Skocz do zawartości

Problem z wgraniem xiaomi.eu_multi_MI5_6.9.29_v8-6.0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zainstalowałem TWRP, w sekcji INSTALL wskazałem plik .zip z rom-em 

rom do MI5 pobrałem ze strony:
rom: 

xiaomi.eu_multi_MI5_6.9.29_v8-6.0.zip

instalacja rozpoczyna się, Plik wypakowuje sę, wyskakuje logo Mi a pod nim Aktualizacja z paskiem postępu. Dochodzi do 100%, zaczyna się ładować system android i po kilku minutach znowu pojawia się pasek postępu z Aktualizacją.... I tak w koło, system nie chce się uruchomić.... musialem przez Miflash wgrać system global...

Dobry wgrywałem rom?
Opublikowano (edytowane)

Dobry. Tylko czy aby się dobrze się pobrał? Sprawdzałeś sumy kontrolne

md5 0367ee5995b1c4c1281ce73bcbf230a2 dla xiaomi.eu_multi_MI5_6.9.29_v8-6.0.zip

Jeżeli nie to sprawdź. A robiłeś Full WIPE?

Edytowane przez Shadow2k3
  • Like 1
Opublikowano

chyba rzeczywiście w pierwotnym pliku miałem złą sumę kontrolną. Pobrałem drugi raz  xiaomi.eu_multi_MI5_6.9.29_v8-6.0.zip , sprawdziłem sumę (było ok), wgrałem i cieszę się nowym softem :)

dzięki za pomoc

• 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Ppzepraszam jeśli nie tutaj powinienem napisać to pierwszy post

Witam ja mam mały problem mam twrp wcześniej było widać katalog w którym miałem global i polski rom w formacie zip bootlader był odblokowany, póżniej wszedłem w wipe w twrp niby według instrukcji postępowałem teraz wogle systemu nie mam jestem pod twrp jest też fostboot po resecie cały czas mi sie wyświetla, jak zainstalować tak jak trzeba?  Nieaktualne już sobie poradziłem po prostu nie było napisane żę po wyczyszczeniu danych w wipe gdzie wpisujemy yes skasowane zostały dane i nie było co instalować, mam już telefonik z jezykiem Polskim 

Edytowane przez JAckiiwolfs
  • Like 1
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...