sibul Opublikowano 26 Stycznia 2014 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zmodyfikowałem recovery miui i dodałem pełny język polski do wyboru przy starcie. https://mega.co.nz/#!VEkiRAbD!N4ihnhtFP__fdHkgbOi_pLCns4JzEZIfscImXW4TuiI Pobieramy i instalujemy przez aplikacje aktualizacje (wklejamy do pamięci i wybieramy aktualizacje do zainstalowania i cieszymy się polską wersją) Jak będę miał czas to może dodam kilka opcji Żeby nie kasowało nam recovery jakie tam sobie zainstalowaliśmy wystarczy skasować plik recovery-from-boot.p ( recorvery/recovery-from-boot.p ) w paczce z romem- otwieramy 7zip i kasujemy recorvery/recovery-from-boot.p. W ten sposób nie skasujemy cwm ani miui recovery po update...
Ari93 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Opublikowano 26 Stycznia 2014 o0 super! zrob jeszcze mozliwosc instalacji normalnych plikow .zip tak jak w CWM ;P
AmyS Opublikowano 26 Stycznia 2014 Opublikowano 26 Stycznia 2014 sibul, taka mała rzecz a cieszy. Świetna robota Thx poleciał
Acid Opublikowano 26 Stycznia 2014 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Przy następnym update to recovery zniknie.
AmyS Opublikowano 26 Stycznia 2014 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Przy następnym update to recovery zniknie. To chyba jedynym wyjściem jest, aby przy następnej aktualizacji dodać do tego Recovery Ale żeby było ciągle to trzeba je dodawać przy każdej kompilacji...
Lalo Opublikowano 26 Stycznia 2014 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Przy następnym update to recovery zniknie. Cwm też zniknie? Jeśli sobie zainstalowalem?
Acid Opublikowano 26 Stycznia 2014 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Ogólnie nie widzę sensu bawienia się w to recovery. Po pierwsze za każdym update zmieniają się hashe i rom (w pliku .zip jest /recovery) instaluje recovery na nowo. Dlatego zostanie nadpisane. Inaczej jest z CWM bo updater nie jest wtedy powiązany z recovery a samo CWM ma zabezpieczenie przed nadpisaniem. A po drugie instalując aktualizacje standardową metodą w ogóle nie widzimy przecież recovery. Dlatego to co kolega zrobił to fajna rzecz, pokazał że jednak da się w tym pogrzebać jednak to sztuka dla sztuki. W Mi2 albo korzysta się z normalnej aktualizacji albo ma się CWM i np. dwa oddzielne systemy itp.-- 26 sty 2014, o 16:23 -- Cwm też zniknie? Jeśli sobie zainstalowalem? Wydaje mi się, że nie bo updater nie jest wtedy powiązany z MiRecovery i nie nastąpi rozpakowanie zip. Updater tylko zrestartuje się do CWM. A samo CWM ma zabezpiecznie.
Lalo Opublikowano 26 Stycznia 2014 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Ogólnie nie widzę sensu bawienia się w to recovery. Po pierwsze za każdym update zmieniają się hashe i rom (w pliku .zip jest /recovery) instaluje recovery na nowo. Dlatego zostanie nadpisane. Inaczej jest z CWM bo updater nie jest wtedy powiązany z recovery a samo CWM ma zabezpieczenie przed nadpisaniem. A po drugie instalując aktualizacje standardową metodą w ogóle nie widzimy przecież recovery. Dlatego to co kolega zrobił to fajna rzecz, pokazał że jednak da się w tym pogrzebać jednak to sztuka dla sztuki. W Mi2 albo korzysta się z normalnej aktualizacji albo ma się CWM i np. dwa oddzielne systemy itp. -- 26 sty 2014, o 16:23 -- Wydaje mi się, że nie bo updater nie jest wtedy powiązany z MiRecovery i nie nastąpi rozpakowanie zip. Updater tylko zrestartuje się do CWM. A samo CWM ma zabezpiecznie. A teraz taka sprawa Zainstalowałem cwm zeby zrobić true dual boot. Wyczysci mi pamiec tak? Jesli zrobie kopie miui i wgram miuipolska + 4.4.2 cm Przywroce backup na miuipolska. To cm bedzie czysty? Wszystko będzie grać? Czy gdy wyjdzie v6 bede mógł je nagrać na system1 miuipolska?
sibul Opublikowano 26 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2014 Żeby nie kasowało nam recovery jakie tam sobie zainstalowaliśmy wystarczy skasować plik recovery-from-boot.p ( recorvery/recovery-from-boot.p ) w paczce z romem i tyle. W ten sposób nie skasujemy cwm ani miui recovery Można też dodać do paczki to recovery skryptem lub po prostu zintegrować. Sprawdziłem kod recovery miui i cwm można dodać dualboot i inne funkcje... Acid sztuka staje się jeszcze piękniejsza jeżeli staje się użyteczna
Acid Opublikowano 26 Stycznia 2014 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Żeby nie kasowało nam recovery jakie tam sobie zainstalowaliśmy wystarczy skasować plik recovery-from-boot.p ( recorvery/recovery-from-boot.p ) w paczce z romem i tyle. W ten sposób nie skasujemy cwm ani miui recovery W ten sposób nie zainstalujemy romu przez Updater. Cokolwiek zrobisz z plikiem .zip stracisz podpis paczki.
sibul Opublikowano 26 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2014 Ja otworzyłem 7zip i to zrobiłem i nie straciłem podpisu - testowałem. Ten sposób działa recovery zostało ... Zainstalowałem tą paczkę przez update (aplikacja Aktualizuj miui)
Acid Opublikowano 26 Stycznia 2014 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Ah.. hm to dziwne. Kiedyś tak nie było i trzeba było podpisywać zip (co cały czas robimy...) by recovery zainstalowało rom.
Kamil10p Opublikowano 27 Stycznia 2014 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Jeśli będzie można z tym recovery instalować update'y przez OTA to trzymam kciuki. Tylko czy będzie on dla RR...
Lalo Opublikowano 27 Stycznia 2014 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Jeśli będzie można z tym recovery instalować update'y przez OTA to trzymam kciuki. Tylko czy będzie on dla RR... To recovery jest do mi2
Kamil10p Opublikowano 27 Stycznia 2014 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Przecież wiem, ale można by takie zrobic także dla red rice'a.
Rekomendowane odpowiedzi