zadowolony, bo żaden flagowiec u mnie w pracy i tak się do tego wyniku nie zbliża. Czego wy ludzie chcecie?? 2 tygodnie na baterii to tylko Nokia 6310i potrafiła pracować. Macie smartfony, które raz się mocniej a raz mniej używa, ekran FHD 5,5" robi swoje, procek też ma możliwości, do tego 2 karty SIM które biorą mnóstwo szczególnie jak jesteś gdzieś gdzie jest słaby zasięg. Dziwią mnie wasze wymagania co do baterii w tym telefonie. Załóżcie sobie jeden temat, gdzie będziecie swoje żale wylewać, bo już się nie dobrze robi od ciągłego biadolenia że telefon wymaga ładowarki po 4 dniach używania. 1
Finn Opublikowano 27 Października 2016 Autor Opublikowano 27 Października 2016 Możesz sobie darować nic nie wnoszące komentarze. Coś spowodowało nagły drenaż i chce rozwiązać ten problem.
musek Opublikowano 27 Października 2016 Opublikowano 27 Października 2016 @Finn Wakelock detector nie przynosi żadnych pożytecznych informacji?
Finn Opublikowano 27 Października 2016 Autor Opublikowano 27 Października 2016 BetterBattery Stats pokazuje mi 30 razy AudioMix w ciągu 8h. Co dziwne, telefon ładowałem inną ładowarką (chyba sony, nie jestem pewien) naładowałem do 97% i przez te 8 godzin, spadło tylko 5% przy czym przez jakieś 20-30 min sporo go używałem. Jednakże spadek jest dużo mniejszy od tego co było wcześniej. Czy to może być kwestia ładowarki? Trochę jestem zdziwiony... Zobaczę jeszcze jak to będzie wyglądało przez noc.
papakruk Opublikowano 27 Października 2016 Opublikowano 27 Października 2016 Kiedyś padła taka informacja, żeby po naładowaniu tel, szczególnie inną ładowarką niż oryginalna zrestartować telefon. Powodem był proces msm_otg wakelock, który pojawiał się po odłączeniu ładowarki i nie dawał przejść w tryb deep sleep. Może to to...
Rekomendowane odpowiedzi