matfit Opublikowano 29 Września 2016 Opublikowano 29 Września 2016 Jaki jest obecnie najlepszy rom dla osoby w średnim wieku, która oczekuje jedynie stabilnego działania? Podobno wersje stable wcale nie są stabilniejsze od dev. Tak więc możecie mi powiedzieć, którą wersję najlepiej zainstalować?
musek Opublikowano 29 Września 2016 Opublikowano 29 Września 2016 Global Stable lub wersja stabilna MIUIPolska. Masz aktualizacje zawsze do wersji stabilnych i są w formie OTA.
matfit Opublikowano 29 Września 2016 Autor Opublikowano 29 Września 2016 Mogę prosić o linka do wersji stabilnej MIUIPolska?
musek Opublikowano 29 Września 2016 Opublikowano 29 Września 2016 (edytowane) Możesz. Mogłeś też kliknąć Pobierz MIUI na górze tej strony i tam wybrać wersje stabilne. EDIT: Jedna uwaga - nie używałem MIUIPolska stabilnego na tyle długo, żeby potwierdzić OTA. Na pewno działa na wersji Global Stable. Edytowane 29 Września 2016 przez musek
matfit Opublikowano 29 Września 2016 Autor Opublikowano 29 Września 2016 18 minut temu, kubapl66 napisał: Najnowsze MIUIPolska/xiaomi.eu, weekly build, ze stockowym kernelem to ironia?
Big00s Opublikowano 29 Września 2016 Opublikowano 29 Września 2016 Wgraj Global Stable i nie będziesz musiał się martwić żadnymi aktualizacjami bo wszystko po OTA przyjdzie. Plus dla osoby starszej użyteczny będzie "Little Mode" który jest tylko na oficjalnym oprogramowaniu. 1
musek Opublikowano 30 Września 2016 Opublikowano 30 Września 2016 @Big00s Lite Mode. Ale reszta się zgadza. Nie mniej jednak, u innych producentów tzw. Lite Mode jest nieco lepiej rozwiązany (i nie wymaga restartu do uruchomienia). 1
Big00s Opublikowano 30 Września 2016 Opublikowano 30 Września 2016 @musek przetestuje go dzisiaj z ciekawości, bo wiem że jest, ale nie wiem jak działa. U mnie mamuśka ma Redmi 2 z jednym GB ramu na Global Stable MIUIv8 i nie narzeka. Jakoś sobie radzi i ogarnia nowe opcje. Do przeglądania Internetu, sms i rozmów nie potrzebuje niczego lepszego. Zdjęcie też tam jakieś zrobi i nawet nawigację włączy jak trzeba
toruogiwara Opublikowano 30 Września 2016 Opublikowano 30 Września 2016 Moim zdaniem to nie jest kwestia romu a launchera. Moim rodzice mają coś w stylu tych z artykułu i bardzo sobie chwalą. Duże ikony i tylko rzeczy "potrzebne". 1
musek Opublikowano 30 Września 2016 Opublikowano 30 Września 2016 A to się zgadza. Launcher robi ogromną różnicę. Nie mniej jednak ROM też ma znaczenie - mniej aktualizacji (a jeśli są, to w formie OTA), wersja zawsze stabilna = mniej problemów. I mówcie, co chcecie, ale pod tym względem Windows Phone 8.1 był niezastąpiony. Nie bronię aktualnego stanu tego systemu (jest gorzej niż źle), ale potencjał miał ogromny i bardzo mi go żal.
mrosi Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi