massek Opublikowano 1 Października 2016 Opublikowano 1 Października 2016 (edytowane) Witam, mam problem z nowiutkim xiaomi redmi note 3 pro. Otóż otrzymałem go dzisiaj z zainstalowanym romem miui opartym na mm. Niczego nieświadomy włączyłem miflasha i zainstalowałem miui 7 (7.3.2.0) ponieważ mam z nim dobre doświadczenie. Instalacja romu przebiegła prawidłowo jednakże po zainstalowaniu nie chciało działać wifi, telefon nie czyta karty sim. W ustawieniach nie mam numeru IMEI. Także telefon nie nadaje się do użytku, wszystko działa oprócz łączności. Chciałem wgrać inny system przez miflasha jednak telefon nie wchodzi mi do edl. Proszę o pomoc. Edytowane 1 Października 2016 przez massek
Zexon72 Opublikowano 1 Października 2016 Opublikowano 1 Października 2016 Twój telefon to najprawdopodobniej nie Redmi Note 3 PRO, a Redmi Note 3 SE. To dwa różne modele, jeśli na pudełku masz napisy po angielsku (nie po chińsku) lub wysokość telefonu to 152, a nie 150 mm jest to wersja SE. Tutaj więcej na ten temat
massek Opublikowano 1 Października 2016 Autor Opublikowano 1 Października 2016 Nie, mój telefon to na pewno xiaomi redmi note 3 pro. Już kupowałem wcześniej taki sam więc wiem. Napisy normalnie są po chińsku. Jakieś rozwiązanie? nadal brak IMEI i nie wiem od czego zacząć żeby telefon postawić, oczywiście telefon jest zablokowany bez roota.
ukasz Opublikowano 1 Października 2016 Opublikowano 1 Października 2016 Jeśli uruchamia się fastboot możesz użyć skryptu żeby przejść w EDL: EDL switch
massek Opublikowano 1 Października 2016 Autor Opublikowano 1 Października 2016 udało mi się wymusić wejście do edl i zainstalować system oparty na marshmallow i wrócił imei także kłopot z głowy, aczkolwiek chciałbym wrócić do miui 7 tylko nie wiem jak to zrobić żeby nie było takich przygód. Będę wdzięczny za pomoc
Kamel83 Opublikowano 17 Października 2016 Opublikowano 17 Października 2016 Witam, Mam nowy Xiaomi Redmi Note 3 wersja International. Jedyny problem jaki posiadam to , że nie czyta karty SIm plusa. Karta na kązdym telefonie działa. Jak wkłada kartę z Virgin to jest ok. Jak wkładam 2 karty z virgin i plusa nie działa żadna. Sama z plusa tez nie działa. Proszę o pomoc ?
Rekomendowane odpowiedzi