tygryso Opublikowano 25 Października 2016 Opublikowano 25 Października 2016 Witam Wszystkich, jestem od wczoraj "prawie" szczęśliwym posiadaczem Red Mi Note 3 International. Dlatego prawie, gdyż mam problem z łącznością bluetooth w aucie (wcześniej S5 neo i iphony pięknie się łączyły) Podobno jest to problem znany i coś tam już czytałem że trzeba wgrać rooma, ale szczerze to jestem słaby technicznie i prosiłbym o takie dokładne opisanie co mam zrobić. Dodam, że po włączeniu telefonu zaktualizowałem go do Miu 8. Oprócz tego nieszczęsnego zestawu w aucie (fabryczny z 2011 r. czyli pewnie jakaś wczesna wersja Bt) to z moim poprzednim s5 i głośnikiem JBL nie mam problemu. Z góry dziękuję za pomoc, po prostu dużo korzystam z tel podczas jazdy i jest to dla mnie ważne. Dzisiaj nieoczekiwanie bluetooth nawiązał połączenie, zresztą dobre bo nic nie zrywa..:)nic tylko się cieszyć.
nobi Opublikowano 30 Stycznia 2017 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Mój zestaw w VW się paruje ale co 30-40 sekund dźwięk znika na 10-15 sekund. Po tym czasie dźwięk wraca do normy i tak w kółko. Mega irytująca sprawa. Daje sobie czas na poszukiwania rozwiązania tego tematu do końca lutego i jak się uda to oddaję na gwarancję.
Snajper Opublikowano 30 Stycznia 2017 Opublikowano 30 Stycznia 2017 15 minut temu, nobi napisał: Mój zestaw w VW się paruje ale co 30-40 sekund dźwięk znika na 10-15 sekund. Po tym czasie dźwięk wraca do normy i tak w kółko. Mega irytująca sprawa. Daje sobie czas na poszukiwania rozwiązania tego tematu do końca lutego i jak się uda to oddaję na gwarancję. Warto by było wgrać global dev i sprawdzić czy działa.
nobi Opublikowano 30 Stycznia 2017 Opublikowano 30 Stycznia 2017 (edytowane) Oryginalnie była wersja global z emui 7.3 i poszła od razu aktualizacja do 8.0.5.0 i było to samo. Kupione w proline. teraz mam xiaomi.eu_multi_HMNote3SE_7.1.19_v8-6.0.zip po odblokowaniu bl i też się to dzieje. Wydaje mi się że na xiaomi.eu dźwięk jest lepszej jakości i podczas parowania pytał mnie o PIN, czego nie było w oryginalnej wersji. Spróbuje jeszcze wyłączyć WIFI oraz dodać VW do zaufanych urządzeń BT żeby np nie blokowało ekranu. Chyba że global dev to jeszcze coś innego ? Edytowane 30 Stycznia 2017 przez nobi
Snajper Opublikowano 30 Stycznia 2017 Opublikowano 30 Stycznia 2017 To raczej tylko gwarancja. Albo jeszcze napisz na en.miui jak umiesz angielski.
nobi Opublikowano 30 Stycznia 2017 Opublikowano 30 Stycznia 2017 rozumiem że u ciebie jest wszystko ok ?
ZduneX25 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.
nobi Opublikowano 30 Stycznia 2017 Opublikowano 30 Stycznia 2017 57 minut temu, ZduneX25 napisał: Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza. Chętnie bym to poprawił na: "Problemy z połączeniem BlueTooth, cykliczne zakłócenia połączenia" ale nie jestem twórcą 1
Snajper Opublikowano 30 Stycznia 2017 Opublikowano 30 Stycznia 2017 2 godziny temu, nobi napisał: rozumiem że u ciebie jest wszystko ok ? Spróbuj ściągnąć z Google Play Bluetooth auto connect lub coś podobnego i zobacz czy będzie rozłaczało
nobi Opublikowano 30 Stycznia 2017 Opublikowano 30 Stycznia 2017 OK jutro to przetestuje. Wyłączyłem WIFI, włączyłem też pozycjonowanie tylko via GPS (poprzednio miałem WIFI, BT ..). Co około 4 min czystej nie zakłóconej rozmowy na 10-20 sekund zaczynają się zakłócenia - dźwięk przerywa tak że nie da się zrozumieć nic. W radiu cały czas widze PHONE także samo połączeni tak jakby trwało nadal. Cykle zakłóceń są stałe, tak jakby następowała jakaś inna transmisja która zakłóca BT. Spróbuje też wyłączyć transmisje danych i wszystko co się da. Chyba że wiecie co może w takiej częstotliwości powodować zakłócenia lub ewentualnie czy da się włączyć jakiś log ?
mucik Opublikowano 30 Stycznia 2017 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Posiadam Redmi 3 PRO i mam też problem połączeniem z zestawem głośnomówiącym UConect z Chryslera z 2007r. Nie nawiązuje mi połączenia automatycznie, muszę to wymuszać poprzez ręczne łączenie telefonem co nie zawsze kończy się powodzeniem. Testowałem inne telefony i nie ma z tym najmniejszego problemu. Próbowałem wspomagać się różnymi aplikacjami bez skutku. Generalnie rozważam zmianę telefonu gdyż jest to dla mnie z racji wykonywanego zawodu rzecz niezbędna. Wydaje mi się, że nie jest to kwestia sprzętowa tylko softwearowa.
