Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka! Mam dziwny problem. Chcę wysłać zdjęcie przez bluetooth czy wrzucić na dropboxa z poziomu galerii. Oczywiście wszystko się dodaje bez problemu czy wysyła, ale jest taki problem, że te zdjęcia zostają jakoś przekonwertowane. Przykładowo z 5mb zajmują 80kb. Rozdzielczość też drastycznie maleje. Ktos się jak rozwiązać ten problem czy MIUI tak po prostu ma?

Opublikowano

Ani tego ani tego nie używam, ale przy wysyłaniu zdjęć emailem/dysk google nie odczuwam zmiany rozmiaru i rozdzielczości. Sprawdź w ustawieniach dropboxa czy może nie masz zaznaczonej opcji typu domyślna rozdzielczosc zdjecia itp. 

• Like 1
Opublikowano

przez BT zdjęcie powinno zachować rozmiar oryginału. Google drive na 100% zmienia rozmiar zdjęć (tzn. domyślnie - można zmienić w ustawieniach ale wtedy jest dla nich ograniczone miejsce). stawiam, że dropbox robi podobnie.

Opublikowano

Nie w tym problem. Chodzi mi o udostępnianie z poziomu galerii. Wybieram zdjęcie > Wyślij > Dropbox. W tej sekwencji zdjęcie zostają zmniejszone.

Jeśli wejdę w aplikacje dropboxa i z jej poziomu wgram zdjęcie jest w pełnej rozdzielczości.

Przy Bluetooth za każdym razem przesyła zmniejszone :(

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wg tego co znalazłem w internecie powinna być taka opcja:

16c5a37ba62fa9a7a080ab8ce7af0331.jpg

U mnie w tym miejscu widnieje taka opcja:

c23496b202650075be7fb75a23b3bd51.jpg

Ktoś wie czy są się to może wyłączyć i wtedy pojawi się opcja wyboru rozmiaru ? Siedze na Globalu Stable :)

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...