pawel2121 Opublikowano 29 Września 2016 Opublikowano 29 Września 2016 Kupiłem właśnie Xiaomi RN3P z zainstalowaną wersją nakładki MIUI by xiaomi.eu 7.5(stabilna) 7.5.1.0(LHOCNDE) . I mam kilka pytań odnośnie aktualizacji MIUI. 1) W aplikacji Aktualizacje kiedy kliknę przycisk szukaj aktualizacji, przycisk robi się na chwilę biały i wraca do normy, ale nie dostaje żadnej informacji czy jest dostępna jakaś aktualizacja czy nie. Czy to normalne i czy ta aplikacja sama pobierze jakąś aktualizację jeśli będzie dostępna ? 2) Na tej stronie zobaczyłem że jest dostępne już MIUI8, czy telefon sam pobierze aktualizację do 8. 3) Jeśli mam MIUI7 Polska to oznacza że mój telefon jest odblokowany ? I mogę pobrać aktualizację z tej strony i zainstalować ją przez aplikacje Aktualizację z zipa, bez konieczności instalacji Fastboo/ADB ? 4) Czy warto przejść z MIUI7 na 8 ? Czy 8 jest już stabilna ? I Czy da się później wrócić z 8 na 7 bez problemów ? Z góry dzięki za pomoc.
fred Opublikowano 29 Września 2016 Opublikowano 29 Września 2016 3. Najpewniej nie. 4. Tak, tak da się wrócić.
pawel2121 Opublikowano 29 Września 2016 Autor Opublikowano 29 Września 2016 A jak najszybciej sprawdzić czy telefon jest odblokowany ?
luki! Opublikowano 30 Września 2016 Opublikowano 30 Września 2016 Wchodząc do recovery. Jak masz telefon z kabelkiem to bootloader zablokowany
Morvi Opublikowano 30 Września 2016 Opublikowano 30 Września 2016 Tu się z Tobą@luki! nie zgodzę. Jeżeli będzie miał odblokowany BL bez wgranego TWRP to też będzie miał telefon z kabelkiem.@Pawel2121 Na forum w dziale Toutorial jest napisane jak sprawdzić status Bootloadera, poszukaj trochę proszę. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
luki! Opublikowano 30 Września 2016 Opublikowano 30 Września 2016 Oczywiście najskuteczniej sprawdzić komendą fastboot oem deive-info Lecz dla niektórych osób szybciej i "łatwiej" będzie sprawdzić widokiem kabelka z telefonem
pawel2121 Opublikowano 30 Września 2016 Autor Opublikowano 30 Września 2016 Dzięki za odpowiedzi. Mam jeszcze ostatnie pytanie. Jeśli mam MIUI7 Polska to mogę pobrać aktualizację do MIUI8 z tej strony i zainstalować ją przez aplikacje Aktualizację z zipa, nawet jeśli mój telefon nie jest odblokowany ?
pawel2121 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2016 Sprawdziłem fastbootem i okazało się że mam odblokowany telefon. Czy to oznacza że mogę zainstalować MIUI 8.1 przez aplikację Aktualizacja? Dodam że nie instalowałem TWRP.
Rekomendowane odpowiedzi