Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Ostatnio używałem zestawu od iphona i raczej głośność rozmowy była trochę za mała.Teraz przesiadłem się na ten zestaw:

http://www.jabra.pl/Products/Mobile_Cor ... ORT_Corded

Niby jest lepiej ale mam wrażenie, że jakby było troszkę głośniej to by było idealnie.

Pytaniem jest czy sami nie zaobserwowaliście, że poprzez zestaw głośność mogła by być troszkę większa?

Czy da się to jakoś zwiększyć, ustawić?

Opublikowano
Witam,

Ostatnio używałem zestawu od iphona i raczej głośność rozmowy była trochę za mała.Teraz przesiadłem się na ten zestaw:

http://www.jabra.pl/Products/Mobile_Cor ... ORT_Corded

Niby jest lepiej ale mam wrażenie, że jakby było troszkę głośniej to by było idealnie.

Pytaniem jest czy sami nie zaobserwowaliście, że poprzez zestaw głośność mogła by być troszkę większa?

Czy da się to jakoś zwiększyć, ustawić?

Jak rozmawiam przez pistony czyli zestaw słuchawkowy to jest zdecydowanie za cicho.

Opublikowano
Jak rozmawiam przez pistony czyli zestaw słuchawkowy to jest zdecydowanie za cicho.

No proszę, a tak się oburzaliście, jak napisałem, że przez słuchawki od Xperii mam za ciche rozmowy w Hong Mi.

Czy istnieją więc słuchawki dające dobrą głośność rozmów z telefonów Xiaomi?

Opublikowano

No proszę, a tak się oburzaliście, jak napisałem, że przez słuchawki od Xperii mam za ciche rozmowy w Hong Mi.

Czy istnieją więc słuchawki dające dobrą głośność rozmów z telefonów Xiaomi?

Ale to nie wina słuchawek, tylko romu.

Słuchając muzyki przez pistony jest głośno.

Rozmawiając przez pistony jest bardzo cicho.

Opublikowano
Ale to nie wina słuchawek, tylko romu.

Chyba ROM–ów, bo Ty piszesz o Mi2A (?) a ja o Red Rice. A to jednak dość różne ROM-y, a problem ten sam, ciekawe.

No, ale skoro wina ROM-ow, to szanse na poprawki istnieją...

Opublikowano

W moim przekonaniu jest zdecydowanie za cicho dla kogoś kto często rozmawia przez zestaw.

Również zauważyłem, że głośność muzyki jest w porządku.

Czy da się z tym coś zrobić?

Jakby nie patrzeć, to spora wada.

Opublikowano

Nie znam sposobu na większą głośność w zestawie. Być może trzeba poszukać w jednym z plików w /system/etc/

Tylko, że jak niby różna głośność w różnych zestawach ma dowodzić kiepskiego romu?

Jakiś czas temu na Mi2 testowałem Jabre (nie pamiętam modelu ale coś na "e"...easy? eco?) i dźwięk był bardzo dobry (muzyka i rozmowy).

Opublikowano

Tutaj nikt nie twierdzi, ze ROM jest kiepski, tylko że coś jest nie tak ponieważ używając różnych zestawów jest po prostu za cicho.

Jest ok jak się rozmawia w cichym pomieszczeniu, a nie nie w pociągu, komunikacji miejskiej na ulicy...

Ogromna prośba o rzucenie okiem czy nie dało by się tego znaleźć i poprawić.

Opublikowano

Chwila, a to ViperFX nie pomoże w tym przypadku? Bo jest tam zakładka Bluetooth więc może wystarczy zwiększyć tam wzmocnienie?

-- 4 lut 2014, o 11:46 --

OK już wiem gdzie to się zmienia. W /system/etc/snd_soc_msm/snd_soc_msm_Taiko dla snapdragona 800 i snd_soc_msm dla snapdragona 600.

Zmienić trzeba procenty przy Digital Volume dla poszczególnych kategorii (różne źródła dźwięku). Procenty należy zmienic TYLKO o niewielki procent np. z 65% na 69-70%.

Opublikowano
Chwila, a to ViperFX nie pomoże w tym przypadku? Bo jest tam zakładka Bluetooth więc może wystarczy zwiększyć tam wzmocnienie?

-- 4 lut 2014, o 11:46 --

OK już wiem gdzie to się zmienia. W /system/etc/snd_soc_msm/snd_soc_msm_Taiko dla snapdragona 800 i snd_soc_msm dla snapdragona 600.

Zmienić trzeba procenty przy Digital Volume dla poszczególnych kategorii (różne źródła dźwięku). Procenty należy zmienic TYLKO o niewielki procent np. z 65% na 69-70%.

Później to zrobię i wytestuje.

Gra gitara jest zdecydowanie głośniej dziękować ;)

Opublikowano

zmienilem "Digital Volume" w 10 linijkach (5 kategorii) i chyba nie slysze duzej roznicy w glosnosci muzyki przy zwyklych sluchawkach...

jeszcze jutro zobacze jak radio w samochodzie zareaguje na ta modyfikacje

jest tez "Speaker Headset", "Speaker ANC Headset", "SPDIF Speaker Headset" i "SPDIF Speaker ANC Headset" a w nich po 4 takie linijki:

"'LINEOUT1 Volume':1:66

'LINEOUT2 Volume':1:66

'LINEOUT3 Volume':1:66

'LINEOUT4 Volume':1:66"

moze tu tez na 70 zamienic? Druga sprawa ze na XDA zmianu dotycza 2 plikow a nie jednego... wiec moze jakis jeszcze powinno sie edytowac? i ktory?

Opublikowano

Wydaje mi się że tylko Digital Volume trzeba zmienić ale spróbuj. Na XDA może być różnie bo w zależności od telefonu zmienia się różne pliki.

Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...