estela Opublikowano 24 Października 2016 Opublikowano 24 Października 2016 Od zeszłego czwartku jestem posiadaczem Redmi Note 3 PRO PRIME (zakupiony u Hong Kong Goldway). Do dzisiaj wszystko było ok, z tym że jak podłączyłem ładowarkę to z czasem zaczęło ubywać baterii. Z 70% spadło do 68%, zmieniłem więc kabel a następnie ładowarkę. Procent naładowania baterii nadal spadał. Podłączyłem miernik (przejściówkę na USB), która pokazuje, że telefon bierze tylko 0,11 Ampera. Wyłączyłem telefon i nie chciał się już włączyć - mrugała czerwona dioda. Po odłączeniu kabla USB i odczekaniu kilku minut telefon zaskoczył. Jednak dalej się nie ładuje. Z softem nic nie robiłem, telefon jest w dokładnie takim samym stanie jak go odebrałem (zrzut w załączniku) Teraz pytanie co z tym można zrobić, mam jeszcze 60% baterii. Czy to jest błąd programowy czy mam wadliwy egzemplarz?
Ja-NOS Opublikowano 25 Października 2016 Opublikowano 25 Października 2016 Coś chyba goldway kombinuje, ja dzisiaj swój egzemplarz odesłałem, dostałem go 27 września i działał kilka godzin. Na dzień dobry też był problem z ładowaniem ale zaskoczył i się naładował, potem kombinacje różne robiłem o których jest na forum, aż dołożyłem go wyłączonego na 4 dni i już się nie włączył ani nie ladował. Dziś poleciał z powrotem do Chin.
estela Opublikowano 26 Października 2016 Autor Opublikowano 26 Października 2016 U ciebie też po podłączeniu ładowarki, przy wyłączonym telefonie, mrugała czerwona dioda powiadomień? Też odeślę telefon do Chin, trochę obawiam się o czas jaki ta reklamacja zajmie. No i jak się skończy
Ja-NOS Opublikowano 26 Października 2016 Opublikowano 26 Października 2016 U mnie dokładnie telefon włączyłem, wszystko było ok, bateria jakieś 40%, następnie wyskoczyła aktualizacja do MIUI8 zainstalowałem i też było ok, dałem telefon młodemu a on na drugi dzień schodzi i mówi że na youtubie wyłączył mu się. Po podłączeniu do ładowarki mrugała tylko czerwona dioda, do komputera to samo. Po jakimś tam czasie telefon zaskoczył dał się włączyć ale były ciągłe restarty, jak zostawiałem go wyłączonego do ładowania to pokazywała się bateria ale tel ładował sie pare procent więcej i koniec. Odłaczałem go na pewien czas i znów pod ładowarke i kolejne pare procent , jakieś dwa dni zajeło mi naładowanie do 100%, od tej pory nie było problemu z ładowaniem. Następnie wgrywałem rózne softy od stable po dev i china włącznie, działał tylko na jednym ale było "no service / brak sieci". Cały czas pisałem z goldway (wysyłałem mu filmy i zdjęcia) ale to była jedna odpowiedź dziennie, i ciągle powtarzał że to wina softu i żebym wgrał najnowszy stable. Jak sobie odpuściłem na 4 dni i zostawiłem tel naładowany do pełna wyłączony to po 4 dniach trup, już nawet włączyć się nie chciał, podłączenie do ładowarki skutkowało mruganiem czerwonej diody, ze dwa razy się nagrzał aż do 53 stopni wtedy. Po kilku próbach raz mrugała raz nie a zalecenie goldway było aby podłączyć tel do innej ładowarki na godzinę, co nic nie dało. Więc wczoraj poleciał z powrotem choć też za trzecim razem dopiero się udało wysłać bo z UK jest problem z wysyłaniem urządzeń z bateriami do innych krajów. Ale się udało.
MeSio3200 Opublikowano 1 Września 2017 Opublikowano 1 Września 2017 (edytowane) Cześć! Wstałem rano, patrze na tel. 20 % baterii - no nic, biorę ładowarkę ze sobą do pracy. Jestem przy gniazdku, wkładam ładowarkę, podłączam do tel. i ? nic.... nawet najmniejszego plumknięcia nie było. Tylko komunikat o podłączeniu ładowarki - restart tel. Ta sama historia. Baterii coraz mniej.Wyłączyłem urządzenie i podłączyłem do ładowania. Uruchomił się ekran z baterią + czerwona dioda, 5 sekund i restart. Po podłączeniu przy wyłączonym tel. pod komputer ekran baterii się utrzymuje razem z czerwoną diodą. Zaś przy włączonym tel. PC w ogóle nie reaguje ani nie ma komunikatów typu "podłącz tel w celu przesyłania zdjęć... czy jakoś tak" Tryb edl działa, może spróbować wgrać rom jeszcze raz ? (5% baterii) Obecnie pracuje na Global dev. Jeśli macie jakieś sugestie to proszę, podzielcie się ze mną nimi. Edytowane 1 Września 2017 przez MeSio3200
bezglowy Opublikowano 1 Września 2017 Opublikowano 1 Września 2017 (edytowane) 6 godzin temu, MeSio3200 napisał: Jeśli macie jakieś sugestie to proszę, podzielcie się ze mną nimi. Yhym, nawet dwie. Jeśli się rozładował to nawet nie próbuj go włączać. Bo zabijesz akumulator na amen. Odeślij do serwisu, albo na gwarancji. Sam raczej nic nie zdziałasz. Temat o przepalonym gnieździe zasilania pojawia się dosyć często na tym forum Ew. możesz spróbować otworzyć i zobaczyć czy akumulator nie jest "spuchnięty". Jak jest, to do wymiany. Edytowane 1 Września 2017 przez bezglowy
Rekomendowane odpowiedzi