Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W zasadzie praktycznie ts lineage to to samo co oficjalny. Już lepszy ten od HnT bo przynajmniej wie co robi, a do teamu lineage nie wiem kto tego gościa zaakceptował, wymuszanie downgradu i kompletne niezrozumienie idei code review...

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

• Like 1
Opublikowano

Bo to było tylko przygotowanie źródeł pod rr (jeszcze wtedy nie było). Robienie kolejnych kompilacji lineage zwyczajnie nie ma sensu, szczególnie że teraz mamy 3 i do tego jedne oficjalne.

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Cóż... rozmawiałem z opiekunem lineage i generalnie ręce opadają, dalej jest pod L tylko i wyłącznie dlatego że nie ma komputera z windowsem żeby odblokować, a to że wszyscy muszą robić downgrade to już mniej ważne...

• Like 1
Opublikowano

Widzę że szopka jakaś po wczorajszym update. Wiele ludzi skarży się że system im nie ładuje. Coś wspominał o Twoim twrp, że zapomniałeś czegoś dodać. 

@AndropaX  Powiedz, sam RR opiera się na los i ma dodane najlepsze funkcje innych romów? Jak to naprawdę jest.

Opublikowano

Tabela partycji była z twrp od kumajaya z 6.0, w oficjalnym (tym starym) też tego nie było, chyba tylko lineage używa tej partycji...

Tak czy siak ja pod tym zabytkiem na L już się nie podpisuje.

• Like 1
Opublikowano

@Sephriot przecież nie przyzna że sam coś źle zrobił, najprościej przerzucić winę na kogoś innego :P Tak jak już wspomniałem co to za sens robić coś jeszcze raz co już inni zrobili i "naprawiać" błędy co u innych już były i są naprawione. To co wyżej napisał AndropaX już świadczy o poziomie twórcy tego tworu :P 

Opublikowano

On też przecież nie pisał tego updatera, ja tego twrp po prostu nie robiłem/testowałem pod lineage, ot cała historia...

PS: chyba udało mi się osiągnąć kompromis w sprawie bl, będzie w temacie na xda ankieta.

Opublikowano (edytowane)

@AndropaX to jeszcze kup mu komputer z windows żeby mógł odblokować bl :P Zresztą co to za wymówka, bez problemu można to zrobić na maszynie wirtualnej.

Edytowane przez slimdick
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Sprawdziłem ostatnio z ciekawości co słychać w temacie LineageOS i okazuje się że już wspiera nowy bootloader N , cud.

Cytat
  • this ROM works on both lollipop and nougat bootloaders

Edytowane przez slimdick
  • Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...