damiaantt Opublikowano 29 Września 2016 Opublikowano 29 Września 2016 Witam, wczoraj dostałem swój nowy egzemplarz Redmi 3S. Wersja nadroid: 6.0.1 MMB29M, a wersja MIUI Global 7.5.4.0(MALMIDE). Zaraz po pierwszym odpaleniu wyskoczyło mi powiadomienie o możliwej aktualizacji do 7.5.9 - gdy aktualizacja się pobrała, tel zapytał czy zrestartować i zainstalować -> "restart". Po 10-15min telefon staną na "Mi" i w kółko się resetuje t.j. po 1-2min. Jedyne co pomaga na tę dolegliwość to wejście w Fastboot -> a dokładnie to 1min po wyświetleniu loga Fastboot tel się wyłącza po czym mogę go normalnie włączyć. Niestety cały czas jest niezakutalizowany (domyślam się że po przez fakt niemożliwości normalnego włączenia się po instalacji i dokończenia jej) Ponowne próby aktualizacji (łącznie z ponownym sciąganiem pliku) nie pomogły. Czy można jakoś to naprawić, oraz zaktualizować telefon bez odblokowywania bootloadera etc.? Nie ukrywam że jestem zwykłym laikiem i pierwszy raz mam tego typu problem z telefonem :/ i to nowym :/ ps. zgłosiłem już prośbę o odblokowanie bootloadera Z góry dziękuję za wszelką pomoc. EDIT: w tej chwili pokazała mi się możliwość aktualizacji do MIUI V8.0.3.0.MALMIDG - w trakcie pobierania, może rozwiąże problem. EDIT2: niestety ;/ telefon nie może się zaktualizować i wciąż się resetuje.
damiaantt Opublikowano 1 Października 2016 Autor Opublikowano 1 Października 2016 (edytowane) Problem rozwiązany, pomogła aktualizacja przez PC - o to poradnik krok po kroku. Pomogło mi i innym użytkownikom: 1. Ściągnij ROM http://en.miui.com/a-234.html -> szukaj Redmi 3S/Prime Latest Global Stable Version Fastboot File Download (lub inny w zależności od telefonu) 2. Ściągnij ADB https://www.androidfilehost.com/?fid=24521665358595410 3. Ściągnij MiFlash https://www.androidfilehost.com/?fid=24591000424945514 4. Rozpakuj ROM na dysku 5. Uruchom Xiaomi w trybie fastboot - vol - i power ma się świecić logo fastboot. 6. Podłącz telefon do komputera. 7. Włącz ADB jako administrator i wklej to: fastboot devices fastboot oem edl i kliknij enter. 8. Uruchom MiFlash jako administrator i znajdz wypakowaną paczkę ROMu - wystarczy zaznaczyć folder w którym ROM się znajduje 9. W MiFlashu na samym dole zaznacz flash all. 10. Kliknij FLASH i czekaj do zakończenia instalacji (ok. 5min) 11. Odłącz telefon od komputera i trzymaj power jakieś 10 sekund. - przy pierwszym uruchomieniu trwa to długo - ok. 2-3min - cierpliwości. Powodzenia Edytowane 1 Października 2016 przez damiaantt 1
SzymonRedmi3s Opublikowano 3 Października 2016 Opublikowano 3 Października 2016 (edytowane) Mam problem,ponieważ gdy klikam Flash wyskakuje komunikat "nieokreślony błąd" Mam aktualnie MUI 7.5.4.0 global Próbowałem już zaktualizować przez aktualizacje w systemie ale po ponownym uruchomieniu wyskakiwał błąd. Dodam jeszcze, że telefon włącza się trochę długo i przy tym parę razy wibruje. Edytowane 3 Października 2016 przez SzymonRedmi3s
MiD Opublikowano 3 Października 2016 Opublikowano 3 Października 2016 34 minuty temu, SzymonRedmi3s napisał: Mam problem,ponieważ gdy klikam Flash wyskakuje komunikat "nieokreślony błąd" Mam aktualnie MUI 7.5.4.0 global Próbowałem już zaktualizować przez aktualizacje w systemie ale po ponownym uruchomieniu wyskakiwał błąd. Dodam jeszcze, że telefon włącza się trochę długo i przy tym parę razy wibruje. co chcesz zrobić?
SzymonRedmi3s Opublikowano 3 Października 2016 Opublikowano 3 Października 2016 (edytowane) Chciałbym zaktualizować do MIUI 8 Edytowane 3 Października 2016 przez SzymonRedmi3s
MiD Opublikowano 3 Października 2016 Opublikowano 3 Października 2016 probowałeś ściągnąć plik w formacie zip i zaktualizować przez updater? chcesz pozostać na globalu? w tej chwili po długim uruchomieniu wszystko działa ok?
SzymonRedmi3s Opublikowano 3 Października 2016 Opublikowano 3 Października 2016 Próbowałem ale po uruchomieniu ponownie to samo. Tak chciałbym pozostać na globalu. Gdy się uruchomi to wszystko jest ok
MiD Opublikowano 3 Października 2016 Opublikowano 3 Października 2016 podobno są jakieś problemy z ostatnimi wersjami ROMów, może dlatego masz problemy, może spróbuj z wcześniejszą wersją? jaki masz plik zip?
SzymonRedmi3s Opublikowano 3 Października 2016 Opublikowano 3 Października 2016 miui_HM3SGlobal_V8.0.3.0.MALMIDG_e67fb5fade_6.0 Spróbuję wtedy jeszcze z wcześniejszą wersją
MiD Opublikowano 3 Października 2016 Opublikowano 3 Października 2016 polecam dokładną lekturę Kompendium wiedzy dla Redmi 3/3S na forum, wystarczy pierwszy post, żeby wszystko było jaśniejsze i prostsze 1
SzymonRedmi3s Opublikowano 3 Października 2016 Opublikowano 3 Października 2016 Nadal nic spróbowałem starszą wersje zainstalować i to samo .
MiD Opublikowano 3 Października 2016 Opublikowano 3 Października 2016 na obrazku nie widać co to za błąd, za małe okienko, tematów o tym błędzie jest dużo na forum, musisz poszukać widać też, że nie stosujesz się dokładnie opisu z Kompedium, czy to nie akurat w tym wypadku powoduje błąd? raczej nie, ale bardzo często diabeł tkwi w szczegółach i nawet drobnostka może powodować błędy 1
FromWP Opublikowano 4 Października 2016 Opublikowano 4 Października 2016 9 godzin temu, SzymonRedmi3s napisał: Nadal nic spróbowałem starszą wersje zainstalować i to samo . Na obrazku widać, ze telefon jest w trybie fastboot, nie download. Folder z romem nie jest w katalogu głównym dysku c. Masz odblokowany bl? Jak nie to to tylko w trybie download inaczej edl można cokolwiek wgrać. 1
SzymonRedmi3s Opublikowano 4 Października 2016 Opublikowano 4 Października 2016 Dzięki wszystkim za pomoc. Udało mi się zainstalować MUI 8. Gdy już wszedłem w tryb download to komputer nie chciał znaleźć mi telefonu na Windows 10. Podłączyłem do komputera z Windows 7, wrzuciłem paczkę z MUI 8 na dysk C i zainstalowało się bez problemu. Dzięki i Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi