moodi Opublikowano 25 Października 2016 Opublikowano 25 Października 2016 Dzień dobry. Zgłaszam się o pomoc. Chciałem wgrać China Dev rom by odblokować bootloader za pomocą Miflash, doszło mniej więcej do 30 % po czym wyskoczył błąd "buffer sector 256" i jak narazie została mi cegła... Jedyna oznaka jaką daje telefon to przy podłączonym kablu miga czerwona dioda a żadne przyciski nie ragują. Z tym że komputer kompletnie nie wykrywa telefonu... Ktoś ma jakiś pomysł i mógłby pomóc?
flexeii Opublikowano 26 Października 2016 Opublikowano 26 Października 2016 Instalowałeś ROM poprzez fastboot czy EDL? Czy przed wystartowaniem flashowania zaznaczyłeś na dole opcje "flash all"? Jesteś pewny że pobrałeś właściwy ROM i go rozpakowałeś? Skoro miga dioda na czerwono to jest jeszcze nadzieja. Wygląda na to że jest w trybie EDL cały czas. Czy masz na komputerze/laptopie zainstalowany fastboot/ADB? (Jeśli nie to zainstaluj, instrukcja jest w FAQ) Jeśli tak, to włącz konsole, i wpisz tą komende: adb devices Jeśli cokolwiek wyskoczyło, jest dobrze. Jeśli nie to nie wiem jak mogę pomóc. Oddaj na gwarancję jeśli masz albo daj do naprawy do MiCenter może tam coś zrobią. Jeśli po wpisaniu tej komendy wyskoczy Ci: List of devices attached a następnie pod spodem ciąg liter i cyfr postępuj zgodnie z tym poradnikiem: http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html Jeśli będziesz miał pytania, pisz śmiało, postaram się pomóc.
Horpah Opublikowano 26 Października 2016 Opublikowano 26 Października 2016 zapoznaj się także z https://miuipolska.pl/forum/topic/3160-miflash-formatowanie-telefonu-windowslinux/
moodi Opublikowano 28 Października 2016 Autor Opublikowano 28 Października 2016 Dziękuję za chęć pomocy i próbę uratowania ale właśnie próbowałem tutkiem jakim podał flexeii i coś nie chciał wstać... Więc postanowiłem że oddam telefon do rąk bardziej ogarniętych bo ja nie dałem sobie rady i na szczęście się udało. Nie wiem niech moderatorzy decydują o tym ale ja już rozwiązałem swój problem.
flexeii Opublikowano 28 Października 2016 Opublikowano 28 Października 2016 Dobrze słyszeć że telefon znów działa. Jeśli mogę spytać bo nie do końca zrozumiałem. Ten tutek który Ci podesłałem nic nie zmienił i zostałeś wtedy w tym samym punkcie co na początku czy tylko pogorszył wtedy sytuacje?
moodi Opublikowano 28 Października 2016 Autor Opublikowano 28 Października 2016 Kwestia była taka że to raczej był problem mojego kompa(Win 8.1) który nie mógł ogarnąć sterowników i podłączając telefon, komputer kompletnie go nie widział... Po którymś restarcie kompa albo telefonu w końcu miałem w menadżerze zadań Qualcomm QDLoader 9008 z tym że po wpisaniu ADB Devices miałem device attached ale bez drugiej linii czyli "7255556 device". Wtedy stwierdziłem że to zaczyna mnie przerastać i na tym momencie zaprzestałem by nie zbrickować już na amen...
Rekomendowane odpowiedzi