Skocz do zawartości
  • 0

Usuwanie dźwięku migawki aparatu !!!!!

Pytanie

Opublikowano

Siemka !

Jest sytuacja - bardzo mi zależy na tym, żeby usunąć dźwięk migawki aparatu. Używam zewnętrznej aplikacji (Camera FV-5) i pomimo zmiany ustawień nadal słychać dźwięk migawki. Wyczytałem, że wystarczy usunąć pliki .ogg w folderze /system/media/audio/ui . Używam Root File Manager i nie potrafię usunąć pliku - przytrzymuję go, klikam "usuń", wyskakuje komunikat o pomyślnym usunięciu a plik nadal jest !!

POMÓŻCIE !!!!

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Zakładając, że masz adb zainstalowane na komputerze lub aplikacja terminal na telefonie:

(jeśli adb)

adb shell
su
mount -o remount,rw /system
rm -f /system/media/audio/ui/jakis_plik.ogg
mount -o remount,ro /system

• 0
Opublikowano

Kurde gadalismy o innej aplikacji..teraz juz jestem w odpowiedniej i mam R/O .. i dalej nie idzie usunąć ...

@Acid - wpisuję te komendy w aplikacji terminala i pisze, że r/o not found... jak to zrobic ?

• 0
Opublikowano

Źle wpisujesz komendy. Ja wpisałem jak powyżej i potem sprwadziłem komendą "mount". System mam rw (więc może być modyfikowany).

No i jak masz RO to przecież nic nie zrobisz. Musisz mieć RW.

• 0
Opublikowano

dwa pytania :

1) jaką masz apkę terminala ?

2) czy te spacje - np. tutaj "mount -o remount,rw /system" przed myślnikiem i slashem, są wpisane poprawnie ?

• 0
Opublikowano

Tak są wpisane poprawnie. /system to ścieżka więc musi być przed nią spacja bo to parametr komendy mount.

Mam terminal pierwszy z marketu ale to nie ma znaczenia bo to nie zależy od terminala (zresztą w adb shell masz tak samo).

• 0
Opublikowano

Nie. U mnie adb shell to podstawa przy pracy więc u mnie działa wszystko. Oczywiście adb shell jest od strony komputera. Musisz zainstalować android-sdk.

• 0
Opublikowano

Ja usuwam te poniżej, ale telefon nadal wydaje dźwięk przy robieniu zdjęć. Dźwięk ten (autofocus_ok.ogg) znajduje się w pliku Camera.apk, niestety, jego modyfikacja sprawia że kamera nie działa.

system\media\audio\ui\Auto_focus.ogg

system\media\audio\ui\Auto_focus_error.ogg

system\media\audio\ui\Cam_Start.ogg

system\media\audio\ui\Cam_Stop.ogg

system\media\audio\ui\camera_click.ogg

system\media\audio\ui\Camera_click_short.ogg

system\media\audio\ui\camera_focus.ogg

system\media\audio\ui\Shutter.ogg

system\media\audio\ui\Shutter_multiple.ogg

Ciekawostka, aby kompletnie wyciszyć tel. podczas robienia zdjęć, należy wyłączyć dźwięki (przejść na wibracje).

• 0
Opublikowano

Ciekawostka, aby kompletnie wyciszyć tel. podczas robienia zdjęć, należy wyłączyć dźwięki (przejść na wibracje).

Ha, proste i oczywiste. Jak to w MIUI :)

Dzięki

• 0
Opublikowano

Ja nauczyłem się ściszać telefon, jak robiłem super dziewczynie fotę na ulicy.. po PSTRYK spojrzała się na mnie, uśmiechnęła i na szczęście nie pobiła :P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...