nobi Opublikowano 30 Stycznia 2017 Opublikowano 30 Stycznia 2017 8 minut temu, mucik napisał: Posiadam Redmi 3 PRO i mam też problem połączeniem z zestawem głośnomówiącym UConect z Chryslera z 2007r. Nie nawiązuje mi połączenia automatycznie, muszę to wymuszać poprzez ręczne łączenie telefonem co nie zawsze kończy się powodzeniem. Testowałem inne telefony i nie ma z tym najmniejszego problemu. Próbowałem wspomagać się różnymi aplikacjami bez skutku. Generalnie rozważam zmianę telefonu gdyż jest to dla mnie z racji wykonywanego zawodu rzecz niezbędna. Wydaje mi się, że nie jest to kwestia sprzętowa tylko softwearowa. ale jak już się połączysz to działa ok czy przerywa Ci cyklicznie połączenie na kilkanaście sekund ? O dziwo podłączyłem się do Onkyo przez BT i 10 minutowa mp3 przeleciała bez zająknięcia.
mucik Opublikowano 30 Stycznia 2017 Opublikowano 30 Stycznia 2017 (edytowane) Jak się już uda połączyć co następuje czsami po dziesiątym naduszeniu na symbol zestawu na telefonie to trzyma już połączenie cały czas do wyłączenia zapłonu. Generalnie to lipa straszna z tą kwestią. ROM mam najnowszy czyli 8.7.1.19. Dodam, że parować z autem próbuję się od początku listpoada i co tydzień wgrywam nową aktualizację, żadna jeszcze nie rozwiązała tego problemu. Edytowane 30 Stycznia 2017 przez mucik
nobi Opublikowano 31 Stycznia 2017 Opublikowano 31 Stycznia 2017 23 godziny temu, Snajper napisał: Spróbuj ściągnąć z Google Play Bluetooth auto connect lub coś podobnego i zobacz czy będzie rozłaczało Zainstalowałem tą apkę i ustawiłem BT tylko dla rozmów telefonicznych. Niestety nie wyłączyłem wcześniej BT więc nie wiem czy ta apka zadziałała. Problem co około 4-5 min pojawiaj się jak w zegarku. Wydaje mi się że tu nie chodzi o zrywanie połączenia na te 10-15 sekund tylko połączenie jest stałe a co 4-5 min pojawia się jakieś zakłócenie. Nie mam pojęcia co może telefon robić co taki interwał. wyłączałem już oszczędzanie energii, dane komórkowe, gps, wifi ale nic to nie dało. Jutro spróbuje z innym zestawem głośnomówiącym.
Infans Opublikowano 31 Stycznia 2017 Opublikowano 31 Stycznia 2017 Miałem podobny problem z utrzymaniem połączenia bluetooth w zegarku po przejściu na miui 8. Wydaje mi się że problem jest z oszczędzaniem baterii. Ja dodałem bluetooth midi Service do wyjątków w opcjach baterii przez panel sterowania i pomogło, bluetooth działa w tle. MI3W
nobi Opublikowano 31 Stycznia 2017 Opublikowano 31 Stycznia 2017 5 minut temu, Infans napisał: Miałem podobny problem z utrzymaniem połączenia bluetooth w zegarku po przejściu na miui 8. Wydaje mi się że problem jest z oszczędzaniem baterii. Ja dodałem bluetooth midi Service do wyjątków w opcjach baterii przez panel sterowania i pomogło, bluetooth działa w tle. MI3W Też tak zrobiłem ale nie pomogło. Jest sporo wątków a propo problemów BT w Xiaomi po przejściu na miui 8 a właściwie to android 6.
mucik Opublikowano 1 Lutego 2017 Opublikowano 1 Lutego 2017 Ja mam Android 5 i miui 8. Problem z bluetooth występuje nadal
nobi Opublikowano 1 Lutego 2017 Opublikowano 1 Lutego 2017 Przesiadłem się dzisiaj do nowej skody. BT znacznie nowszy od tego poprzedniego w VW. Parowanie bez problemu, import kontaktów też poszedł bardzo szybko. Rozmowa jest znacznie lepsza niż VW i nie przerywa. Co te x minut słychać zniekształcenie dźwięku ale dosłownie jest to ułamek sekundy także gdybym nie miał wcześniej tego problemu to bym nie zwrócił na to uwagi. Jedyny minus jak narazie to brak importu obrazków dla kontaktów. Jest to też podobno znany problem i żeby go rozwiązać trzeba pobrać płatną apkę BlueTooth PhoneBook http://en.miui.com/thread-183411-1-1.html, wersja trial zmienia losowo numer kontaktu także nie ryzykowałbym.
nobi Opublikowano 16 Maja 2017 Opublikowano 16 Maja 2017 Po wielu bojach znalazłem rozwiązanie problemu z BT!! Do problemów które już wcześnie opisywałem doszło zerwanie połączenia podczas używania nawigacji jednocześnie z zestawem głośnomówiącym. Dopiero wyłączenie telefonu i zapłonu pomagało - masakra! Rozwiązanie problemu z telefonem to zainstalowanie softu lineageos. Xiaomi ewidentnie nie radzi sobie z pisaniem, sorry ale ten soft od miuipolska to takie samo g jak global. Jeżeli chodzi o samego BT w lineageos to działa wszystko: zero zakłóceń, importują się kontakty z zdjęciami, wiadomości, muzyka itd. Reszta funkcja moim zdaniem działa też znacznie lepiej.
argentina10 Opublikowano 11 Października 2017 Opublikowano 11 Października 2017 Hej czy ostatnio pojawił się u mnie problem z bt tzn telefon wyszukuje urządzenia ale nie łączy się natomiast samego telefonu znaleść inni nie mogą. Przez przypadek usunełem bluetooth midiservice. Czy ma ktoś może wyodrębnioną tą apkę do miui 8 ? Lub ewentualnie czy polecacie inną aplikację do połączeń bluetooth ?
Rekomendowane odpowiedzi