Skocz do zawartości

Błąd aktualizacji z MIUI 7 do MIUI 8.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Posiadam urządzenie Xiaomi Redmi 3S i w aplikacji "Aktualizacje" pisze że jest dostępna aktualizacja do MIUI V8.0.3.0.MALMIDG. Klikam download, i się pobiera (pomijając już to że pobiera mi się z prędkością 400-500kb/s a powinno z 3,5MB/s) i po pobraniu Klikam "Teraz" (czyli instaluj bo jest chyba źle przetlumaczone) i pojawia się kręcące kółeczko przez 10-15min, włącza się telefon i pisze na pasku powiadomień "błąd aktualizacji, spróbuj pobrać cały rom." Posiadam MIUI Global, a nie MIUI Polska. Proszę o pomoc.

Edytowane przez Pawlo119
Opublikowano
23 minuty temu, Pawlo119 napisał:

"błąd aktualizacji, spróbuj pobrać cały rom."

Sam telefon ci podpowiada, posłuchaj go, to może się zainstaluje. Rom masz tu: http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=370826&highlight=global%2Bstable%2B8.0.3 oczywiście fastboot, w formacie zip, pobierasz całą paczkę i uruchamiasz w aktualizacjach aktualizację z pobranego pliku.

Opublikowano
31 minut temu, Pawlo119 napisał:

Ok, dzięki wielkie! Byłem przyzwyczajony że telefon sam pobiera całe oprogramowanie. :D

No bo pobiera, musiałeś coś z folderów usunąć. Dawno nie miałem Globala więc nie pamietam, ale był taki folder "download miui" czy coś w ten deseń. Jak go usunąłem też miałem to samo co Ty. Po Wipe All Data aktualizacje OTA wróciły do normy. 

Opublikowano (edytowane)

Nic nie usuwałem, poza tym w tej aplikacji pobiera 700mb a ten ROM co mi dał @FromWP ma 1.7GB.

Edytowane przez Pawlo119
Opublikowano

Mam problem, bo gdy wybieram w tej aplikacji plik .zip wyskakuje błąd "Nie można zweryfikować pliku aktualizacji". Jest możliwość wgrania do telefonu oprogramowanie flashowaniem? Pytam bo miałem z tym doczynienie i to mi najlepiej wychodzi :v

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Pawlo119 napisał:

A masz może jakiś poradnik? Bo nie mogę znaleźć. I fajnie by było jakby dane zostały ;) 

Plik już ściągnąłeś, bo niestety w pośpiechu napisałem że fastboot zamiast recovery, a poradnik masz w kompendium wiedzy dział Redmi 3

Prawdo podobnie rom który masz teraz wgrany nie jest oryginalny stąd problemy.

Aktualizacje ota są z reguły przyrostowe, czyli paczki po kilkadziesiąt Mb, czasami przy dużych zmianach są to pełne romy.

Edytowane przez FromWP
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...