Skocz do zawartości

Zakup Xiaomi Redmi Note 3 Pro 3gb/32gb kilka pytań

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Przymierzam się właśnie do kupna mojego pierwszego telefonu Xiaomi. Na podstawie zebranych informacji wiem mniej więcej jak uniknąć podróbki, jakiej wersji szukać (global) itp.  

Zależy mi żeby ktoś zaopiniował tą ofertę:

Official Global Version Xiaomi Redmi Note 3 3i pro prime special Edition Mobile phone 5.5 Inch 3GB 32GB 16.0MP
http://s.aliexpress.com/2eQFFFV7

Czy da się kupując w tym sklepie uniknąć płacenia VAT?

Ewentualnie w jakiej wersji jest sprzedawany telefon tutaj:

https://www.ibuygou.com/p-xiaomi-redmi-note-3-pro-qualcomm-snapdragon-650-hexa-core-18ghz-3gb-ram-32gb-rom-7298.html

Chińskiej czy globalnej? 

Opublikowano

W pierwszym linku nie widzę nigdzie opcji bez VAT'u, a druga to chyba chińczyk, bo nie ma informacji na temat B20, ani nic o wymiarach (SE ma 152mm). Zaznaczam jednak nie jestem ekspertem i mogę się mylić.

Opublikowano

Też planuję zamawiać na dniach RN3P. Chyba wezmę z IBG - z dhl i ubezpieczeniem od vat jakieś 830pln. Cena samego tel. na IBG i na ali właściwie taka sama - decyduje przesyłka i ubezp. Na IBG jest jeszcze na forum kupon -9$. Na IBG jest słabo opisany towar - powinni się uczyć od sprzedawców z ali.

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, krzychu112 napisał:

W pierwszym linku nie widzę nigdzie opcji bez VAT'u, a druga to chyba chińczyk, bo nie ma informacji na temat B20, ani nic o wymiarach (SE ma 152mm). Zaznaczam jednak nie jestem ekspertem i mogę się mylić.

1. To nie chińczyk a tak jak napisane jest oficjalna wersja globalna, są podane wymiary czyli wysokości 152 a nie 150 mm dodatkowo w opisie jest informacja na temat B20, w przypadku wysyłki do Polski trzeba się liczyć że mogą naliczyć VAT

2. To polecany sklep z gwarancją w Polsce u Acida ale tutaj to jest wersja chińska bez B20, tutaj wysyłka z ubezpieczeniem od VAT-u

Edytowane przez kamilo23
Opublikowano

Też planuję zamówić Redmi Note 3 Pro, znalazłem tę samą aukcję na ibuygou.com. Dobrze, że trafiłem na ten wątek, bo takto kupiłbym wersję na Chiny.

Pytanie czy B20 jest konieczne do korzystania z tego telefonu w Polsce?

Polskie tłumaczenie chyba i tak da się uzyskać po wgraniu odpowiedniej wersji MIUI z miuipolska.pl, prawda?

Zależy mi, żeby ewentualny serwis gwarancyjny mógł się odbyć w Polsce (bez konieczności odsyłania zagranicę). Dlatego omijam aukcje z Aliexpress, co dość drastycznie ogranicza pole do manewru...

W przypadku braku modeli Global na ibuygou.com, jedyne znane mi sklepy internetowe, które oferują taki serwis to technos-online.pl (cena nieco wyższa, ale relatywnie zaufany sprzedawca) lub xon24.eu (cena niższa, ale kompletny brak komentarzy pod wystawionymi modelami, chociaż wiem, że sprzedawca w przeszłości był polecany na tym forum).

Opublikowano

B20 daje Ci LTE na terenach poza aglomeracjami.Ale jest jeszcze B8 3g, czyli 900Mhz,ktore to ten telefon obsługuje. Czyli zasięg będzie, tak samo z resztą jak 2g.
U xona też gwara jest w Chinach.

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Też planuję zamówić Redmi Note 3 Pro, znalazłem tę samą aukcję na ibuygou.com. Dobrze, że trafiłem na ten wątek, bo takto kupiłbym wersję na Chiny.

Pytanie czy B20 jest konieczne do korzystania z tego telefonu w Polsce?
Polskie tłumaczenie chyba i tak da się uzyskać po wgraniu odpowiedniej wersji MIUI z miuipolska.pl, prawda?

Zależy mi, żeby ewentualny serwis gwarancyjny mógł się odbyć w Polsce (bez konieczności odsyłania zagranicę). Dlatego omijam aukcje z Aliexpress, co dość drastycznie ogranicza pole do manewru...
W przypadku braku modeli Global na ibuygou.com, jedyne znane mi sklepy internetowe, które oferują taki serwis to technos-online.pl (cena nieco wyższa, ale relatywnie zaufany sprzedawca) lub xon24.eu (cena niższa, ale kompletny brak komentarzy pod wystawionymi modelami, chociaż wiem, że sprzedawca w przeszłości był polecany na tym forum).

W Polsce masz sklep w Warszawie Foster Technologies. W ubiegłym tygodniu kupiłem za 890 z roczną gwarancją na miejscu. Dokupilem też przezroczysty case pasujący do modelu Kate.

pacnięte z redmi note 3 SE

Opublikowano
Przecież ibg ma gwarancję w Chinach, nad czym tu się zastanawiać.

Wysłane sową pocztową z Xiaomi Redmi Note 3 Pro

Bzdura. Przeczytaj najpierw sam chociażby na ich stronie a potem się wypowiadaj.

Z Mi5 Pro

Opublikowano

@Acid Ale nie mów tego mi tylko im, gdyż ja to wiem, po prostu w tym temacie zastanawiają się czy kupować z ib, bo nie chcieliby mieć gwarancji tylko w chinach, dlatego mówię nad czym się tu zastanawiać, a zrobić z Miui China Miui polska czy global to przecież żadna magia.

Opublikowano

Jasne, o tym, że serwis z ibuygou jest możliwy w Polsce wiedziałem. Po prostu bałem się zamawiać wersję inną niż globalna nie wiedząc co mnie czeka.

Czyli jedyna różnica, to brak pasma B20 i to wszystko? Z tego wynika różnica w wymiarach obudowy ( 150×76×8.65mm - Chińska, 152.5*76*8.65mm - Global) ?

P.S. Dzięki za odpowiedź, szczególnie @tpawel za wyjaśnienie!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...