Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem właśnie Xiaomi RN3P z zainstalowaną wersją nakładki MIUI by xiaomi.eu 7.5(stabilna) 7.5.1.0(LHOCNDE) . I mam kilka pytań odnośnie aktualizacji MIUI.

1) W aplikacji Aktualizacje kiedy kliknę przycisk szukaj aktualizacji, przycisk robi się na chwilę biały i wraca do normy, ale nie dostaje żadnej informacji czy jest dostępna jakaś aktualizacja czy nie. Czy to normalne i czy ta aplikacja sama pobierze jakąś aktualizację jeśli będzie dostępna ?

2) Na tej stronie zobaczyłem że jest dostępne już MIUI8, czy telefon sam pobierze aktualizację do 8.

3) Jeśli mam MIUI7 Polska to oznacza że mój telefon jest odblokowany ? I mogę pobrać aktualizację z tej strony i zainstalować ją przez aplikacje Aktualizację z zipa, bez konieczności instalacji Fastboo/ADB ?

4) Czy warto przejść z MIUI7 na 8 ? Czy 8 jest już stabilna ? I Czy da się później wrócić z 8 na 7 bez problemów ?

Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano

Tu się z Tobą@luki! nie zgodzę. Jeżeli będzie miał odblokowany BL bez wgranego TWRP to też będzie miał telefon z kabelkiem.@Pawel2121

Na forum w dziale Toutorial jest napisane jak sprawdzić status Bootloadera, poszukaj trochę proszę.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Oczywiście najskuteczniej sprawdzić komendą fastboot oem deive-info

Lecz dla niektórych osób szybciej i "łatwiej" będzie sprawdzić widokiem kabelka z telefonem ;)

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi. Mam jeszcze ostatnie pytanie. 

Jeśli mam MIUI7 Polska to mogę pobrać aktualizację do MIUI8 z tej strony i zainstalować ją przez aplikacje Aktualizację z zipa, nawet jeśli mój telefon nie jest odblokowany  ?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Sprawdziłem fastbootem i okazało się że mam odblokowany telefon. Czy to oznacza że mogę zainstalować MIUI 8.1 przez aplikację Aktualizacja? Dodam że nie instalowałem TWRP.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...