Robert Opublikowano 21 Stycznia 2014 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Cześć Tak czytam, że co jakiś czas wychodzą aktualizacje i ma pytanie odnośnie aktualizacji wersji miui. Obecnie posiadam wersję : MIUI-3.12.6 (4.1.1 JRO03L), którą wgrałem przy zakupie telefonu. Jaką polecicie wgrać wersję/uaktualnić i czy może ktoś napisać jak to się robi? Od siebie dodam, że aparat działa, gps działa, ogólnie jest dobrze, ale jak ma być lepiej, ew jak mam coś potestować, to czemu nie Z góry dziękuję za Waszą pomoc
Lalo Opublikowano 21 Stycznia 2014 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Cześć Tak czytam, że co jakiś czas wychodzą aktualizacje i ma pytanie odnośnie aktualizacji wersji miui. Obecnie posiadam wersję : MIUI-3.12.6 (4.1.1 JRO03L), którą wgrałem przy zakupie telefonu. Jaką polecicie wgrać wersję/uaktualnić i czy może ktoś napisać jak to się robi? Od siebie dodam, że aparat działa, gps działa, ogólnie jest dobrze, ale jak ma być lepiej, ew jak mam coś potestować, to czemu nie Z góry dziękuję za Waszą pomoc Sciągnąc najnowszą wesje MIUIPOLSKA http://miuipolska.pl/download/miui-v5/ Zainstalowac przez aplikacje (updater/aktualizacje) menu/instalacja z pamieci. Po instalacji uruchom ponownie, uruchomi sie 2 system, zainstaluj ponownie rom, uruchomi sie 1 system. Gotowe.
AmyS Opublikowano 21 Stycznia 2014 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Piszesz, że czytasz, ale chyba najwyraźniej nie doczytałeś Instrukcja mówiąca o aktualizacji MIUI w Xiaomi MI-2S znajduje się na stronie miuipolska.pl. Jeśli chodzi o wersję MIUI PL to ostatnią jest 4.1.17, którą pobierzesz stąd. Oczywiście, jeśli nie chcesz mieć problemów typu nie działająca zmiana temperatury i nasycenia kolorów ekranu, to pobierz wersję MI 2/2S, gdzie nie ma kernela MiCore.
Robert Opublikowano 21 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2014 Może sprostuję, czytam, że wychodzą nowe wersje, wiem, że wolę zrobić to przez update (wtedy nie tracę ustawień), nie chcę zmieniać całego romu, bo musiałbym wszystko zabezpieczyć, poinstalować itp itd czego bardzo nie chcę Pytanie, czy jak zrobię to przez ten updater, tą wersję którą podałeś to stracę dane na komórce? wybrałbym tą bez MiCore : http://miuipolska.pl/download/miui-v5/ Chociaż poczytam czym się różni, bo temperatura i kolory to sprawa drugorzędna dla mnie
Acid Opublikowano 21 Stycznia 2014 Opublikowano 21 Stycznia 2014 A czy w instrukcji która po raz kolejny polecamy przeczytać masz napisane że dane się usuwają? A jak aktualizujesz Windowsa to robi się format dysku? Wysłane z mojego MI 2
Robert Opublikowano 21 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2014 Przezorny i leniwy, 2x zabezpieczony, dzięki Twojemu miłemu komentarzowi jestem teraz pewny tego, że się nic nie usunie, jak usunie, to będzie na Ciebie Póki co, podziękowania.-- 30 sty 2014, o 09:32 --Panowie, chciałem oficjalnie podziękować, wszystko ładnie się zaktualizowało, odpukać brak jakichkolwiek problemów. Wykonałem kopię systemową, czy możecie mi powiedzieć, gdzie jest zapisywana? To ją 'wyjmę' z telefonu i zatrzymam dla bezpieczeństwa (na przyszłość) Jeszcze mam pytanie odnośnie wyłączenia pisania śćąźż w smsach, czy da się to wyłączyć? Widziałem to kiedyś na forum, ale nie mogę się tego doszukać :\
Rekomendowane odpowiedzi