FreakyGamerPL Posted October 15, 2016 Posted October 15, 2016 (edited) Post do usunięcia Edited October 17, 2016 by FreakyGamerPL
Blom Posted October 15, 2016 Posted October 15, 2016 I co ma udowodnić ten test? Komu lepiej trzyma? Przecież wszystko będzie uzależnione od zainstalowanych i działających aplikacji w tle, ilości pobieranych i wysyłanych danych. Nie wspominam już nawet o jakości sygnału GSM/3G/LTE, odległości od nadajnika i tego ile urządzenie będzie musiało poświęcić energii na złapanie wystarczająco dobrego sygnału. Test kulawy jak inwalida pierwszej grupy.
FreakyGamerPL Posted October 15, 2016 Author Posted October 15, 2016 Edytowane teraz test powinien być całkowicie wiarygodny i identyczny
Blom Posted October 15, 2016 Posted October 15, 2016 Jeszcze są aplikacje. Zeby test wyszedł ci identycznie, w każdym urządzeniu powinno być to samo oprogramowanie i brak zainstalowanych aplikacji, które mogłyby działać w tle. Powodzenia w testowaniu.
Ksziaomowiec Posted October 15, 2016 Posted October 15, 2016 Kolego - założycielu tematu, mam dla Ciebie pewną wskazówkę. Wejdź sobie na gsmarena i poszukaj wyniki testów pracy na baterii. Porównaj potem specyfikację sprzętową ze "zwykłym" Redmi 3. Zauważysz różnicę, że "nasz" 3S ma nieco inny (o ile dobrze kojarzę, starszy i niego gorszy procek), za to inny układ graf. Ten procek ma zapewne nieco większe zapotrzebowanie na energię. Stąd też takie wyniki są, jakie są. Jakie są moje wnioski dotyczące baterii? - Rzeczywiście szybko zużywa się, przy korzystaniu z internetu 3G (dopóki jeszcze chodził). Po intensywnym surfowaniu (ponad 2 godziny) i kilkunastu minutach rozmów oraz paru sms-ach, automatycznej jasności, telefon zjadł mi około 40% baterii (co i tak nie jest złym wynikiem). Tak więc, nawet przy takim korzystaniu uda Ci się wyciągnąć dwa dni. - Natomiast przy bardzo sporadycznym korzystaniu z 3G/EDGE (reszta powyżej bez zmian) możesz spokojnie uzyskać wynik do max 20% dziennie - mi udało się wykręcić około 15%. Póki co - z uwagi na brak 3G nie korzystam z internetu mobilnego wcale, natomiast tradycyjnie kilkanaście minut na rozmowy, sporo sms-ów, max kwadrans Wi-Fi i BT w czasie jazdy samochodem, zawsze oczyszczona na maxa pamięć RAM - zużywa się około wspomnianych 15% dziennie. Dodam, że od 23 do 7 mam wyłączoną sieć, neta, synchronizację.
bergmen Posted October 15, 2016 Posted October 15, 2016 redmi 3S ma nowszy snapdragon od redmi 3. i bardziej energooszczędny.
Recommended Posts