Skocz do zawartości

Najlepszy rom dla osoby starszej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki jest obecnie najlepszy rom dla osoby w średnim wieku, która oczekuje jedynie stabilnego działania? Podobno wersje stable wcale nie są stabilniejsze od dev. Tak więc możecie mi powiedzieć, którą wersję najlepiej zainstalować? 

Opublikowano (edytowane)

Możesz. :) 
Mogłeś też kliknąć Pobierz MIUI na górze tej strony i tam wybrać wersje stabilne. ;)

EDIT:
Jedna uwaga - nie używałem MIUIPolska stabilnego na tyle długo, żeby potwierdzić OTA. Na pewno działa na wersji Global Stable.

Edytowane przez musek
Opublikowano

Wgraj Global Stable i nie będziesz musiał się martwić żadnymi aktualizacjami bo wszystko po OTA przyjdzie. Plus dla osoby starszej użyteczny będzie "Little Mode" który jest tylko na oficjalnym oprogramowaniu.

• Like 1
Opublikowano

@Big00s Lite Mode. :) Ale reszta się zgadza. 
Nie mniej jednak, u innych producentów tzw. Lite Mode jest nieco lepiej rozwiązany (i nie wymaga restartu do uruchomienia). 

• Like 1
Opublikowano
@musek przetestuje go dzisiaj z ciekawości, bo wiem że jest, ale nie wiem jak działa. U mnie mamuśka ma Redmi 2 z jednym GB ramu na Global Stable MIUIv8 i nie narzeka. Jakoś sobie radzi i ogarnia nowe opcje. Do przeglądania Internetu, sms i rozmów nie potrzebuje niczego lepszego. Zdjęcie też tam jakieś zrobi i nawet nawigację włączy jak trzeba ;)
Opublikowano

A to się zgadza. Launcher robi ogromną różnicę. 
Nie mniej jednak ROM też ma znaczenie - mniej aktualizacji (a jeśli są, to w formie OTA), wersja zawsze stabilna = mniej problemów. :) 

I mówcie, co chcecie, ale pod tym względem Windows Phone 8.1 był niezastąpiony. Nie bronię aktualnego stanu tego systemu (jest gorzej niż źle), ale potencjał miał ogromny i bardzo mi go żal. 

• 1 rok później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...