rubajticos Opublikowano 10 Października 2016 Opublikowano 10 Października 2016 Hejka! Mam dziwny problem. Chcę wysłać zdjęcie przez bluetooth czy wrzucić na dropboxa z poziomu galerii. Oczywiście wszystko się dodaje bez problemu czy wysyła, ale jest taki problem, że te zdjęcia zostają jakoś przekonwertowane. Przykładowo z 5mb zajmują 80kb. Rozdzielczość też drastycznie maleje. Ktos się jak rozwiązać ten problem czy MIUI tak po prostu ma?
kamil9 Opublikowano 10 Października 2016 Opublikowano 10 Października 2016 Ani tego ani tego nie używam, ale przy wysyłaniu zdjęć emailem/dysk google nie odczuwam zmiany rozmiaru i rozdzielczości. Sprawdź w ustawieniach dropboxa czy może nie masz zaznaczonej opcji typu domyślna rozdzielczosc zdjecia itp. 1
ahr Opublikowano 10 Października 2016 Opublikowano 10 Października 2016 A nie pojawia Ci się przy wysyłaniu w prawym górnym rogu opcja "użyj oryginalnego rozmiaru"?
rubajticos Opublikowano 10 Października 2016 Autor Opublikowano 10 Października 2016 Przy dodawaniu na Dropboxa nie widzę nic takiego. Jutro sprawdzę przy Bluetooth
cga Opublikowano 11 Października 2016 Opublikowano 11 Października 2016 przez BT zdjęcie powinno zachować rozmiar oryginału. Google drive na 100% zmienia rozmiar zdjęć (tzn. domyślnie - można zmienić w ustawieniach ale wtedy jest dla nich ograniczone miejsce). stawiam, że dropbox robi podobnie.
rubajticos Opublikowano 11 Października 2016 Autor Opublikowano 11 Października 2016 Nie w tym problem. Chodzi mi o udostępnianie z poziomu galerii. Wybieram zdjęcie > Wyślij > Dropbox. W tej sekwencji zdjęcie zostają zmniejszone. Jeśli wejdę w aplikacje dropboxa i z jej poziomu wgram zdjęcie jest w pełnej rozdzielczości. Przy Bluetooth za każdym razem przesyła zmniejszone
rubajticos Opublikowano 4 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2016 Wg tego co znalazłem w internecie powinna być taka opcja: U mnie w tym miejscu widnieje taka opcja:Ktoś wie czy są się to może wyłączyć i wtedy pojawi się opcja wyboru rozmiaru ? Siedze na Globalu Stable
Rekomendowane odpowiedzi