chodki Opublikowano 26 Października 2016 Opublikowano 26 Października 2016 Hej, Dotarł wczoraj do mnie RN3P zakupiony w goldway, ale mam problem z czytnikiem lini papilarnych, nie działa. Kompletnie nie reaguje na przykładanie palucha. Telefon miał zainstalowany rom global w wersji 7 wczoraj go zaktualizowałem przez OTA do wersji 8.0.5.0 mając nadzieję ze to rozwiąże problem, niestety nadal to samo. Aktualna wersja oprogramowania w zalączniku.. Sam czytnik jest podłączony fizycznie do płyty głównej, sprawdzałem. Przywracałem także ustawienia fabryczne. Macie jakiś pomysł co jeszcze można zrobić aby go uruchomić?? Pozdrawiam Ł.
Horpah Opublikowano 26 Października 2016 Opublikowano 26 Października 2016 spróbuj jeszcze factory reset, jak nie pomoże to chyba uwalony czytnik
jack78 Opublikowano 26 Października 2016 Opublikowano 26 Października 2016 Masz pin ustawiony?Bez tego nie zadziała.wysłane z RedMi Note 3 Pro
chodki Opublikowano 26 Października 2016 Autor Opublikowano 26 Października 2016 Próbowałem pinu ,wzoru.. Dalej to samo
Mazurak7 Opublikowano 26 Października 2016 Opublikowano 26 Października 2016 Jak rozumiem na zablokowany ekranie po dotknięciu czytnika nie wybudza ekranu oraz na odblokowanym nie podświetlają się przyciski pod ekranem po dotknięciu czytnika?
chodki Opublikowano 26 Października 2016 Autor Opublikowano 26 Października 2016 Problem istnieje przy definiowaniu docisku palca. Nie mogę tego zrobić bo czytnik nie reaguje na przykładnie palucha.
Zexon72 Opublikowano 26 Października 2016 Opublikowano 26 Października 2016 @chodki jaki kolor tylnej obudowy?
chodki Opublikowano 26 Października 2016 Autor Opublikowano 26 Października 2016 Srebrny? Ma to jakieś znaczenie?
Zexon72 Opublikowano 26 Października 2016 Opublikowano 26 Października 2016 (edytowane) Nie ma znaczenia, ale jakby co, to dysponuje takim czytnikiem Edytowane 26 Października 2016 przez Zexon72
chodki Opublikowano 26 Października 2016 Autor Opublikowano 26 Października 2016 Aaaaa ok, napisałem do glodway zobaczymy co oni na to..
Zexon72 Opublikowano 26 Października 2016 Opublikowano 26 Października 2016 Ale wcześniej wyeliminował bym problem softwarowy . Jeśli w MIUI 7 z którym przyszedł był błąd, to sama aktualizacja mogła nie naprawić problemu (update działa w trybie napisania plików i części ustawień systemu). Dopiero wgranie systemu "na czysto" może dać 100% odpowiedź, czy to problem software, czy hardware.
chodki Opublikowano 26 Października 2016 Autor Opublikowano 26 Października 2016 A jest jakiś łatwy sposób na wgarnie nowego softu w przypadku gdy mam zablokowany bootloader? (chyba)
chodki Opublikowano 26 Października 2016 Autor Opublikowano 26 Października 2016 Dzięki a ile cenisz sobie taki czytnik?
chodki Opublikowano 29 Października 2016 Autor Opublikowano 29 Października 2016 (edytowane) Hej, próbuje wgrać na nowo soft za pomocą mi flash ale otrzymuje błąd. Ktoś podpowie o co chodzi? Na pewno ma snapdragona, napewo wgrywam dobry soft; kenzo_global_images_V8.0.5.0.LHOMIDG_20160805.0000.29_5.1_global_8ba492fa44.tgz P.S Windows 10 x64 brak wykrzykników w menadżerze wyłączone żądanie podpisanych sterowników przy użyciu wcześniejszej wersji miflash nie wykrywa mi telefonu Edytowane 29 Października 2016 przez chodki
maniel Opublikowano 11 Listopada 2017 Opublikowano 11 Listopada 2017 (edytowane) Witam Od aktualizacji do najnowszego MIUI mam problemy ze skanerem linii papilarnych, czasami działa od razu a innym razem żadnym palcem (mam zarejestrowane 4) nie mogę odblokować i każe mi odblokowywać klasycznie (wzorem), dodam, że przecieranie czytnika nic nie daje, palce mam suche, usuwanie i ponowne dodawanie odcisków pomaga na jakiś czas ale po paru godzinach znowu to samo, czasem nawet nie mogę dodać odcisku, bo niby za szybko palec podnoszę, po restarcie działa. Skaner mam firmy FPC (nie goodix) Czy ktoś oprócz mnie spotkał się z podobnym problemem? czy może to zbieg okoliczności i urządzenie mi się spieprzyło sprzętowo a nie programowo w MIUI9?:) EDIT: mój problem jest zupełnie inny, ale adminowi nie chciało się czytać i wrzucił mój wątek tutaj:) jakby komuś chciało się zaglądać do rocznego wątku to streszczenie jest takie: MAM PROBLEM Z DZIAŁANIEM CZYTNIKA LINII PAPILARNYCH PO AKTUALIZACJI DO MIUI9 Edytowane 11 Listopada 2017 przez maniel
Rekomendowane odpowiedzi