Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. 

Mam problem z moim Redmi note 3 pro. Chciałem wykonać hard reset, ale nie wchodzi mi tel do tego menu gdzie można to wykonać, tak więc musiałbym odblokować bootloader. Nie chcę tego robić. Chciałbym tylko wgrać rom na nowo. Czy jeśli mam rom global stable 8 i przez tryb fastboot wgram go na nowo nie odblokowując bootloadera to coś się stanie? Jeśli tak to jak mam ten reset zrobić innym sposobem. Czytam juz 3h forum i nie umiem znaleźć odpowiedzi. 

Opublikowano (edytowane)

@majk123 a powiedz mi, czemu mając odblokowany bootloader chcesz wgrywać ROM stable, który co pokazują liczne przypadki z tego działu, od pewnego czasu nie nadaje się do użytku? Czemu nie wgrasz czegoś, co działa bez większych problemów, czyli xiaomi.eu?

Edytowane przez Zexon72
Opublikowano (edytowane)

@Zexon72 Chodzi o to, że padł mi prawdopodobnie akcelerometr. Telefon nie obraca się. Gdy wchodzę w to menu z testami podzespołów to w przypadku akcelerometru jedna współrzędna stoi na stałej wartosci ok 38. X i Z się zmieniają, Y nie. Oczywiście restarty nie pomagają. Chciałem poprostu za radą na wykopie wyczyscic telefon i sprawdzić czy to wina software. Jeśli się okaże, że nie, to będe musiał go wysłać do naprawy. Przez to global stable, żeby nie kombinować za bardzo z bootloaderami itp i zrobić to w miarę szybko. Nie ukrywam, że prawdopodobnie zmienię w przyszłosci globala na xiaomi.eu, ale narazie muszę ogarnąć tamten temat.

Edit. Aaa i źle mnie zrozumiałeś w 1 poście. Ja nie mam odblokowanego bootloadera.

Edytowane przez majk123
Opublikowano (edytowane)

Masz zapewne MIUI 8.0.5.0  aktualizowane z 8.0.3.0 z pozycji telefonu. Nie żaden akcelerometr Ci padł tylko, tak jak pisałem wyżej - Global ostatnio nie nadaje się do użytku, więcej z nim problemów niż pożytku. Odblokuj bootloader, wgraj twrp recovery, zainstaluj xiaomi.eu i ciesz się działającym telefonem :-)

P. S. Czytaj rady dyletantów na wykopie, a napewno będziesz musiał wysłać telefon do serwisu i to szybciej niż myślisz. 

Edytowane przez Zexon72
Opublikowano

Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...