sgb Opublikowano 15 Stycznia 2014 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Witam. Niestety pierwszy post muszę napisać w dziale "problemy techniczne". Telefon: Red Rice WCDMA (JHBCNAH1.0) Problem: Klawiatura ekranowa chowa się co chwilę podczas pisania sms-ów lub wpisywania tekstu do przeglądarki. Po chwili znowu się pokazuje i po kilku / kilkunastu sekundach znowu chowa. I tak w kółko Ktoś ma jakieś pomysły czym to może być spowodowane ? Napisanie smsa dłuższego niż kilka wyrazów to jest naprawdę spora próba cierpliwości...
AmyS Opublikowano 15 Stycznia 2014 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Spróbuj tak, może to coś da. Wejdź do Ustawień -> Aplikacje. Z listy wybierz, jeśli tej używasz, klawiaturę Xperia i daj Wyczyść dane.
Acid Opublikowano 15 Stycznia 2014 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Witam. Niestety pierwszy post muszę napisać w dziale "problemy techniczne". Telefon: Red Rice WCDMA (JHBCNAH1.0) Problem: Klawiatura ekranowa chowa się co chwilę podczas pisania sms-ów lub wpisywania tekstu do przeglądarki. Po chwili znowu się pokazuje i po kilku / kilkunastu sekundach znowu chowa. I tak w kółko Ktoś ma jakieś pomysły czym to może być spowodowane ? Napisanie smsa dłuższego niż kilka wyrazów to jest naprawdę spora próba cierpliwości... Pierwsze co to zrob aktualizacje. Masz wersję 1.0 gdzie mamy obecnie 5.0. Wysłane z mojego MI 2
sgb Opublikowano 15 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2014 Spróbuj tak, może to coś da. Wejdź do Ustawień -> Aplikacje. Z listy wybierz, jeśli tej używasz, klawiaturę Xperia i daj Wyczyść dane. Używałem GO Keyboard i to on powodował problemy. Czyszczenie danych nie pomogło, ale za to pomogła zamiana z GO na Jelly Bean Keyboard. Dzięki za naprowadzenie na odpowiedni trop. Pierwsze co to zrob aktualizacje. Masz wersję 1.0 gdzie mamy obecnie 5.0. Tak, wiem. Problem w tym, że próba aktualizacji za pomocą systemowego Updater-a kończy się komunikatem "sd.install.name. Install failed!". Znalazłem nawet wątek na ten temat (http://xiaomi.eu/community/threads/erro ... age.23076/) ale żeby się przez to przekopać i spróbować zastosować podane rady potrzeba czasu, a tego mi ostatnio baaardzo brakuje. Trochę się tym rozczarowałem, bo z jednej strony fajnie że są ludzie na forach i pomagają rozwiązywać takie problemy, ale z drugiej to chyba płacimy producentowi za to, żeby takich problemów nie było. Skoro nie da się zaktualizować systemu za pomocą oprogramowania dostarczonego oryginalnie z telefonem, to chyba ktoś coś schrzanił
Acid Opublikowano 16 Stycznia 2014 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Da się i tak można by zrobić. Ale ludzie tutaj chcieli mieć roota i aktualizować system przez custom recovery. Aktualizacja przez Updater może się odbywać ale tylko jeśli ma się stock recovery. Wysłane z mojego MI 2
Rekomendowane odpowiedzi