Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,
Dotarł wczoraj do mnie RN3P zakupiony w goldway, ale mam problem z czytnikiem lini papilarnych, nie działa. Kompletnie nie reaguje na przykładanie palucha.
Telefon miał zainstalowany rom global w wersji 7 wczoraj go zaktualizowałem przez OTA do wersji 8.0.5.0 mając nadzieję ze to rozwiąże problem, niestety nadal to samo.

Aktualna wersja oprogramowania w zalączniku..
Sam czytnik jest podłączony fizycznie do płyty głównej, sprawdzałem.
Przywracałem także ustawienia fabryczne.

Macie jakiś pomysł co jeszcze można zrobić aby go uruchomić??

Pozdrawiam Ł.

Screenshot_2016-10-26-11-12-35-025_com.android.settings.png

Opublikowano

Jak rozumiem na zablokowany ekranie po dotknięciu czytnika nie wybudza ekranu oraz na odblokowanym nie podświetlają się przyciski pod ekranem po dotknięciu czytnika?

Opublikowano

Ale wcześniej wyeliminował bym problem softwarowy . Jeśli w MIUI 7 z którym przyszedł był błąd, to sama aktualizacja mogła nie naprawić problemu (update działa w trybie napisania plików i części ustawień systemu). 

Dopiero wgranie systemu "na czysto" może dać 100% odpowiedź, czy to problem software, czy hardware. 

Opublikowano (edytowane)

Hej,
próbuje wgrać na nowo soft za pomocą mi flash ale otrzymuje błąd.
Ktoś podpowie o co chodzi?

Na pewno ma snapdragona, napewo wgrywam dobry soft;
kenzo_global_images_V8.0.5.0.LHOMIDG_20160805.0000.29_5.1_global_8ba492fa44.tgz

P.S Windows 10 x64
brak wykrzykników w menadżerze
wyłączone żądanie podpisanych sterowników
przy użyciu wcześniejszej wersji miflash nie wykrywa mi telefonu

blad.png

Edytowane przez chodki
  • 1 rok później...
Opublikowano (edytowane)

Witam

Od aktualizacji do najnowszego MIUI mam problemy ze skanerem linii papilarnych, czasami działa od razu a innym razem żadnym palcem (mam zarejestrowane 4) nie mogę odblokować i każe mi odblokowywać klasycznie (wzorem), dodam, że przecieranie czytnika nic nie daje, palce mam suche, usuwanie i ponowne dodawanie odcisków pomaga na jakiś czas ale po paru godzinach znowu to samo, czasem nawet nie mogę dodać odcisku, bo niby za szybko palec podnoszę, po restarcie działa. Skaner mam firmy FPC (nie goodix)

Czy ktoś oprócz mnie spotkał się z podobnym problemem? czy może to zbieg okoliczności i urządzenie mi się spieprzyło sprzętowo a nie programowo w MIUI9?:)

EDIT: mój problem jest zupełnie inny, ale adminowi nie chciało się czytać i wrzucił mój wątek tutaj:) jakby komuś chciało się zaglądać do rocznego wątku to streszczenie jest takie: MAM PROBLEM Z DZIAŁANIEM CZYTNIKA LINII PAPILARNYCH PO AKTUALIZACJI DO MIUI9

Edytowane przez maniel
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...