Koola Opublikowano 14 Października 2016 Opublikowano 14 Października 2016 Witam Za każdym razem jak uruchamia się klawiatura (używam Hacker's Keyboard) na pasku statusu pojawia się zielona ikonka "zmień klawiaturę" (Hacker's Keyboard / klawiatura Google). Jak się tego pozbyć?
0 Drakoon34 Opublikowano 15 Października 2016 Opublikowano 15 Października 2016 Najlepiej odblokuj bootloader, wgraj roota i zainstaluj aplikację do usuwania systemowych aplikacji, wywal klawiatury inne niż tą którą używasz, reboot i po problemie. Wysłane sową pocztową z Xiaomi Redmi Note 3 Pro
0 paveu Opublikowano 15 Października 2016 Opublikowano 15 Października 2016 Ewentualnie pomoże Xposed i moduł HideXposedIME.
0 Peran7 Opublikowano 15 Października 2016 Opublikowano 15 Października 2016 Co prawda mam roota ale ja pozbyłem się tej ikonki przez wejście w Ustawienia Dodatkowe Ustawienia i wyłączenie dostępnych klawiatur jak na screenie. 1
0 Drakoon34 Opublikowano 15 Października 2016 Opublikowano 15 Października 2016 @Peran7 Owszem, to też pomaga, ale na krótką metę. Dopóki nie będzie aktualizacji klawiatury, potem musisz robić to ponownie i tak w kółko. Lepiej wywalić ten syf od google i mieć spokój.
0 Koola Opublikowano 15 Października 2016 Autor Opublikowano 15 Października 2016 6 godzin temu, Peran7 napisał: Co prawda mam roota ale ja pozbyłem się tej ikonki przez wejście w Ustawienia Dodatkowe Ustawienia i wyłączenie dostępnych klawiatur jak na screenie. Mam roota ale klawiatury Google nie mogę wyłączyć - wszystkie inne tak a tej od Google nie - przełącznik jest włączony i wyszarzony (nieaktywny)
0 thrillco Opublikowano 15 Października 2016 Opublikowano 15 Października 2016 jak masz roota to zamróź klawiature z google w Titanium Backup
0 Drakoon34 Opublikowano 15 Października 2016 Opublikowano 15 Października 2016 Mam roota ale klawiatury Google nie mogę wyłączyć - wszystkie inne tak a tej od Google nie - przełącznik jest włączony i wyszarzony (nieaktywny)To pobierz usuwanie aplikacji systemowych z Google play i usuń klawiatury inne niż tą, którą używasz. To rozwiąże problem, lepsze to niż korzystać z pół środków. Wysłane sową pocztową z Xiaomi Redmi Note 3 Pro
Pytanie
Koola
Witam
Za każdym razem jak uruchamia się klawiatura (używam Hacker's Keyboard) na pasku statusu pojawia się zielona ikonka "zmień klawiaturę" (Hacker's Keyboard / klawiatura Google).
Jak się tego pozbyć?
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi