Ari93 Opublikowano 15 Października 2016 Opublikowano 15 Października 2016 Witam, właśnie spotkał mnie po raz drugi problem że telefon się wyłączył przy ok 10% baterii, za pierwszym razem zdaje się dodałem coś do xposed, kliknąłem restartuj mając 9% baterii a ten się wyłączył... i tyle. Próba włączenia skutkowała tylko mrugnięciem diody na czerwono ale po jakiś 2 minutach załapał, uruchomił się mając 8%, podziałał do ok 5% i do podłączyłem do ładowarki. Teraz mam drugi przypadek, telefon wyłączył się sam przy 12% i już się nie uruchamiał. W samochodzie podłączyłem ładowarkę, wskazał 11%, zaczął się uruchamiać więc ją odłączyłem. Telefon się włączył, zamarudził że mało baterii, po 5s drugi raz bo wskoczyło 10% i po kolejnych 5s się wyłączył ;| Teraz w domu ta sama akcja, szybko włączyłem Aide64 i napięcie na baterii pokazał 3,483, po chwili bezczynności zaczęło lekko rosnąć, w tej chwili próbuję go jakoś zmęczyć sprawdzając napięcie i wszystko jest w porządku aku ma 3,45-3,6v a baterii rzekomo zostało 3%. Obstawiałem że właśnie napięcie spada do jakiś krytycznych wartości ale zdaje się że jest w porządku. Coś z tym można zrobić? Jest to lekka przesada bo przy 12% mogę stracić kiedyś potrzebny kontakt ze światem... zaznaczę że fullwipe wolał bym uniknąć
Poohacz79 Opublikowano 15 Października 2016 Opublikowano 15 Października 2016 (edytowane) Może samo ogniwo uszkodzone. Podobnie zachowują się wyeksploatowane ogniwa. A soft masz xiaomi.Eu? Edytowane 15 Października 2016 przez Poohacz79
Ari93 Opublikowano 15 Października 2016 Autor Opublikowano 15 Października 2016 No właśnie ogniwo chyba nie, nie wyczerpuje się przesadnie szybko (ale od jakiegoś czasu zaczął trzymać słabiej, coś system mi wciąga baterie), procenty nie zmieniają się gwałtownie, nawet jak dzięki ładowarce wymuszę uruchomienie to pokazuje poprawnie poziom naładowania a jak pisałem powyżej, jak "przeskoczy" te ok 10% to rozładowuje się normalnie. Soft oczywiście miui polska, przed chwilą wgrałem aktualizację piątkową. Muszę zwrócić uwagę jak się będzie zachowywał poniżej tych 15% następnym razem... być może też problem już nigdy nie powróci... ;p
Rekomendowane odpowiedzi