marcoo Opublikowano 16 Stycznia 2014 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Dzisiaj zauważyłem , że przy nagrywaniu video, słychać wyraźnie trzeszczenie przy odsłuchaniu. Przy słuchaniu muzyki tego nie mam , tylko jak nagram film i odsłucham. Też macie takie trzeszczenie ? to wina oprogramowania czy może mam wadliwy model ?
latet Opublikowano 16 Stycznia 2014 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Planuję zakup Mi2S (teraz testują Red Rice, który po zakończeniu testów chcę dać komuś na prezent), a że nagrywania dyktafonem w telefonie jest mi dość często potrzebne, to bardzo mnie zmartwił ten post. Jak bardzo częste / głośne / dokuczliwe są te trzaski? Kurcze, jak się to nie wyjaśni, to będę mieć kolejny powód, by jednak zamówić drugiego Red Rice i nie pakować się świadomie w problemy, których w Red Rice nie ma
ebola1972 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Moze to wina romu, jak kupilem red rica to kilka poczatkowych portowanych wersji romu objawialo sie wlasnie trzeszczeniem glosnika przy nagrywaniu kamerka i dyktafonem. Wysłane z Xiaomi HongMi
marcoo Opublikowano 16 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2014 Jest to uciążliwe, samo nagrywanie dźwięku a więc mikrofon działa prawidłowo- bardzo dobrze wychwytuje dźwięk , jednak na ten dźwięk nachodzą straszne szumy , pomimo, że w miejscu gdzie nagrywałem istnieje niemal całkowita cisza. Też liczę, że to wina romu, zaraz po wyjęciu z pudełka bawiłem się chwilkę dyktafonem i raczej nie było tych trzasków - video nie nagrywałem ale odtwarzałem to bardo cicho więc mogłem nie dosłyszeć, jutro wgram nowy rom i się zobaczy nie chcę znowu pisać do ibuy.com , że coś jest nie tak jak powinno
Acid Opublikowano 16 Stycznia 2014 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Ale to piszesz w końcu o nagrywaniu dźwięku przy video? Czy nagrywanie rozmów? Bo rozmowy są bardzo dobrze nagrywane. Co do video to może tak jest. A masz rom z MiCore? Wysłane z mojego MI 2
Ari93 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Opublikowano 16 Stycznia 2014 ja natomiast mam odmienne zdanie... mi rozmowy bardzo slabo nagrywa a video i dyktafon bardzo dobrze, nawet jestem troche zaskoczony jakoscia dzwieku i pytanko, wideo nagrywa dzwiek stereo, to oznacza ze kamera wykorzystuje obydwa mikrofony? edit wlasnie odsluchalem, rozmowy sie ogarnely ;p jest zdecydowanie lepiej w porownaniu z tym co bylo kiedys jak o tym pisalem
marcoo Opublikowano 16 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2014 Ale to piszesz w końcu o nagrywaniu dźwięku przy video? Czy nagrywanie rozmów? Bo rozmowy są bardzo dobrze nagrywane. Co do video to może tak jest. A masz rom z MiCore? Wysłane z mojego MI 2 To dotyczy tylko video i mikrofonu, podczas rozmowy jest wszystko ok. Widać, że dźwięk jest ładnie czysty a potem jest nakładany szum bo inaczej sam dźwięk byłby słabej jakości, już pierwsza sekunda video to najpierw wielki trzask, a potem troszkę ciszej ale dalej głośno szumi. Mam z micore, może to jest przyczyną?
Acid Opublikowano 16 Stycznia 2014 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Prawdopodobnie drugi mikrofon. Wyłącz redukcję szumów w ustawieniach Dźwięku. U mnie jest tak samo jak piszesz także to wina softu. Pomaga trochę wyłączenie drugiego mikrofonu. Wysłane z mojego MI 2
marcoo Opublikowano 16 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2014 Takie mam cały czas ustawienia 2 mikrofonu Co do nagrywania video i dyktafonem, to zobaczcie pod tym linkiem Video było nagrywane w niemal całkowitej ciszy. Dyktafon był nagrywany w ciszy , dodatkowo pod poduszką , dźwięk jakbym w niego dmuchał ;s http://www32.zippyshare.com/v/64160214/file.html Dodam tylko, że na komputerze to odtwarzałem i nie jest tak źle jak odtwarzanie tego w telefonie, tam słyszę szumy dużo głośniej , w sumie nie wiem czemu-- 16 sty 2014, o 22:06 --Problem zdiagnozowany : w moim przypadku trzeszczenie było spowodowane ustawieniami dźwięku , jak na powyższym obrazku - "dźwięk dolby mobile" (było to chyba zaznaczone automatycznie po wgraniu romu) było zaznaczone na opcję film, przez co w odsłuchiwaniu materiału audio z dyktafonu czy video z kamery były bardzo duże trzaski , co ciekawe przy odtwarzaniu normalnej muzyki był dźwięk bardo ładny, czysty. Po odznaczeniu tej opcji dalej mam minimalne trzaski w tle - jednak 10x mniejsze , teraz trzeba dać głośność na max żeby coś słyszeć i to już nie przeszkadza w użytkowaniu - chyba tak musi być Zresztą takie szumy są pewnie w każdym telefonie jak się dobrze wsłuchać. Podsumowując , teraz są minimalne szumy dla mnie akceptowalne.
Eru Opublikowano 16 Stycznia 2014 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Sprawdzałeś w takim razie jak by działało z redukcją szumów?
marcoo Opublikowano 16 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2014 Tak ale nie widziałem zmian, dopiero wyłączenie tej opcji pomogło
latet Opublikowano 28 Czerwca 2014 Opublikowano 28 Czerwca 2014 O ile dobrze rozumiem wypowiedzi w tym wątku, to problem dotyczył raczej odtwarzania nagrań, a nie jakości samych nagrań. Ona wciąż jest w MI2S niezadowalająca (z dyktafonu).
Rekomendowane odpowiedzi